Ovaj kolač se samo zbog oblika zove torta. Inače je nešto najlakše što se može spremiti ali je preukusno. Jedini problem je što je mala, pa ne traje dugo
Potrebno je:
– 150-200 gr gorke i mliječne čokolade;
– 125 gr maslaca;
– pola šolje šećera (najbolje braon, ali podjednako je ukusno i bez šećera);
– 3 jaja;
– pola šolje kakaa;
Rerna se zagrije na 200 stepeni. Modlu za tortu (prečnika oko 20cm) obložiti papirom za pečenje ili je samo podmazati puterom. Istopiti čokoladu i maslac, pa skloniti sa vatre i dodati šećer, zatim jaja, jedno po jedno, i sve izjednačiti. Na kraju dodati i kakao, pa izliti u modlu. Peći 25-30 min. Može se posuti mljevenim orasima ili lješnicima (prije ili poslije pečenja – zavisi šta više volite).
Idealno za prave sladokusce, kao i one koji bi da predahnu od tijesta 😉 Uživajte!