Ove sedmice u Centru za mame: Radionice o prvim satima sa bebom, savladavanju prepreka u dojenju i zdravlju

Tokom posljednje sedmice oktobarskog ciklusa škole za trudnice u podgoričkom Centru za mame biće održane tri radionice. Teme su prvi sati sa bebom, savladavanje prepreka u dojenju i zdravlje bebe.

U ponedjeljak, od 18 sati mr Milica Marković, pedijatrijska sestra, održaće radionicu pod nazivom “Prvi sati sa bebom”, u srijedu je na programu pokazna radionica “Dojenje bez prepreka” koju vodi vršnjačka savjetnica za dojenje Nevena Vujošević, dok će se u petak sa budućim mamama družiti dr Dušanka Novosel, spec. pedijatrica, gastroenterološkinja, koja će održati radionicu pod nazivom “Zdravlje bebe”.

Na radionici u ponedjeljak pedijatrijska sestra mr Milica Marković će sa budućim mamama razgovarati o tome kako se priprema za dojenje, kako se uspostavlja prvi kontakt sa bebom, a podijeliće im i savjete u vezi sa pravilnim uspostavljanjem dojenja.

Na radionici koja je na programu u srijedu, od 18 sati, vršnjačka savjetnica za dojenje Nevena Vujošević će sa budućim mamama podijeliti svoja iskustva u višegodišnjem radu sa mamama koje doje, a poseban fokus tokom radionice biće stavljen na teme: prvi dani u dojenju, kako izbjeći najčešće probleme, kako znati da li je beba gladna, kako znati da li mama ima dovoljno mlijeka i skokovi u razvoju.

Na radionici koja će biti održana u petak, od 18 sati, doktorka Dušanka Novosel će govoriti o sistematskim pregledima tokom bebine prve godine, o prvoj prehladi, temperaturi kod beba, boravku napolju i o ishrani djece.

Na svim radionicama buduće mame imaju priliku da postavljaju pitanja u vezi sa svim nedoumicama.

Još uvijek ima nekoliko slobodnih mjesta za sve tri radionice, a zainteresovani budući roditelji se mogu prijaviti na broj telefona 069 493 493 ili kroz inboks instagram profila Centra @centarzamamecg. Radionice je moguće pratiti i online, putem aplikacije Zoom. Cijena praćenja radionica u Centru je 15 eur, dok je  cijena online pristupa 20 eur po radionici.

Ovim radionicama završava se šesti ciklus škole za trudnice. Sedmi ciklus će početi 11. novembra, a zainteresovane buduće mame se mogu prijaviti već sada.

U Centru za mame uskoro počinju dva nova programa: rekreativni program za mame Plesni duo mama i beba  i Laboratorija za porodice, program u okviru kojeg će biti održane razne radionice na temu podrše roditeljstvu. Više informacija se može pronaći na instagram profilu @centarzamamecg

Do odgovora na sva pitanja u vezi programa i ponude Centra za mame može se doći i pozivom na broj 063 493 493 ili putem mejl adrese [email protected]

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply