Besplatan ulaz u nacionalne parkove povodom 13. jula

Ulaz u nacionalne parkove Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biće besplatan 13. jula povodom Dana državnosti Crne Gore.

“Ovo je prilika za sve građane da dane praznika provedu u prirodi, uživajući u aktivnostima kao što su kajakarenje, vožnja čamaca, pješačenje, rafting, planinarenje, biciklizam”, saopštili je javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore.

Podsjećaju građane na povoljnosti koje mogu ostvariti kupovinom Godišnje ulaznice za svih pet nacionalnih parkova.

Uzulaznicu koju na naplatnim punktovima i online mogu kupiti po cijeni od 13,50 eura dobijaju mogućnost da neograničen broj puta tokom 2024. godine posjete Durmitor, Biogradsku goru, Prokletije, Skadarsko jezero i Lovćen.

Zainteresovani mogu kupiti ulaznice na sajtu JPNPCG – www.nparkovi.me.

Podsjećaju ljubitelje fotografije i prirode da tokom boravka u nacionalnim parkovima ne koriste dronove ukoliko nemaju potrebne dozvole nadležnih državnih organa i odobrenje Javnog preduzeća za nacionalne parkove. Posjetioce koji žele da koriste kvadove ili kros motore upozoravaju da je vožnja van kategorisanih puteva strogo zabranjena i da skretanjem sa puteva ugrožavaju važna i zaštićena staništa.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply