Policija pregledala 93 škole, utvrđeno da su dojave o bombama lažne

Službenici Uprave policije izvršili su detaljan pregled 93 osnovne i srednje škole, kao i područnih odjeljenja u Bijelom Polju, Podgorici, Baru, Budvi i Kotoru i utvrdili da su dojave o postavljenim bombama bile lažne.  

Kako je saopšteno iz Uprave policije, policije je pregledala 40 školskih objekata u Bijelom Polju, 41 objekat u Podgorici, zatim njih devet u Kotoru, te dva u Baru i jedan u Budvi.

„Tom prilikom nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na sumnju da je u ovim ustanovama podmetnuta eksplozivna naprava kako je to ranije dojavljeno putem mejla, kao što je javnost već upoznata, već možemo saopštiti da su dojave bile lažne“, navodi se u saopštenju policije.

Pripadnici policije će u narednom periodu, kao i do sada, kako su naveli, činiti sve u cilju zaštite bezbjednosti svih građana, sa posebnim senzibilitetom prema djeci.

Povodom današnjih dojava o bombama i prekida časova, kao i odluke da se do kraja sedmice u svim osnovnim i srednji školama organizuje online nastava, saopštenjem se večeras oglasilo i Ministarstvo prosvjete.

„Zavod za školstvo je podsjetio direktore škola na Preporuke za realizaciju nastave na daljinu u Crnoj Gori koji je ranije upućen obrazovno-vaspitnim ustanovama“, naveli su iz resora prosvjete.

Podsjećaju da je Ministarstvo prosvjete obezbijedilo sve preduslove da se za online nastavu koristi Microsoft teams platforma.

„Na sajtu www.digitalnaskola.edu.me u dijelu Digionica, nalaze se digitalni sadržaji za djecu (među kojima i materijali sa sajta Ucidoma). Digionici se pristupa sa edu.me nalogom, koji se koristi i za Teams aplikaciju. U nadi da će se što prije obezbijediti uslovi za prelazak na redovnu nastavu, Ministarstvo prosvjete poziva na strpljenje, kako učenika tako i njihovih roditelja, uz podsjećanje da nam je bezbjednost naše djece i zaposlenih najvažnija“, naveli su iz Ministarstva prosvjete.

Iz Zavoda za školstvo uputili su i apel školama da, nakon povratka redovnoj nastavi, vode računa o opterećenosti učenika prilikom pravljenja rasporeda pisanih provjera znanja.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply