Podrška Opštine Bar roditeljima: Subvencije za sport, školski obrok, neformalno obrazovanje i pribor

Roditelji, staratelji i hranitelji djece koja pohađaju osnovnu školu, a nalaze se u nepovoljnom socijalnom statusu i žive u Baru, mogu se prijaviti do 5. jula i ostvariti pravo na subvencije iz oblasti socijalne i dječije zaštite. To je predviđeno javnim pozivom, koji je nedavno raspisala Opština Bar. Ovaj vid podrške odnosi se na isplatu pomoći za neformalno obrazovanje, školske obroke, članarinu u sportskim klubovima i nabavku školskog pribora. Kako je saopšteno iz barske Opštine, ukupan iznos sredstava iznosi 180.000 eura, sa pojedinačnim iznosima od 52.500 eura za neformalno obrazovanje, 60.000 eura za školski obrok, 52.500 eura za članarine u sportskim klubovima i 15.000 eura za školski pribor. Subvencije se dodjeljuju na period trajanja jedne školske godine, za koji se naknada isplaćuje jednokratno. Korisnici subvencija mogu ostvariti pravo na 35 eura mjesečno za neformalno obrazovanje. Isti iznos je predviđen mjesečno za članarinu u sportskom klubu, dok za školski obrok djeca mogu dobiti 40 eura mjesečno. Za nabavku školskog pribora djeca mogu dobiti 100 eura.

Pravo na subvenciju mogu ostvariti djeca čiji roditelji, staratelji ili hranitelji imaju prebivalište u opštini Bar ili su strani državljani sa stalnim boravkom. Zahtjevi se podnose na propisanom obrascu, uz prateću dokumentaciju, predajom u Građanskom birou Opštine Bar ili slanjem na e-mail [email protected].

Javni poziv je otvoren do 5.07.2024, a detaljnije informacije i obrasce za prijavu možete pronaći na web sajtu Opštine Bar www.bar.me.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply