UP: Graničnoj policiji otac pokazao presudu po kojoj je on staratelj djevojčice

Šestogodišnja djevojčica, državljanka SAD-a, sa prijavljenim boravkom u Baru, koju je otac, bez pristanka majke odveo iz Crne Gore, napustila je teritoriju Albanije u pravcu Velike Britanije. To je saopšteno danas iz Uprave policije.

Tome je prethodilo izdavanje privremene putne isprave za djevojčicu u Ambasadi SAD u Tirani, a tokom provjere granične policije, po slijetanju u London, otac je pokazao sudsku presudu izdatu u Americi, prema kojoj je on staratelj.

Iz Uprave policije su naveli da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala – NCB Interpol-a Podgorica, kao nosilac aktivnosti, uz podršku drugih organizacionih jedinica, blagovremeno i u vrlo kratkom roku raspisali međunarodnu objavu za maloljetnom državljankom SAD-a.

“Izvršenim provjerama je utvrđeno da je otac maloljetnog lica zajedno sa svojom kćerkom napustio teritoriju Crne Gore, a posredstvom NCB Interpol-a Tirana je utvrđeno da je maloljetnom licu izdata privremena putna isprava u Ambasadi SAD u Tirani, te da je ona 15. avgusta u pratnji svog oca, napustila teritoriju Albanije i to sa Aerodroma Tirana u pravcu Velike Britanije, direktnim avio letom”, stoji u saopštenju.

Dodaju da su efikasnom razmjenom podataka između NCB Interpol-a Podgorica i NCB Interpol-a Mančester, oni zaustavljeni i kontrolisani u tranzit zoni Aerodroma u Londonu 15. avgusta.

“Tom prilikom otac maloljetnog lica H.T.W. je službenicima granične policije Velike Britanije dostavio na uvid sudsku presudu Suda u distriktu Greenwod kojom je on određen da bude staratelj djeteta”, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije su, kako se navodi u saopštenju, u vrlo kratkom roku izvršili sve potrebne mjere i radnje u cilju lociranja lica, raspisa međunarodne objave za nestalom maloljetnom državljankom SAD i to posredstvom svih članica Interpol-a ,te izvršili detaljne provjere i o tome blagovremeno obavijestili nadležne pravosudne organe u Crnoj Gori.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply