Besplatno stručno savjetovanje za roditelje iz ranjivih porodica

Udruženje Roditelji u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, u okviru projekta Sistemi podrške ranjivim porodica, uspostavlja individualno stručno savjetovanje za roditelje. Nedavno je pokrenuta psihosocijalna podrška za djecu, a sada istu tu mogućnost, individualno, imaju i roditelji.

Kompleksne životne i porodične situacije nerijetko sa sobom nose stres i neprijatne emocije. Pružanje individualne stručne pomoći roditeljima je od suštinskog značaja kako bi se pomoglo porodicama da se konstruktivno nose sa svojom ranjivošću i nastave sa stabilnim porodičnim životom. Disfunkcija se javlja u vidu “blokada” koje sprečavaju otvorenosti za nova iskustva. Veoma je bitno da u kriznim trenucima imaju priliku da dobiju podršku i razumijevanje, kao i  stručne smjernice, u cilju njihovog umirivanja, kako bi što funkcionalnije nastavili porodično funkcionisanje. Osim rada sa djecom i pružanje podrške njima, kao najranjivoj kategoriji, posebno je važan i segment rada sa roditeljima kako bi se obuhvatio cjelokupan porodični sistem.

Porodične individualne seanse će biti uspostavljene za porodice u kriznim situacijama, kako bi putem adekvatne stručne podrške savladali trenutnu situaciju. U dogovoru sa roditeljima realizovaće se individualne seanse, u trajanju od jednog sata.

Besplatnu individualnu stručnu podršku pružaće psihološkinja Marica Stijepović i socijalna radnica i porodična savjetnica Lepa Žunjić. Ova vrsta podrške roditeljima će biti dostupna narednih devet mjeseci.

Svi zainteresovani roditelji koji smatraju da bi im ovaj vid podrške značio, mogu nas kontaktirati na 020 22 10 00, ili putem mail-a [email protected], kako bi dobili sve potrebne informacije o prijavi.

Udruženje Roditelji je u okviru projekta Sistemi podrške ranjivim porodicama, u partnerstvu sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja nedavno pokrenulo psihosocijalne radionice za djecu iz ranjivih porodica. Djeca svake srijede imaju priliku da jačaju samopouzdanje, osjećaj lične kompetencije i otpornosti na stresne situacije. Besplatna SOS Roditeljska linija za sve roditelje širom Crne Gore dostupna je svakog radnog dana od 9 do 15 časova, putem telefona 080 888 888, a obezbijeđeno je i besplatno pravno savjetovanje za jednoroditeljske porodice, uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply