Za besplatan autobuski prevoz za đake ne treba uvjerenje o prebivalištu niti potvrda iz škole

Za produženje mjesečnih karata za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Glavnog grada Podgorica nije potrebno dostaviti potvrdu iz škole, niti uvjerenje o prebivalištu iz Ministarstva unutrašnjih poslova. To je saopšteno danas iz Glavnog grada, uz objašnjenje da će potrebnu dokumentaciju oni pribavljati po službenoj dužnosti.

Oni su podsjetili da su svi korisnici linijskog prevoza obavezni da produže svoje mjesečne karte do 15.10.2024. godine na šalteru u zgradi Skupštine Glavnog grada. Korisnici koji su produžili karte za septembar, ne moraju ih produžavati za oktobar jer će njihove karte važiti i za taj period.

Samo dan ranije, iz Gradskog linijskog prevoza stigla je informacija da su učenici u obavezi da se prijave za besplatan prevoz do 15.oktobra, ali da tom prilikom moraju priložiti svu dokumentaciju.

Kako je u izjavi za TV Vijesti kazala PR menadžerka Gradskog linijskog prevoza Jelena Pejović, da bi učenici ostvarili pravo na besplatan prevoz, potrebno je da dostave potvrdu o pohađanju škole na teritoriji Glavnog grada, uvjerenje o prebivalištu ili potvrdu o stalnom boravku u Podgorici.

“Punoljetni korisnici treba da dostave fotokopiju lične karte, a maloljetni fotokopiju lične karte, pasoša ili izvoda iz matične knjige rođenih. Takođe, potrebno je da popune zahtjev na šalteru i fotografišu se na licu mjesta”, kazala je Pejović u Bojama jutra na TV Vijesti.

Iste informacioje juče su dobijali i roditelja koji su kontaktirali službu Puteva, koja izdaje karte. Neki od njih, kako prenose, nisu ni uspjeli da podnesu zahtjev, već su vraćeni da prvo pribave uvjerenje o prebivalištu i potvrdu iz škole.

Prijave za besplatan prevoz učenika se podnose na šalteru u zgradi Skupštine Glavnog grada, od ponedjeljka do subote u terminu od osam do 20 sati i nedjeljom od osam do 16 časova.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply