Novi repertoar bioskopa Cineplexx Big Fashion

Nova bioskopska sedmica donosi nove filmove na repertoaru bioskopa Cineplexx Big Fashion.

Pred publikom će se od sjutra naći film Ruski konzul, u režiji Miroslava Lekića, po motivima istoimenog romana Vuka Draškovića. Ovo filmsko ostvarenje uvodi nas u svijet istine i laži, ljubavi i političkih previranja koja su definisala budući suživot Srba i Albanaca na Kosovu. Miroslav Lekić je sada već davne 1999. godine režirao film Nož, u kojem je glavnu ulogu tumačio Žarko Laušević. Dvadeset i pet godina kasnije, reditelj se ponovo upustio u ekranizaciju književnih djela poznatog pisca. Tako je nastao film Ruski konzul u kojem glavnu ulogu ponovo tumači Žarko Laušević, pored Nebojše Dugalića. Ovo je bio posljednji film koji je veliki glumac snimio.

Glumačku ekipu još čine: Paulina Manov, Svetozar Cvetković, Visar Vishka, Danica Radulović, Nada Macanković, Mensur Safqiu, Enver Petrovci, Ljubiša Savanović, Petar Zekavica.

Apsurdna i provokativna crna komedija Hotel Palas nastala je od različitih priča koje se prepliću, a režirao je maestralni Roman Polanski. Hotel Palas je impresivno dizajniran dvorac sa početka 20. vijeka, smješten u centru sniježne doline u Švajcarskoj.

U bajkovitoj atmosferi gotskom stilu svake godine odsijedaju bogati i razmaženi gosti iz svih djelova svijeta. Uoči proslave Nove 2000. godine svi su se okupili na neponovljivom događaju. Mnoštvo konobara, portira, kuvara i recepcionara našlo se tu kako bi udovolji bizarnim prohtjevima gostiju. Prije njihovog dolaska posvećeni pedesetogodišnji menadžer hotela nadzire osoblje, naglašavajući da iako je zora novog milenijuma, nije smak svijeta.

Film Zona interesa jedno je od najoriginalnijih savremenih ostvarenja na temu holokausta. Film je nominovan za Oskara u pet kategorija: za najbolji film, najbolji strani film, režiju, adaptirani scenario i zvuk.

Rudolf Hes bio je stvarna osoba koji je kao zapovjednik vodio koncentracioni logor Aušvic gdje su se odvijale užasne stvari s kojima su svi upoznati. Kako je vodio najpoznatiji koncentracioni logor, odmah s druge strane zida stvorio je idiličan život sa svojom ženom Hedvigom i njihovo petoro djece u kući s velikim zelenim vrtom.

Za razliku od ratnih užasa koji se odvijaju unutar Aušvica, u porodičnom dvorištu porodice Hes se može vidjeti prava nehumanost nacističke Njemačke. Nevjerovatan je način na koji Zona interesa može približiti ovaj doživljaj, a da gledaoca uopšte ne uvede unutar zidina samog koncentracionog logora ili ne pokaže nijednu scenu nasilja.

Iz studija Blumhouse i tima koji stoji iza filmova Pet noći kod Fredija i M3GAN, dolazi originalni horor film Imaginarni koji zadire u nevinost imaginarnih prijatelja. Kada se Džesika useli u svoj dom iz djetinjstva sa svojom porodicom, njena najmlađa ćerka Alis razvija jezivu privrženost medvjedu po imenu Čonsi koji živi u podrumu. Alis i Čonsi počinju da igraju igrice koje počinju razigrano, ali postaju sve zlokobnije. Kako Alisino ponašanje postaje sve zabrinjavajuće, Džesika interveniše i polako shvata da je Čonsi mnogo više od plišanog medvjedića za koga je vjerovala da jeste.

Proslavljeni reditelj Aleksander Pejn predstavlja nam svoj najnoviji film – Bartonova akademija.

U centru priče je skromni profesor prestižne američke škole, koji je primoran da tokom božićnog raspusta ostane u kampusu i vodi računa o nekoliko učenika koji nemaju gdje da odu za praznik. Vremenom, on razvija neočekivanu povezanost sa jednim od njih, emotivno oštećenim, veoma pametnim, problematičnim učenikom i školskom kuvaricom koja je izgubila sina u Vijetnamu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply