Otac ilegalno odveo djevojčicu iz Crne Gore, u potragu uključen Interpol

Uprava policije je, postupajući po prijavi majke, raspisala međunarodnu objavu preko NCB Interpol-a Podgorica, kojom se potražuje nestala djevojčica, stara šest godina, koja ima prijavljen boravak u Baru.

Iz Uprave policije je saopšteno da je majka djevojčice T.Š, državljanka Sjedinjenih Američkih Država, čije je boravište u Baru, 13. avgusta u kasnim večernjim časovima, prijavila policiji u Baru da njen bivši suprug, otac djeteta T.V.H, takođe državljanin SAD, nije iste večeri, shodno presudi Osnovnog suda u Baru, kojom je utvrđeno vrijeme koje otac provodi sa djetetom, vratio majci djevojčicu na dogovoreno mjesto i u dogovoreno vrijeme.

Policijski službenici su, kako je saopšteno, odmah po prijavi preduzeli koordinirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, među kojima je i odlazak na mjesto stanovanja lica T.V.H. ali oca i djevojčicu nijesu pronašli na toj adresi.

“Sa događajem je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Danas je prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Bar, ponovo pristupila majka djeteta T.Š. kako bi policiji dala dodatna obavještenja u vezi sa prvobitnom prijavom. O navedenom događaju je upoznat NCB Interpol Podgorica koji koordinira i preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja lica, dok su sa prijavom događaja upoznati svi nacionalni centralni biroi Interpol-a”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako je za Primorski portal ispričala danas majka djevojčice, T.V.H. je njen bivši vanbračni suprug. Ona je navela da je on sa njihovom šestogodišnjom kćerkom ilegalno prešao crnogorsko-albansku granicu, a preko Ambasade SAD u Podgorici je informisana da je u Ambasadi SAD u Tirani tražio pasoš za dijete.

“U toku je sudski postupak u Crnoj Gori oko starateljstva nad maloljetnom Z.R. Sud još nije donio pravosnažnu presudu. Sud je prošle godine, u septembru,  dozvolio da otac viđa našu kćerku dva puta nedjeljno, utorkom i petkom od 16 do 21 sat. To pravo je počeo koristiti tek u junu ove godine. Dešavalo se da zakasni, ali je navodio da su to objektivni razlozi, gužva u saobraćaju. Do sinoć je uvijek obavještavao telefonom. Međutim, sinoć kada nije doveo dijete, zvala sam ga, ali je telefon bio isključen. Tokom noći poslije 22 časa sam pošla u Centar bezbjednosti Bar i prijavila da dijete nije vraćeno kući. Bila sam veoma zabrinuta. Strijepila sam da je nije kidnapovao. Na žalost to se jutros i potvrdilo”, ispričala je majka za Primorski portal.

Kako je navela, Ambasadi SAD u Tirani su potvrdili kolegama u Podgorici da su vidjeli dijete i da fizički izgleda dobro.

Majka djevojčice je u izjavi datoj policiji, u koju je Primorski portal imao uvid, navela da je T.V.H. osuđivan za više krivičnih djela.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply