Bio-Oil za prevenciju strija i potpunu njegu kože tokom trudnoće

Sponzorisana objava

Kada se tijelo širi brže od kože koja ga prekriva, dolazi do njenog pucanja i pojave ožiljaka tokom zarastanja – strija. Nastanku ovih jakih crvenih linija posebno su podložni adolescenti u periodu rasta, svi koji naglo dobijaju na težini, bodibilderi, kao i buduće mame. Strije se pojavljuju kod čak 80 odsto trudnica, obično pred kraj drugog tromjesečja i to u donjem dijelu trbuha, na grudima i bokovima. Strije su trajna pojava, što znači da ih nije moguće u potpunosti ukloniti. Ipak, uz kvalitetnu njegu izgled postojećih strija može biti poboljšan, a nastanak novih umanjen.

“Rješenje ovog problema je, dakle, u pravilnoj primjeni provjerenih i, najvažnije, za trudnice bezbjednih preparata među kojima se po kvalitetu sastojaka i rezultatima izdvaja Bio-Oil, potpuno prirodni, vodeći svjetski proizvod za njegu ožiljaka i strija”, poručuju iz Bio-Oila.

Kako bi i tokom trudnoće sačuvale kožu i znatno spriječile pojavu strija, mnoge poznate mame poput vojvotkinje Kejt Midlton, glumice Sijene Miler i manekenke Helene Kristensen, su u svoju rutinu njege uvrstile Bio-Oil i zajedno sa 72 svjetske nagrade za njegu kože koje je ovaj proizvod osvojio, svjedoče o njegovoj efikasnosti i blagotvornosti.

Sastojci biljnog porijekla u Bio-Oil-u su ulje nevena, lavande, ruzmarina i kamilice koji provjereno povećavaju elastičnost kože što istovremeno dovodi do prvencije pojave strija tokom trudnoće, ali i ublažavanja izgleda već postojećih strija i ožiljaka. Proizvod sadrži i vitamine A i E, koji pospješuju formiranje novog sloja kolagena i dubinski hrane i hidriraju kožu. Može se koristiti i za njegu kože lica, kože koja stari, kao i kod neujednačenog tena.

Revolucionarni sastojak Bio-Oil-a je PurCellin Oil™, koji mijenja uljanu konzistenciju, čineći ga laganim za nanošenje i nemasnim, što osigurava da će sva svojstva biljnih ekstrakata i vitamina biti dobro apsorbovana u kožu.

Bio-Oil je najefikasniji ako se koristi na novonastlim strijama, a za maksimalan učinak ga treba utrljavati kružnim pokretima dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri mjeseca. Koža će biti elastična, hidrirana, blistava i zahvalna.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply