Grijanje bebine sobe

PITANJE od Jelene:

Zamolila bih Vas za jedan savjet, bio bi mi od velikog značaja. Imam bebu od 7 mjeseci, spavamo ja i sin s bebom u sobi. Da li bebina soba mora da bude grijana noću? Neki mi savjetuju da držim peć upaljenu na nekih 20-21 stepen, neki da ne nego da je samo dobro obučem i pokrijem, a ja više ne znam što da radim, jer sam obje varijante probala, i u svakom slučaju ona kine tu i tamo u toku noći ili joj procuri nosić, što ja obično pravdam time da mali ide u školu pa donese doma svakakve viruse.

ODGOVOR od PZU Doktorica Mica:

Sitne prehlade vjerovatno bebi prenosi stariji sin iz škole, tako da ste sami dobro procijenili. I beba je živi stvor i mora ponekad da kine. Što se tiče zagrijavanja sobe nije potrebno da se opterećujete, onako kako ste navikli za vas odrasle važi i za bebu. Ako ne grijete, pokrijte je adekvatno i biće sve u redu. Ne zaboravite, beba mnogo gore podnosi pregrijavanje nego mi odrasli.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Hvala puno.Jedino me brinulo sto se ona otkriva u toku noci,a nema sanse da je ubacim u onu vrecu za spavanje,pa onda nekoliko puta nocu ustajem da je pokrijem
    Hvala jos jednom

Leave a Reply