11:09 pm
11/08/2015
55 znam kroz sta prolazis, isto mi je to palo a pamet, ali sam rekla sebi nigde njima nije lepse nego u svojoj kucici. Tamo u laboratoriji im mediji nikako ne mogu odgovarati u potpunosti kao u materici. Meni su ostala dva da se razvijaju, jedan osmocelijski odlicnog kvaliteta i jedan cetvorocelijski. Bitno da se ovaj jedan odomacio Neka te simptomi ne zbunjuju oni su uvek razliciti. Meni ovaj drugi put je boluckao stomak kao da cu dobiti, dok prvi put nista nisam osecala. Bice to dobro, odlicni su ti embrioni, nema razloga da ne verujes svom telu
216 uh volela bih da imate neke nadimke, ovi brojevi me zbunjuju. Je li u vaginalnom brisu ili u urinu?Ja sam isto ciklus pred ivf prvi put u zivotu dobila eserihiju u urinu i bas sam se bila smorila. Pila sam antibiotike 7 dana i nestala je a mi krenuli u postupak naredni ciklus
Gde nam je Monta, svim srcem navijam da nam ona bude sledeca trudnica Naravno prvo ove devojke koje su vec u postupku da nas obraduju
11:29 pm
24/03/2016
Ja sam do sad odradila nalaz torch,u pa nalaz na hiv,hepatitis,gonoreja i ne znam koji ono jos virus.To mi je sve ok.Pa hormone,i oni su mi ok.Hlamidija,mikoplazma,ureaplazma,i to mi je ok.Jos mi je samo trebala histeroskopija za konzilijum.I evo sad nadjoh eserihiju na bris.Jedino su mi rekli da su mi policisticni jajnici.
11:31 pm
24/03/2016
11:33 pm
24/03/2016
11:03 am
12/11/2015
Cao zene, da se cekiram, ucutale smo se nesto… Danas mi je sesti dan nakon transfera(racunam i dan transfera), pocela sam malo aktivnije po kuci, biljelo me po dnu stomaka dva dana kao da cu dobiti a danas desni jajnik me bas fiska, a grudi bas slabo, potpuno su mi signali ludi, jer i kad treba da dobijem grudi me ubijaju, mada, nije ni cudo sta sam sve unijela u organizam. Citala sam i bukvalno je svakoj zeni razlicito pa ne znam ni sta da mislim, jedi o sto mislim je ko ce cekati do petka sljedeceg…:) Uglavnom cekam da dobijem, takav mi je osjecaj:). Mozete li mi reci da li progesteron injekciju zreba da primam svaki treci dan do bete ili ne? Jer su meni dali jednu na dan transfera i napisali na III dan opet, primila sam u utorak jednu, sad mi nije jasno da li treba da primam svaki treci do bete? Kako idu stvari kod vas? Svetlana, Jaco, 216,?
1:24 pm
10/09/2015
55 progesteron depo sam ja primala svaki treci dan do bete. Patronazna sestra je dolazila svako jutro da mi da progesteron.
Sto se simptoma tice, nemoj da se brines! Meni su inace uvijek grudi kad treba da dobijem za broj ipo vece i jako bolne. I bile si isto takve dok sam primala stimulaciju a kad je zavrsen embrio-transfer, nista! Potpuno bezbolne i normale velicine. To me je plasilo ali me Jaca umirila jer je i njoj bilo tako poslednjeg puta. A u stomaku sam imala grceve i neko muljanje.. Bas je svaka zena slucaj za sebe, zato se ne opterecuj!
Procice brzo vrijeme do petka..odmaraj, uzivaj! :*
4:54 pm
24/03/2016
4:55 pm
24/03/2016
11:36 am
02/05/2015
216 mene je cijeli prvi postupak kostao 1100€,sa nalazima koje nema KBC sa vitaminima i sa svim…
Od pocetka stumulacije ti treba cetrotide ampule ali zavisi koliko komada…memi se trebale 4 ,jedna je oko 50€,ja sam kupovala i stop injekciju ona je jedna oko 7€ (ali nije svima ista) i zbog moje hipeeatimulacije sam nastavila da se bockam sa diferelinom 14 dana a jedan je 7€,pila tablete dostinex kutijica od 8 tableta je 40€,i uttogestan sam kupovala,jee samo za trudnice ide na recept,on je isto oko 7-8€,a koristis ga 3puta dnevno,mozda ti trebaju 3~4 kutije…ne znam tacno.
Evo 55 prima progesteron pa ne znam da li se on kupuje ili kako vec
Ali imaj kod sebe nekih 500€ za ove troskove…
Svaki put kad krenes na pregled radis nalaze estradiola (ja sam samo estradiol vadila) i LH a sam estradiol je 10tak eura…
Racunaj sigurnih 500e,iskupi se sve…to je onako orjentaciono…
Ove cetrotide ampule su najjeftinije u apoteku 36.6 u PG,tamo kod Dana,imas popust na njih.
Nijesam mogla da se konektujem par dana,zato me nije bilo.
55 kako si? Vidjela sam da si napisala da si malo aktivnija po kuci,ali bih ti preporucila da ipak odmaras ovih 15 dana…ovo je bitnije od bilo cega…
12:38 pm
10/09/2015
216 i ja sam izračunala da smo potrošili oko 1000 i nešto eura. Troškovi u klinici poslije postupka sa terapijama koje sam primala (diferaline, puregon, menopur i stop injekcija koja je bila oko 50€, zatim i schretching materice) a koji su mi oni davali, i ja platila na kraju je bio oko 500€.
Onda razne nalaze nemaš u KBC ili ne možeš da ih radiš tamo jer ti trebaju baš tog dana.. Pa putni troškovi..skupi se tu solidno dosta novca.
1:23 pm
12/11/2015
216 nama je ja mislim trebalo malo manje, evo da sad saberem. Prvi spermogram 20e, pregled kod urologa 30e, moj internisticki 30e, ja sam bila pozitivna na ureplasmu pa onda ponavljala nalaz nakon 10 dana terapije jer nisam mogla da cekam da njima stigne da bih sto prije zakazala histeroskopiju, uradila ga u Bona lab 25e, muz je sacekao i uradio u institut dzabe. Nakon toga, poslije histeroskopije sam pila neki antibiotik to mozes na recept. E onda kad pocne stimulacija, ja recimo to nisam uopste znala i nisam bila spremna za to ali se nekako covjek snadje i uspije. Niko mi nije pominjao da se prima uporedo sa ovim sto ti placa Fond nakon cetvrtog dana stimulacije primas ili orgalutran ili cetrotide, svejedno oba su po 50e, meni ih je trebalo 6, jer doktor nije smio da mi daje vecu dozu stimulacije jer sam mlada i imam policisticne jajnike, pa da ne dodje do hiper.Stimulacija mi je trajala 11 dana. Nekom traje krace nekom duze. Ja sam primala na pocetku 112,5jedinica Gonal F, to ti Fonf placa do 2.250 jedinica, kad predjes, ako predjes to, placas i to ti. Peti dan stimulacije pocinjes da primas i ove gore, nekom treba tri, nekom cetiri, sve zavisi. Meni je trebalo 6 Cetrotide to je 300e. E nakon vadjenja jajnih celija opet dobijas antibiotik i utrogestan koji pijes po dvije tri puta dnevno. Jedna kutija ti je 8e. Cini se a dobro je nije to skupo, ali brzo ode, pa sam ja posla kod doktora i on mi napisao nekako recept za nih, jer je on za trudnice na recept a za ostale ne moze nego se kupuje. Ali podji probaj kao ja, meni je dao. Pa sam tako kupila samo jednu to je 8e, e ja sam morala zbog velikog broja folikula opasnosti od hiperstimulacije its da kupim i tablete dostinex one su 50e isto. Sad kupujem progesteron injekcije one su dva eura, moras da ih primas do bete dakle sigurnih 10e. Infuzije koje sam primala dali su mi na CT i stop injekciju na CT ja nijesam placala to oni obezbijede. Mislim da je to to. Dakle da saberem oko 470e, eto dodaj jos gorivo iz PG do CT, isli smo devet puta ve ukupno, zajedno sa prvim pregledom do kraja. Eto nekih 500e, ti sad odavde makni ono sto si vec uradila dodaj pa ces imati neku sliku otprilike. Svetlo eto i tebi da znas za troskove, posto ces gore sad.
Svetlana dobro sam, osjecala sam dva tri dana neke bolove ako da cu dobiti svaki cas, juce me bolio malo jajnik, a danas nista, boli me samo od injekcija uzas ostalo sve ok. Malo kad ustanem mi se zavrti, i umorim se bas brzo, juce sam oprala kosu mislila sam umrijecu :D, ali to je jer sam anemicna i lezim evo 10 dana,pa mora, ne tripujem se da je ono drugo :D. Ubih se od dosade, malo citam, malo filmove, ali sve u svemu bih da prosetam malo vani, juce sam htjela ali me ubijedise da lezim jos. Ja ipak mislim da, ukoliko su htjeli, embrioncici su se zakacili do sad. I sad treba malo cirkulacije, pa posto mi ne daju napolje, ja po kuci :D. Danas mi je sedmi dannakon ET. Bila sam, kao sto si vidjela gore, u bedaku, jer mi ostali embrioncici nisu bili razvijeni u blastocistu za zamrzavanje, pa sam bila bzv jer rekoh, onda nece ni ova dva, ali me je Jaca osamarila ovako virtuelno, porukom i dala mi malo pozitive 😀 i Breskvica :D. Uh napisala sam ovu por preko lap topa, mogu misliti kolika ce vam izgledati na telefonu kad je ovdje ovolika 😀 😀
3:18 pm
24/03/2016
3:33 pm
12/11/2015
Ne refundira ti to niko nista da ja znam. Ovo sto smo ti navodili su neki troskovi koje sami snosite… Ja sam htjela da provjerim za ove Cetrotide i Dostinex jer mi je to ispalo 350e, ali onda kontam pa zasto ne bi ubrojali to u Fond da pokriva, pa sam odustala od toga. Nisam mogla jos tim da se zabavljam u svemu ovome. Neka ide sve samo da bude kako treba.
3:53 pm
02/05/2015
10:39 pm
24/03/2016
10:41 pm
24/03/2016
8:37 am
12/11/2015
Mozda ti refundiraju za nesto sto nema u NK nego te posalju u KCCG, to mi nekako logicno… To ti je najbolje da podjes i sve se raspitas sta ti refundiraju sta ne. Mada eto imas Svetlanu i njena iskustva.
A sto se poklona tice, ja cekam nalaz pa cu onda o tome razmisljati 🙂
Meni danas deveti dan nakon ET, mogu vam reci da nista ne osjecam, nikakvih simptoma, bez sto me ujutru i uvece stomak fiska kao da cu dobiti, sjutra mi je po kalendaru termin za ciklus, pa cemo vidjeti… Znam da to nista ne znaci i ako ne dobijem ali eto, ja nesto mislim da ako nista nije bilo da cu dobiti sjutra kad mi je vrijeme. Prosto covjek ne zna sta da radi tokom ove dvije sedmice cekanja. Test ne valja raditi jer moze biti da je negativan a da si trudna, moze biti pozitivan a da nisi, stomak boli jer ces mozda dobiti a mozda i neces, aaaaaaa da poludis 🙂 🙂
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
12 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
3 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333