Vjeruju da će ubrzo početi mogućnost isplate dodataka u poštama u mjestu stanovanja

Pošta Crne Gore u saradnji sa nadležnim Ministarstvom radi na uspostavljanju sistema koji će omogućiti isplatu dječijih dodataka u poštama na lokacijama mjesta stanovanja korisnika za koji vjeruje da će početi da se primjenjuje ubrzo.

“Ovakav način isplate će biti mnogo komforniji za korisnike. Vjerujemo da će biti primijenjen ubrzo, iako realizacija ovog projekta ne zavisi isključivo od Pošte Crne Gore”, navodi se u saopštenju Pošte povodom negodovanja roditelja zbog toga što moraju da čekaju duge redove da bi preuzeli dječije dodatke jer im ih poštari ne donose. Roditelji sei inače zbog odluke da se samo preko Pošte isplaćuje dječiji dodatak umjesto na njihove račune u bankama, a posebno ovih dana kada su u toku ekstremne vrućine.

Iz Pošte podsjećaju da dječije dodatke poštari isplaćuju na adrese korisnike, a ukoliko oni nijesu kod kuće dobijaju „Izvještaj o prispijeću“, koje sadrži informacije u kojoj pošti i u kojem roku mogu podići novac. Ukazuju da poštari ovih dana isplaćuju i penzije, materijalna obezbjeđenja, naknade za majke… što donekle određuje dinamiku isplate dječijih dodataka.

Mole korisnike da imaju u vidu da je u toku turistička sezona koja je uzrok značajno povećanog obima posla, ali i činjenicu da poštari bez obzira na vanredno visoke temperature, odnosno trenutno otežane uslove rada, nastoje da u najkraćem roku završe preuzete obaveze.

“Naša Kompanija se s posebnom pažnjom odnosi prema sugestijama korisnika kada je riječ o redovima ispred naših poslovnica i čini sve što je u ovom trenutku moguće da obezbijedi bolju i bržu organizaciju ukupnog procesa isplate dječijih dodataka. kako je bio ranije slučaj. Sve pojedinačne reklamacije bivaju riješene u najkraćem roku, te molimo korisnike da nas kontaktiraju na broj Call centra 19895 ili mejl [email protected]”, navode iz Pošte Crne Gore.

Zbog velikog broja isplata u Podgorici, Pošta je, kako dodaju, omogućila isplate u novootvorenoj pošti na Koniku za korisnike koji pripadaju naseljima Konik, Stari aerodrom – Ulica Veljka Vlahovića (neparni brojevi), Masline, Murtovina, Zlatica, Kakaricka gora, Piperi, Zatrijebač, Doljane, Rogami, Vranjske njive, Fundina i Donja Vrbica. U pošti 81102 u blizini Žaljeznčke stanice, kako tvrde, već izvjesno vrijeme rade četiri umjesto dva isplatna šaltera,

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply