MPNI: Hitno rasvijetliti slučaj u školi “Pavle Rovinski”

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je u podgoričkoj OŠ “Pavle Rovinski” jedan od učenika na cedulji ispisao imena đaka te škole, iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija saopšteno je da su alarmirali sve nadležne institucije kako bi se taj slučaj rasvijetlio do kraja.

“Nakon prve informacije da je u jednoj podgoričkoj školi jedan od učenika na cedulji ispisao imena učenika te škole, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je alarmiralo sve nadležne institucije kako bi preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i kako bi se do kraja rasvijetlio ovaj slučaj”, saopštili su iz MPNI.

Kako su kazali, ovoj, kao i svakoj prethodnoj prijavi čak i same sumnje da se dešava bilo koji oblik nasilja, Ministarstvo pristupa veoma odgovorno i sve informacije procesuira nadležnim organima.

“S tim u vezi, podsjećamo javnost da je za sprečavanje svakog oblika nasilja potrebna međuresorna saradnja i hitno postupanje svih aktera društvenog života, što je današnjim aktivnostima i potvrđeno”, zaključili su iz MPNI.

Više roditelja učenika Osnovne škole “Pavle Rovinski” javilo se juče redakciji Vijesti, tvrdeći da su uznemireni zbog saznanja o postojanju spiska sa imenima više đaka, a koji navodno podsjeća na tragediju iz beogradske škole “Vladislav Ribnikar” iz maja prošle godine.

Vijestima je iz uprave škole potvrđeno da je kod njih ceduljica sa imenima učenika, ali da utvrđuju sve činjenice.

U prvom razgovoru sa novinarom, rečeno je da je riječ o šali i sugerisano da se time ne treba baviti, uprkos poruci koju je direktorica Nataša Popović proslijedila Savjetu roditelja.

U njom, prema informacijama lista, direktorica objašnjava roditeljima da u potpunosti razumije da, “na ovaj način evidentirana imena djece”, stvaraju nelagodu i paniku.

“Odmah po prijemu ove informacije preduzeli smo sve potrebne mjere i radnje”, napisala je Popović, poručujući da svi obavljeni razgovori “nedvosmisleno ukazuju na to da nema razloga za paniku”…

Vijestima je nezvanično rečeno da u OŠ “Pavle Rovinski” trenutno tim povodom boravi tročlana delagacija Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Vijestima je potvrđeno da je u slučaj uključeno i Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i da institucije čine sve iz svojih nadležnosti da se ovaj slučaj što prije razriješi.

“Nakon prve informacije da je u jednoj podgoričkoj školi jedan od učenika na cedulji ispisao imena učenika te škole, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je alarmiralo sve nadležne institucije kako bi preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i kako bi se do kraja rasvijetlio ovaj slučaj. Ovoj, kao i svakoj prethodnoj prijavi čak i same sumnje da se dešava bilo koji oblik nasilja, Ministarstvo pristupa veoma odgovorno i sve informacije procesuira nadležnim organima. S tim u vezi, podsjećamo javnost da je za sprečavanje svakog oblika nasilja potrebna međuresorna saradnja i hitno postupanje svih aktera društvenog života, što je današnjim aktivnostima i potvrđeno”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija .

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply