U petak na Trgu nezavisnosti djeca će kroz igru učiti o ekologiji

U okviru obilježavanja Dana ekološke države Crne Gore, sjutra, 20. septembra na Trgu nezavisnosti u Podgorici, od 17.30 do 19 časova biće organizovan bogat program za djecu, prepun zabave, iznenađenja i učenja o ekologiji. Organizator događaja je Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Djeca će biti u prilici da se druže sa omiljenim super junakom Žarkom Žapcem i da na radionici “Čiste igre” nauče kako se priroda čuva na zabavan način.

Na radionici “Mjuziklaža” stvaraće muziku od recikliranog materijala.

“Neka vaša djeca otkriju kako se od reciklažnih materijala prave najzabavniji instrumenti! Tokom druženja sa rendžerom mali kreativci će moći da boje edukativne bojanke i slikaju se sa pravim zaštitnikom prirode. A na radionici “Ozi Ozon” dijelimo savjete kako da svi zajedno sačuvamo prirodne ljepote naše Crne Gore. Vidimo se – čekamo vas sa osmijehom i puno iznenađenja”, poručili su organizatori događaja.

Istog dana, nakon programa za djecu, biće upriličen drugi segment obilježavanaj Dana ekološke države Crne Gore. Nakon pozdravnih govora u 19 sati, zakazana je projekcija filma “Da li ti nedostajem?”, a od 19.30 biće održan koncert Kic pop hora.

Pored Ministarstva, doprinos u organizaciji događaja dali su Nacionalni parkovi Crne Gore, Eko fond, Agencija za zaštita životne sredine i Muzički centar Crne Gore.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply