Da se propišu jasni kriterijumi za organizaciju događaja u Budvi

Opština Budva mora postaviti jasne kriterijume kada su u pitanju događaji koji se održavaju u tom gradu, kako bi se ubuduće izbjeglo neprimjereno ponašanje i poruke mladima, poručila je potpredsjednica Jasna Dokić.

Poruke i “vrijednosti” koje propagira izvođač Dragomira Despića – Desingerica, smatra krajnje neprimjerenim i nedopustivim.

“Grad Budva je grad koji podržava različitosti, ali neprimjereno ponašanje nikada neće tolerisati i neće dopustiti da se takve poruke plasiraju našoj omladini”, kazala je Dokić.

Prema njenim riječima, svi smo odgovorni i u obavezi da uradimo koliko god možemo da se suprotstavimo i stanemo na put ovakvim pošastima modernog društva.

Dokić je apelovala na sve ugostitelje da budu savjesni i odgovorni i da se pridruže inicijativi sprečavanja ovakvih nastupa.

Taj njen apel podržala je Grupa građana BU2 iz koje je najavljeno da će sličnim organizacijama sa teritorije Opštine Budva, upisanim u registar Ministarstvu javne uprave, tražiti da se postavi jasan kriterijum kada je u pitanju finansijska podrška kulturnim dešavanjima.

Apelovali su na roditelje i mlade ljude da obrate pažnju šta se danas propagira mladim ljudima, na kakve koncerte idu i kakav sadržaj im se plasira na internetu.

Udruženje Roditelji tražilo je prošle sedmice od Vlade i Savjeta za prava djeteta da se pronađu načini da se zaustave ovakvi dogaďaji i zabrane sadržaji koji promovišu nasilje, nepoštovanje, vrijeđanje i nepristojnost. 

Apel je uslijedio nakon nastupa u Budvi u toku kojeg je ovaj izvođač po prisutnima rendao sir i proplsipao živa jaja, dok ih je prošle godine udarao patikama po glavama.

Izvor: RTV Budva

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply