Opština Bar opet obezbijedila podršku građanima koji se bore za potomstvo

Opština Bar objavila je drugi Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava u 2024. godini za medicinski potpomognutu oplodnju. Ukupan iznos predviđen budžetom Opštine Bar za ovu namjenu je 24.000 eura, a cilj je pružiti podršku građanima u postupku liječenja neplodnosti.

Prijave se mogu podnijeti u roku od 30 dana od dana objavljivanja ovog poziva, odnosno do 9. oktobra.

Kako je saopšteno iz Opštine Bar, putem ovog javnog poziva pravo na iznos do 3.000 eura mogu ostvariti supružnici, vanbračni supružnici ili žene koje ne žive u zajednici, a imaju prebivalište u toj opštini i koji su iskoristili pravo na liječenje neplodnosti o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Do 1.500 eura biće opredijeljeno za osobe koje započinju ili su već započele liječenje neplodnosti metodom medicinski potpomognute oplodnje.

Sve zainteresovane strane moraju dostaviti prijave sa potrebnom dokumentacijom putem e-maila komisija.mpo@bar.me ili lično Građanskom birou Opštine Bar.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti svakog radnog dana od 7 do 15 časova u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu (kancelarija broj 208) ili pozivom na broj telefona 030/301-486.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply