Ovog četvrtka jednoroditelji o emocijama i ponašanju

Razvod se često tretira samo kao sudski proces sa pravnim, ekonomskim i organizacijskim posljedicama iako je prije svega, emocionalni i psihološki proces. Upravo zbog toga će emocije i njihov uticaj na ponašanje biti tema Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama koja će biti održana u četvrtak, 20. marta.

Vrata kancelarije udruženja Roditelji otvorena su svakog četvrtka od 18 do 20 sati za sve jednoroditelje kojima je potrebna pomoć i podrška u toku i nakon razvoda, a koju mogu dobiti od njihovog Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama.

Ovog četvrtka roditelji će razgovarati o tome kako misli i emocije utiču na naše ponašanje i na koji način oni zavise jedni od drugih. Zajedno sa psihologom pokušaće da razumiju da li na emocije i ponašanje utiču direktno životni događaji ili način na koji te događaje treba procijeniti i vrjednovati? Razgovaraće i o tome na koji način da se nose sa velikim brojem emocija i misli koje ih preplave tokom razvoda ili nakon njega i kako oni oni utiču na naše ponašanje sa bivšim partnerom, djecom, bliskim ljudima….

Roditeljima će osim psihologa biti na raspolaganju advokatica, koja može odgovoriti na sve pravne nedoumice ili pitanja.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje koji su razvedeni, u procesu su razvoda ili razmišljaju o razvodu da u četvrtak dođu u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) podijele svoja iskustva, dobiju podršku i budu podrška drugima.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice besplatan pravni savjet od advokata mogu dobiti svakog četvrtka od 17 do 20 sati tako što će pozvati besplatnu SOS Roditeljsku liniju na broj 080 888 888.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply