Karate klub Podgorica upisuje nove članove

U Karate klubu Podgorica u toku je upis novih članova. Mogu se prijaviti djeca uzrasta od četiri do 13 godina, a treninzi su organizovani na dvije lokacije – u fiskulturnim salama  OŠ Oktoih na  Zabjelu i OŠ „Vladimir Nazor“ u Maslinama.

Iz ovog sportskog kluba podsjećaju da je Svjetska zdravstvena organizacija prihvatila karate kao terapeutsku disciplinu, najkompletniji korektivni i moderan bazični sport.

„Osim kao borilačka vještina može se posmatrati i kao sveobuhvatno jačanje duha i tijela. Karate povoljno utiče i na razvoj psiho- fizičkih sposobnosti jer utiče na ravnomjeran razvoj lijeve i desne strane tijela, kao i na razvoj motoričkih sposobnosti, funkcionalnosti i koordinacije pokreta. Karate pruža mnogo više od onoga što se vidi na tatamiju, a to je pravilan razvoj, držanje tijela, motoričke sposobnosti, gipkost, pokretljivost, brzina“, navode iz Karate kluba Podgorica.

Roditeljima poručuju da ne treba zanemariti ni mentalnu stranu onog što karate pruža djeci, a to su samopouzdanje, stabilnost, duhovnost, etičnost, moralnost, radne navike i druge vrline.

„Više je razloga zbog kojih je Karate klub Podgorica pravi izbor za vašu djecu. Između ostalog, imamo program vježbanja primjeren znanju i uzrastu, uz adekvatan intezitet opterećenja, a veoma je važno istaći i pedagoški pristup i stručnost naših trenera. Članovi, pored karatea, vježbaju spretnost, okretnost, skočnost i elastičnost i razvijaju upornost, kreativnost, optimizam, prijateljstvo“, saopštili su iz Karate kluba Podgorica.

Dodaju da njihovi članovina, osim što polažu za učenička i majstorska zvanja, mogu i da se takmiče i ostavaruju sportske uspjehe. Svi osvajači medalja na prvenstvu Crne Gore oslobođeni su mjesečne članarine u trajanju od godinu dana. Besplatne treninge imaju i djeca iz socijalno ugroženih porodica, kao i djeca i mladi sa invaliditetom.

Svi zainteresovani za upis mogu dobiti vise informacija pozivom na broj telefona 069 574 821 ili preko e-mail adrese karateklub.podgorica@gmail.com.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply