Ministar naložio da se provjeri postoje li VIP odjeljenja

Ministar prosvjete Damir Šehović zatražio je od Zavoda za školstvo i Uprave za inspekcijske poslove da sprovedu sveobuhvatan nadzor i utvrde da li postoje takozvana VIP odjeljenja u podgoričkim školama.

VIP odjenjenja i u osnovnim i u srednjim školama u Pogdorici

S obzirom na informacije u javnosti u vezi sa načinima i kriterijumima prilikom formiranja odjeljenja u određenim školama, Šehović je formalno zatražio od Zavoda za školstvo i Uprave za inspekcijske poslove da spovedu nadzor po ovom pitanju. Od konstatovanog činjeničnog stanja će zavisiti dalje aktivnosti Ministarstva ovim povodom”, najavljeno je iz tog resora.

Namjera Ministarstva je da se utvrdi da li postoje eventualne nepravilnosti i da se precizno utvrdi činjenično stanje kada je u pitanju osjetljivo pitanje kakvo je formiranje odjeljenja prema društvenom i socijalnom statusu.

Obrazovanje i vaspitanje, kako su naveli,  ima za cilj da obezbijedi mogućnost za svestrani razvoj pojedinca i njegovo uključivanje i participaciju na svim nivoima rada i djelovanja.

“Politika crnogorskog obrazovnog sistema je jasna, i počiva na jednakosti u ostvarivanju prava na obrazovanje, bez obzira na nacionalnu pripadnost, rasu, pol, jezik, vjeru, socijalno porijeklo ili drugo lično svojstvo”, tvrde u Ministarstvu prosvjete.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply