Predstava za djecu “Zelena gora” u četvrtak na sceni KIC-a

Predstava za djecu “Zelena gora”, nastala po motivima teksta Mile Mašović Nikolić, u režiji Branka Ilića, biće izvedena u četvrtak, 19. septembra, u 18 časova, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”. Ulaz  je slobodan.

Ekološki edukativna, zabavna i emotivna, predstava se bavi pitanjima očuvanja životne sredine i klimatskim promjenama u cilju podizanja svijesti kod djece o važnosti zaštite prirode i očuvanja našeg zajedničkog doma – planete Zemlje, a posebno na koji način svaki pojedinac može doprinijeti oporavku ekosistema.

Uloge tumače: Danica Rajković, Katarina Krek/ Branka Femić Šćekić i Lazar Đurđević.

Autor muzike je Ivan Marović, za scenografiju je bila zadužena Ivanka Vana Prelević, a za kostime Ana Krgović. Autor songova u predstavi je Dejan Đonović.

Pokrovitelji projekta su: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, Fond za zaštitu životne sredine (Eko-fond), JP Prirodnjački muzej, JP Nacionalni parkovi i Centar za ekotoksikološka ispitivanja Crne Gore (CETI). Projekat je realizovan u koprodukciji Teatra mladih i JU Kulturni centar “Nikola Đurković” iz Kotora.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply