Objavljena preliminarna rang lista za podršku prvacima

Komisija za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike I razreda osnovnih škola za školsku 2024/2025 godinu, objavila je preliminarnu rang listu djece koja su ostvarila pravo na tu naknadu.

Preliminarna rang lista dostupna je ovom LINKU.

Iz Glavnog grada su podsjetili da su i ovog puta omogućili građanima da elektronski apliciraju na javni poziv, a u okviru daljeg postupka, po službenoj dužnosti izvršena je verifikacija podataka.

Na taj način su, kako su pojasnili, građani oslobođeni obaveze pribavljanja i dostavljanja dokumentacije kao dokaza za ostvarivanje prava.

“Napominjemo da su prilikom verifikacije korišćene baze podataka Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Ministarstva unutrašnjih poslova, te Glavni grad ne može garantovati potpunu ažurnost ovih informacija. Obavještavamo sve aplikante koji se nalaze u dijelu liste – Zahtjevi za djecu koja ne ispunjavaju uslove Javnog poziva, da imaju pravo na žalbu. Ukoliko je u tabeli konstatovano da NE POSTOJI POTVRDA U BAZI PROSVJETE potrebno je da dostave Potvrdu iz osnovne škole da dijete pohađa prvi razred na teritoriji Podgorice i/ili ukoliko je konstatovano da makar jedan od roditelja nema prebivalište na teritoriji Podgorice potrebno je da dostave uvjerenje o prebivalištu na teritoriji Podgorice”, saopšteno je iz Sektretarijata za socijalno staranje Glavnog grada.

Napominju da je dokumentaciju koja nedostaje potrebno dostaviti Sekretarijatu u roku od pet dana od dana objavljivanja ove liste.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply