I ove godine besplatan školski prevoz za đake iz Podgorice

Za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Podgorice i tokom predstojeće školske godine Glavni grad će obezbijediti besplatan prevoz. To je najavila juče PR Gradskog linijskog prevoza Jelena Pejović. Ona je objasnila da učenici, koji već posjeduju mjesečne karte za prevoz od prošle godine, mogu ih produžiti počev od 2. septembra na šalteru u zgradi Skupštine Glavnog grada i to svakog radnog dana i subotom od 8 do 15 sati.

“Oni koji prvi put uzimaju kartice dužni su da prilože: zahtjev za izdavanje, koji se podnosi lično i fotografišu se na licu mjesta, zatim fotokopiju lične karte, pasoša ili izvoda iz matične knjige rođenih, originalnu potvrdu iz škole, kao i uvjerenje o prebivalištu ili potvrdu o stalnom boravku na teritoriji Glavnog grada“, kazala je Pejović u izjavi za Gradsku RTV.

Ona je navela da su penzionerima već odobrene povlastice, a uz uvjerenje iz Fonda PIO ta povlastica će trajati duže, a cijena mjesečne karte za njih je 20 eura.

Prema riječima Pejović, nakon privremenih izmjena zbog smanjenog protoka putnika tokom ljetnjih mjeseci od juče se ponovo primjenjuje redovan red vožnje na svim linijama.

Ona je istakla da su u toku pripreme za uvođenje novih gradskih linija uz modifikaciju postojećih.

“Aktivno se radi na planiranju novih linija kako bi se olakšala svakodnevna putovanja korisnicima gradskog prevoza”, kazala je Pejović.

Izvor: gradski.me

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply