Festival Korifej od 7. do 20. avgusta u Kolašinu

Međunarodni festival alternativnog teatra Korifej biće održan u Kolašinu od 7. do 20. avgusta, a tema i naslov ovogodišnjeg, desetog izdanja je “Suočavanje”.

Da se bave širokom temom suočavanja, objašnjavaju organizatori, odlučili su se “inspirisani rijetkim kolegama umjetnicima, koji su o temama rata progovorili hrabro i otvoreno u prethodnom periodu, ali i godinama iza nas”.

U okviru festivala, biće održane i radionice za djecu, ali i više predstava namijenjenih najmlađoj publici.

Za učešće na dramskim radionicama, koje vodi glumica Anđela Rondović, mogu se prijaviti djeca uzrasta od 10 do 14 godina, kao i stariji od 15 do 19 godina.  

Prvi dogovorni čas je 8. avgusta u Centru za kulturu Kolašin, u 10.30 za osnovce, a sat kasnije za srednjoškolce. Zainteresovani se mogu prijaviti pozivom na broj 067 782 705.

Za razliku od prethodne godine, ove godine će na Korifeju za djecu mlađeg uzrasta, biti odigrano pet predstava, koje će mahom biti izvedene na otvorenom prostoru.

Prateći program čini izlozba fotografija u saradnji sa NVO Zeleni Kolašin – na osnovu poziva svima koji žive u tom gradu da fotografijom odgovore na novi građevinski talas koji je zadesio Kolašin. Najavljena je projekcija filma “Srbenka” Nebojše Slijepčevića, uz okrugli sto o filmu sa Vukom Perovićem i Mladenom Ivanovićem, promocija knjige “Kolijevka” Milice Šćepanović i razgovor na temu “Gdje živimo” sa istaknutim regionalnim umjetnicima Feđom Štukanom, Minjom Bogavac i Petrom Pejakovićem.

S obzirom da kolašinski Korifej teatar, koji je organizotor Festivala, ove godine obilježava dvije decenije postojanja, ta pozorišna trupa izvešće nekoliko svojih predstava. Iz nove produkcije biće izvedeni komadi “Jelena Savojska” i “Krst sa petokrakom”, a 16. avgusta, u bašti hotela Bjanka, i nagrađivanu predstavu “Ifigenija” .

Festival se realizuje u produkciji Opštine Kolašin i NVO “Korifej teatar”, a uz sufinansiranje Ministarstva kulture i medija. Projekat se realizuje iz pomoć JU Centra za kulturu Kolašin, Turističke organizacije Kolašin, uz sponzorstvo Crnogorske komercijalne banke, hotela Bjanka, Five stars produkcije i Fondacije Petrović Njegoš.

Ulaznice za festivalske programe će tradicionalno biti simbolične, u iznosu od dva ili tri eura, a veliki dio programa biće besplatan.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply