Sindikat prosvjete: Nastava danas obustavljena u 138 ustanova

Sindikat prosvjete Crne Gore saopštio je da je tokom današnjeg dana nastava bila obustavljena u 138 ustanova. U nekim ustanovama  je, prema njihovim informacijama, nastava izvođena djelimično, sa malim brojem zaposlenih koji nijesu u štrajku.

“I pored neviđenih pritisaka i zastrašivanja prema prosvjetnim radnicima koji su u štrajku, obavještavamo javnost da je tokom današnjeg dana nastava bila obustavljena u 138 ustanova. Napominjemo da su direktori škola, po instrukcijama iz MPNI, sinoć kasno ili jutros rano, održali sjednice Nastavničkih vijeća sa jedinim ciljem- da nas direktori prebroje i ukažu da možemo dobiti otkaze. Da nas zastraše. U pojedinim školama, poput JU OŠ Meksiko iz Bara i još nekim, broj zaposlenih u štrajku je sa 44 pao na 4, što govori o zastrašivanju”, navodi se u saopštenju, koje potpisuje predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović.

Tvrde da su “u nekim školama direktori i pomoćnici držali nastavu, bili štrajkbreheri, kako bi poslali izvještaj da se u njihovim ustanovama nastava odvija po ustaljenom rasporedu”.

“Takođe, prijete nam Uredbom iz 2006. godine, kojom je štrajk u obrazovanju potpuno zabranjen. Na sreću zaposlenih, taj broj direktora, koji se trude da uguše štrajk i pravo prosvjetnih radnika na pravdu i dostojanstvo, je vrlo mali. Na žalost, umjesto da ozbiljno pregovaramo, iz MPNI se trude da nas na silu uguraju u učionice i pokažu da je u obrazovanju sve u najboljem redu”, saopšteno je iz Sindikata prosvjete.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply