Spajić: U najskorijoj budućnosti uvesti dječiji dodatak za sve

Foto: Gov.me

Siromaštvo djece biće smanjeno uvođenjem dječijeg dodatka za svako dijete u najskorijoj budućnosti, istakao je ministar finansija i socijalnog staranja mr Milojka Spajića danas na sastanku sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, ministar Spajić je ukazao na doprinos koji predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru pruža na poboljšanju položaja i unapređenju zaštite prava djece.

“Santander je uputio čestitke ministru Spajiću povodom stupanja na dužnost i istakao značajnu ulogu Ministarstva finansija i socijalnog staranja u sprovođenju programa UNICEF-a za Crnu Goru. Takođe, ukazao je na postojanje dva osnovna problema – siromaštvo i nasilje nad djecom”, navodi se u saopštenju.

Osim uviđenja dječijeg dodatka za sve, Spajić je, kako je saopšteno, predložio da se formira specijalna jedinica, u kojoj bi pripadnici policije i sektora bezbjednosti uz zaposlene iz sektora za socijalnu i dječiju zaštitu pomogli u rješavanju problema nasilja nad djecom.

“Takođe su tema razgovora bili i budući pravci djelovanja u cilju jačanja stručnih kapaciteta centara za socijalni rad. Sagovornici su dogovorili intenzivnu komunikaciju i zajedničko djelovanje na promociji i zaštiti prava djeteta”, saopšteno je iz Ministarstva.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply