Uhapšen maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubistva u školskom dvorištu

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar uhapsili su maloljetnika koji je osumnjičen za ubistvo u pokušaju na štetu jednog lica u Baru.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, danas je oko 11.15 časova dežurna služba barske policije obaviještena je da je došlo do fizičkog sukoba između nekoliko osoba u dvorištu Gimnazije „Niko Rolović“ u Baru i da je jedno lice zadobilo povrede usljed upotrebe hladnog oružja – noža.

“Policijski službenici koji su upućeni na lice mjesta zatekli su jedno lice, učenika ove škole, sa vidnom povredom nanijetom nožem, u dijelu tijela ispod rebara. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, a nakon toga i tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj na licu mjesta”, navodi se u saopštenju.

Policija je, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, došla do sumnje da je danas u jutarnjim časovima došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između maloljetnog lica starog 17 godina i oštećenog lica starog 18 godina.

“Sumnja se da je sedamnaestogodišnji maloljetnik nakon verbalne rasprave oštećenom zadao udarac u predjelu glave, nakon čega se u ovaj sukob uključilo još jedno maloljetno lice staro 16 godina koje je oštećenom zadalo više udaraca u predjelu tijela. Tokom ovog sukoba osumnjičeni sedamnaestogodišnjak je oštećenom, upotrebom noža, nanio ubodnu ranu ispod lijeve strane rebara, nakon čega se udaljio sa lica mjesta”, saopšteno je iz policije.

Dodaju da je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici osumnjičeni sedamnaestogodišnji maloljetnik lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju, dok će protiv drugog osumnjičenog lica, šesnaestogodišnjaka, biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo učestvovanje u tuči.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply