Rok za izdavanje besplatnih kartica za prevoz đaka produžen do kraja mjeseca

Rok za izdavanje besplatnih kartica za prevoz učenika podgoričkih osnovnih i srednjih škola produžen je do 31. oktobra.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, odluka je donijeta zbog velikog interesovanja, a više informacija može se dobiti pozivom na broj telefona šaltera 020 482 053 (ponedjeljak – subota od 8 do 20 h i nedjeljom od 8 do 16h) ili Dispečerske službe 020 801 810, svakog dana od 6 do 22h.

Ranije je iz Glavnog grada stiglo obavještenje da za ostvarivanje prava na besplatan prevoz đaci ne moraju da dostave dodatnu dokumentaciju.

“Obavještavamo učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Glavnog grada Podgorice da za produženje mjesečnih karata nije potrebno prilagati potvrdu iz škole niti uvjerenje o prebivalištu iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Potrebnu dokumentaciju Glavni grad pribavlja po službenoj dužnosti”, navodi se u ranijem saopštenju.

Djeca koja nisu prošle godine imala besplatne kartice moraju se fotografisati na istom mjestu gdje predaju I zahtjev.

Osim učenika koji imaju prebivalište u Podfgorici, gdje se nalazi i škola koju pohađaju, besplatne kartice mogu dobiti i đaci koji ispunjavaju neke druge uslove.

Tako pravo na besplatan gradski prevoz mogu ostvariti I djeca koja imaju prebivalište na teritoriji Glavnog grada, a pohađaju školu u drugoj opštini, kao I svi oni kojima je prebivalište u drugoj opštini, a škola na teritoriji Podgorice.

Ukoliko učenik pohadja školu van Podgorice, neophodno je da dostavi potvrdu iz škole.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply