Za Jovanovo liječenje djeca iz Bara prikupila čak 500 eura

Grupa djece iz Bara prikupila je prethodnih dana čak 500 eura za liječenje dječaka Jovana Dašića u humanitarnoj akciji tokom koje su prodavali svježu limunadu, domaći sok od nane, očuvane igračke.

Osmijesi, toplina i šarm mališana privukli su tokom petka i subote brojne sugrađane i turiste, koji su nesebično nagrađivali djecu za njihov trud, objavio je Primorski portal.

Velikodušnim donacijama prvog dana skupljeno je oko 200 eura. Motivisani neočekivanom cifrom, Nikolaj, Stefanija, Vasilije, Natalija, Tadija, Antonina, Dimitrije, Miloš, Bogdana, Aleksa, Anastasija, Jovana, Đorđe, Nikolija, Bogdana, Ognjena, Hristina (2-7 godina) uz pomoć brojnih drugara su se okupili i narednog dana i prikupili još 300 eura.

Kompletan iznos uplaćen je iste večeri na Jovanov račun.

Ponos zbog dječje ideje i prikupljenog novca nisu krili ni roditelji i pozivaju djecu, majke i očeve iz ostalih opština da organizuju slične akcije, kako bi pomogli djeci koja se trenutno liječe.

Jovan Dašić je dječak koji je prije par godina imao djetinjstvo kao svako drugo zdravo dijete, ali, sve se sve naglo promijenilo zbog rapidne progresivne dijagnoze Leukoncephalopatija A81, koja uništava njegov mozak i centralni nervni sistem.

„Jovan je trenutno potpuni invalid, zavisi od svoje majke koja je svoj život i svoje postojanje usmjerila na njegu Jovana. Jovan jedino može cuti svoju majku i razumijeti. Ne vidi i ne može niša sam uraditi. On je svjestan svoje patnje, on osjeća bol i on čuje kada doktori dođu u njegovu sobu da kažu da još ne može kući, jer se njegovo stanje, opet, pogoršalo“, piše u apelu ranije dostavljenom medijima.

Svi koji žele da pomogunu Jovanu i njegovoj majci mogu uplatiti pomoć na ime Jovan Dašić, Prva banka Crne Gore, na broj žiro računa 535 1900 1000 128 5092

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply