U subotu omiljena dječija manifestacija Sunčane Igrarije

U subotu, 21. septembra, u centru BIG Fashion Podgorica, biće organizovano trinaesto izdanje omiljene dječije manifestacije Sunčane Igrarije. Organizatori su, u saradnji sa brojnim učesnicima, i ovog puta pripremili pregršt zanimljivih sadržaja za djecu svih uzrasta.

U okviru programa biće organizovano i 20. izdanje Sunčane Violeta puzijade, najpopularnijeg takmičenja za bebe. U puzanju će se nadmetati 90 beba. Takmičari će se takmičiti u grupama, u zavisnosti od uzrasta, a trke će biti organizovane u dva termina, od 10.30 i od 17.30 sati.

“Veliko interesovanje je vladalo za jubilarno, dvadeseto izdanje najslađeg takmičenja u našoj zemlji. Sva takmičarska mjesta popunjena su u srijedu, kada je organizovano prijavljivanje, i to za samo pola sata! Pravila takmičenja su ista kao do sada: bebe će se nadmetati u puzanju na stazi dugoj tri metra. Sponzor takmičenja, Violeta, pripremio je poklone za sve učesnike, a mi smo pripremili diplome i zahvalnice za učešće. Aktuelni rekord puzijade iznosi 3 sekunde i 83 stotinke, a postavila ga je Hanna Orahovac, na puzijadi koju smo organizovali u martu ove godine. Vjerujemo da će u subotu biti puno beba raspoloženih za brzo i spretno puzanje po stazi, pa možda proslavimo i obaranje tog rekorda“, kazala je Danijela Knežević iz agencije Memento.

Nakon prvog dijela puzijade, od 12 sati, u okviru zabavnog programa nastupiće plesni klubovi Akademija plesa i Tip Toe, a nakon njih svoje plesačko umijeće pokazaće mališani iz PPU Naše malo kraljevstvo. Nakon plesa, od 12:45 h na programu su Erste Sportske Razigrarije sa dječijim animatorima Rent a party, u toku kojih će se mališani dobro zabaviti oprobavajući se u raznim igrama, vježbati koncentraciju, pamćenje i koordinaciju pokreta.

U okviru kreativno-edukativnog dijela programa za mališane će biti organizovane različite radionice i aktivnosti. U terminu od 10 do 15 i od 17 do 20.30 h biće organizovane kreativno-edukativne radionice: Budi dijete uz Imlek, Upoznajte Žuću Čuvara – Lovćen osiguranje i Moj ljubimac, moj heroj – PetVet centar, dok će u terminu od 12 do 14 h gosti manifestacije biti mladi izviđači Odreda izviđača Stara Varoš koji će djeci predstaviti što sve mogu da nauče na časovima izviđaštva i za njih organizovati interesantne aktivnosti.

Nakon drugog dijela takmičenja u puzanju, od 18.30 sati, mališani će uživati u koncertu Uz ples se slađe raste – Plesni klub Beauty. Na kraju programa proljećnog izdanja Sunčanih Igrarija, od 19 sati, biće organizovana Velika Sunčana žurka sa animatorima Rent a party.

“Vjerujemo da će se mališanima dopasti sadržaji koje smo za njih pripremili u saradnji sa učenicima. Potrudili smo se da program bude raznovrstan pa će mališani u subotu imati dobru priliku da otkriju neke nove zanimljive aktivnosti i provedu dan uživajući u igri”, naglašava Knežević.

U okviru sajamskog dijela manifestacije predstaviće se: Pufies, NUK, Dr Pavlović, Zewa, Čilek dječije sobe, Pampers, Patelina junior, Medo Barni, Klavir knjiga, Mini bambini i Erste banka.

Informacije o programu i učesnicima Sunčanih Igrarija dostupne su na Instagram profilu i Facebook stranici Dan Sunca. 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply