Tribina “Sportom do zdravlja” u petak na Cetinju

U organizaciji Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice, u petak, 15. marta u 12 sati u sali cetinjske Gimnazije biće održana tribina “Sportom do zdravlja”, za sportistkinje i sportiste starosti do 16 godina.

Radionica je namijenjena djeci školskog uzrasta, ali i profesionalnom kadru: sportskim trenerima i nastavnicima fizičkog vaspitanja, koji žele da prodube svoje znanje, kako bi bili još jača podrška u razvoju talenata i potencijala u oblasti sporta.

Kako je saopšteno iz cetinjskog Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade, sportska tribina je usmjerena na razgovor o tome koliko je važno podstaći djecu da od najranije dobi razvijaju svijest o značaju fizičke aktivnosti, motivaciji mladih sportista na vođenje zdrav i aktivan zivot kroz sport i rekreaciju, učenje o poštovanju pravila i fer plej ponašanja.

Na sportskoj tribini će govoriti proslavljeni rukometni igrač Petar Kapisoda, istaknuti trener Nino Milanovic i predstavnici Sekretarijata za obrazovanje sport i mlade.

“Svrha tribine se ogleda upravo u time kako da, na jedinstven nacin, svi zajedno doprinesemo ostvarivanju dobrih rezultata u oblasti sporta, ali i očuvanju psihofizičkog zdravlja kao dobrog temelja svake zdrave ličnosti”, naveli su iz Sekretarijata.

Uputili su poziv svim sportskim organizacijama, pojedincima koji se profesionalno ili rekreativno bave sportom i ostalim zainteresovane građankama i građanima da im se pridruže.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply