Abazović ispunio prvo obećanje, poveo učenike OŠ “Vladimir Nazor” na utakmicu

Foto: gov.me

Premijer Dritan Abazović večeras je sa ministrom sporta Vasilijem Laloševićem i sa oko 100 učenika podgoričke OŠ „Vladimir Nazor“ bodrio crnogorsku košarkašku reprezentaciju na utakmici protiv Francuske. Time je, kako je istaknuto na njegovoj zvaničnoj FB stranici, ispunio jedno od obećanja dato 9. juna u zgradi Vlade na protestu roditelja i djece te iste škole, povodom kašnjenja početka izgradnje novog školskog objekta, jer je stari van upotrebe od početka 2021. godine.

Kroz objavu na FB premijer je poručio: Gradićemo i novu školu! Školu na koju đaci, roditelji i zaposleni u OŠ „Vladimir Nazor“ čekaju od drugog polugodišta školske 2020/21. godine koju su završili online. Ovu školsku godinu – od septembra pa do kraja proveli su u učionicama nekih drugih škola.

Uprkos brojnim najavama i obećanjima, za novi školski objekat, kako su saopštili iz Ministarstva prosvjete, za sada ne postoji ni projekat, a očekuju da će biti gotov do kraja godine. Kako je juče saopšteno na sastanku koji je za direktore podgoričkog obrazovnih ustanova i predstavnika savjeta roditelja, ali i Ministarstva prosvjete, organizovao gradonačelnik Ivan Vuković, na novi objekat OŠ „Vladimir Nazor“ čekaće se još dugo. Prema najoptimističnijem scenariju Ministarstva prosvjete, završetak izgradnje mogao bi biti tek u decembru 2024. godine.

Premijer Abazović, koji je ujedno i predsjednik Savjeta za prava djeteta, nedavno je na sličan način bodrio i fudbalsku reprezentaciju, ali tada u društvu đaka OŠ „Pavle Rovinski“. Večerašnja posjeta utakmici đaka iz OŠ “Vladimir Nazor” organizovana je iako su djeca već dvije sedmice na raspustu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply