Drugi upisni rok za srednje škole počinje 12. avgusta

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija objavilo je Naknadni konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2024/2025. godinu. Prijave na konkurs podnose 12, 13. i 14. avgusta (od 0 do 24 časa) i 15. avgusta 2024. godine (do 15 časova). posredstvom portala upisi.edu.me.

Pravo na upis u prvi razred srednje škole imaju kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

Kako su podsjetili iz Ministarstva prosvjete, prijava na konkurs podnosi se elektronski na adresu www.upisi.edu.me. Učenik koji prvi put koristi aplikaciju za upis potrebno je da se prethodno registruje.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana u 16 časova objavi ažuriranu rang listu kandidata, prijavljenih do 15 časova toga dana, radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima koji se vrednuju za upis i ostvareni ukupan broj bodova.

Rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole najkasnije do 20. avgusta 2024. godine. Nakon objavljivanja rang liste učenici podnose školi originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima s državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju u rokovima koje odredi škola.

Učenici koji se upisuju u I razred srednjih škola oslobođeni su od plaćanja administrativne takse, u skladu sa članom 18 Zakona o administrativnim taksama („Službeni list CG“, broj 18/19).

Naknadni konkurs u cjelosti možete vidjeti na ovom LINKU.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply