Besplatna škola grafičkog dizajna za osnovce sa Cetinja

Talentovani učenici od šestog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Cetinja mogu se do 16. februara prijaviti za učešće u besplatnoj petomjesečnoj mentorskoj školi grafičkog dizajna – GRA_D.

U okviru programskog segmenta edu-X, nevladino udruženje FLUX je 2020. godine pokrenulo projekat Talentovani učenici – vizuelni kreatori budućnosti”. Ove godine, uz podršku prijestonice Cetinje, a u partnerstvu sa Fakultetom likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, biće organizovana i ova mentorska škola. Projekat se realizuje iz sredstava koja su na prošlogodišnjem konkursu prijestonice Cetinje oprijedijeljena za podršku nevladinim organizacijama.

Učenici koji budu pohađali ovu školu, a pokažu najbolje rezultate, imaće priliku da učestvuju i u dvodnevnom kreativnom kampusu. Rezultati mentorskih radionica i kreativnog kampusa biće predstavljeni na završnoj izložbi.

„Jedan od glavnih ciljeva projekta je osnaživanje talentovane djece u slobodnom izražavanju kreativnog potencijala kroz vizuelno promišljanje u oblasti grafičkog dizajna. Cilj nam je da motivišemo učenike da razvijaju dodatna znanja i vještine, kao i da usvajaju nove metode kreativnog rada za sticanje primjenljivih i trajnih znanja. U eri velikih turbulencija i digitalne tehnologije želimo da pripremimo talentovane učenike da se razvijaju kroz kreativno promišljanje, koristeći analogne i digitalne alate. Želimo da kroz vizuelno izražavanje postanu senezitivni, imaginitvni ali i promišljajući aktivni građani budućnosti“, saopšteno je iz NVU FLUX.

Školu će voditi profesori i saradnici Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje, Univerziteta Crne Gore – prof. mr Ana Matić i saradnica Maša Mušikić (oblast grafički dizajn), prof. mr Lazar Pejović i fotograf Krsto Vulović (oblast fotografija), kao i profesori Svetlana Jovetić Koprivica i Miroslav Minić (medijska pismenost). Škola će se odvijati dva puta mjesečno u prostorijama Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje (Stari grad – Istorijsko jezgro, Ulica 17 br 2, Cetinje).

Zainteresovani učenici se mogu prijaviti posredstvom maila [email protected].

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply