Muškarac prijavljen da je mamio dijete, tužilac procijenio da nema elemenata krivičnog djela

Uprava policije podnijela je prekršajnu prijavu protiv A.T. iz Podgorice zbog prekršaja “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje”, koji propisuje Zakon o javnom redu i miru. Tome je, kako su saopštili iz policije, prethodila prijava jednog roditelja u kojoj je naveo da je njegovo maloljetno dijete, jedno njemu nepoznato lice pozivalo da uđe u lift stambene zgrade i nakon toga mu nudio čokoladu.

“Policija je postupila po prijavi, identifikovala A.T. koji živi u navedenoj zgradi, od njega prikupila obavještenja, te sa sadržajem spisa predmeta upoznala tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorici, koji se izjasnio da se u radnjama A.T. ne stiču elementi krivičnog djela, čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Policijski službenici su protiv A.T. podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju Uprave policije navodi se da usmjeravaju sve raspoložive kapacitete prvenstveno na bezbjednost najranjivijih kategorija društva- djece, te u cilju održavanja kako stabilnog javnog reda i mira, tako i bezbjednosti učenika, odnosno maloljetnih lica koja borave u dvorištima i blizini škola, obavljaju redovne patrolne djelatnosti – preventivne obilaske skola, odnosno skolskih dvorista i njihove blize okoline.

Povodom ovog događaja, više roditelja iz podgoričkog naselja Stari aerodrom obratilo se danas portalu Roditelji.me, jer su bili zabrinuti za bezbjednost djece, nakon što su u viber grupama obaviješteni da je jedan mladić navodno uznemiravao djevojčice.

On im je, kako su prenijeli roditelji u viber grupama, prilazio, nudeći im čokoladu i pozivao ih u svoj stan. Roditelji su naveli i informaciju da je ta osoba privedena prethodnog dana, a potom i puštena na slobodu, da bi novo privođenje, kako su kazali, uslijedilo jutros.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply