Srednjoškolci iz Budve će plaćati samo 20 odsto za autobuski prevoz do susjednih opština

Srednjoškolci, koji imaju prebivalište ili boravak na teritoriji Budve, a pohađaju škole u susjednim opštinama, mogu ostvariti pravo na participaciju troškova u međugradskom saobraćaju u visini od 80 odsto od cijene đačke mjesečne karte.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za društvene djelatnosti budvanske Opštine, ovo pravo važi tokom trajanja školske godine u periodu od deset mjeseci, u skladu sa Odlukom o participaciji troškova prevoza u međugradskom saobraćaju za učenike sa teritorije opštine Budva („Službeni list CG – Opštinski propisi“ br. 24/2023)”.

Da bi ostvarili ovo pravo srednjoškolci moraju podnijeti zahtjev a propisanom obrascu. Obrasci su dostupni na zvaničnom sajtu Opštine Budva (odjeljak Obrasci), na pisarnici Opštine Budva i u Sekretarijatu za društvene djelatnosti opštine Budva (TQ plaza, V sprat).

Uz zahtjev je obavezno dostaviti i dokaz o kupljenoj mjesečnoj karti (bankarska ili poštanska uplatnica) do 10. u mjesecu za tekući mjesec.

Kompletirani zahtjevi sa svom pratećom dokumentacijom dostavljaju se na pisarnici Opštine Budva.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti Sekretarijatu za društvene djelatnosti na telefon: 033/697-697 ili 033/696-697, ili putem email adrese: slavicarasovic@budva.me.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply