Festival “Upadaj u bajku” naredna dva dana u Podgorici

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ iz Podgorice, u saradnji sa Kulturnim centrom Čigralište, Udruženjem crnogorskih pisaca za djecu i mlade i medijskim sponzorom portalom Roditelji.me, organizuje drugi Festival dječijeg stvaralašta i stvaralaštva za djecu “Upadaj u bajku” 31. maja i 1. juna.

Glavni ciljevi festivala su približavanje umjetnosti i kulture djeci, podsticanje kreativnosti kod najmlađih, te promocija i podrška talentovanoj djeci. Bajke čine važan dio odrastanja svakog djeteta, pa je Festival posvećen ovom vidu stvaralaštva za djecu.

Festival će biti otvoren 31. maja u 19 časova nastupom hora OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”. Nakon toga uslijediće razgovor o statusu književnosti sa književnim stvaraocima Kristinom Radojičić, Aleksandrom Vujisić i Goranom Radojičićem. Razgovor će moderirati glumica Branka Femić, a održava se u Narodnoj biblioteci, u sali “Marko Miljanov”.

Iste večeri planirana je i projekcija filma “Leto kada sam naučila da letim” koja će početi u 20 časova, takođe u sali “Marko Miljanov”. Film je snimljen po motivima istoimene knjige srpske književnice Jasminke Petrović, autor scenarija je Ljubomir Lukić, a režiser Radivoje Andrić.

Drugog dana festivala, 1. juna na Odjeljenju za djecu Narodne biblioteke održaće se radionice namijenjene djeci uzrasta od šest do deset godina.

Radionica “Izuzetni dječak Leonardo Da Vinči”, koju organizuje KC “Čigralište”, biće organizovana od 11 do 12, dok će od 12 do 13 časova djeca moći da učestvuju na radionica za djecu “Ilustruj me”. Radionicu će voditi grafička dizajnerka Sanja Abramović.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply