Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora | Page 71 | Začeće | FORUM

Objavljeno: 10.10.2010, 17:23h

A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
15/02/2016
10:35 pm
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 126
sp_UserOfflineSmall Offline
1401sp_Permalink sp_Print

Ćao svima! Evo konačno uspjeh da se ulogujem poslije 10 mjeseci… 

Veeeeliki pozdrav za sve članice, onima koje su u procesu želim puno sreće i uspjeha i naravno da krenu mojim stopama SmileSmileSmile

Vasilisa baš mi je žao ali kao što kaže Jaca – od velikog značaja je i to da uopšte može da dođe do trudnoće.

Redovno sam čitala sve vaše postove ali nikako nijesam mogla da vam pišem i pružim punu podršku, uz vas sam Laugh

Marina82

15/02/2016
11:36 pm
Marija G
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 21
1402sp_Permalink sp_Print

Zdravo svim lijepim zenama sa foruma… Inace username ne mogu da izmijenim (logovala sam se putem FB)

Na ovom topiku sam prvi put i zelim podijeliti sa vama moje iskustvo i poavjetovati se.

Prije godinu dana sam radila histeroskopiju na CT (dr Lazovic) i sve je u redu bilo. Svi nalazi su mi dobri. Ali imam insulinsku rezistenciju (blago pojacan insulin). Moj suprug ima sporije spermatozoide i to se nije poboljsalo iako je pola godine pio proxeed. Takodje smo radili tri inesminacije takodje na CT (dr Lazovic) koje nijesu uspjele.

Zatim sam bila na tri postupka takozvanog “podvezivanja” i to nije nista promijenilo iako su se “doktorke” da ne kazem klele da ce 100 posto biti cak i musko. NE da nije bilo musko nego nije bilo nista (mada nijesam iskreno ni vjerovala da ce ista to promijeniti).

I konacno pola godine nakon svega ovoga smo odlucili da zatrazimo dozvolu za IVF i jedva dobili (govorili su da imamo malo godina a mi “zaprcali” po 32).

Proces smo radili u Life, dr Cejovic. Imala sam stimulacije tokom ciklusa i rayvilo se 6 folikula (3 na jednom 3 na drugom jajniku). Svih 6 su izvadili i od njih se razvila 2 sestocelijska i 1 osmocelijski koje su mi jutros vratili. 

Preporuceno je strogo mirovanje, 3 puta vaginalno utrogestan i 1 put folna kiselina, i takodje sto manje slatkog. Beta se radi 12 dan nakon embriotransfera tj od danas a to je 15 dana od punkcije. inace utrogestan ne ide na recept dok beta ne bude pozitivna.

Kako sam citala vase postove primijetila sam da insulinska rezistencija zna uticati na pobacaj pa me interesuje da li imate kakav prijedlog sta da radim kako do toga ne bi doslo.

15/02/2016
11:45 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
1403sp_Permalink sp_Print

Marinaaa jeli moguce da si se ulogovala 🙂 

Sta radi tvoj decko? Kako si ti?

196 srecno 🙂

16/02/2016
12:03 am
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 73
1404sp_Permalink sp_Print

196 dobro dosla. 

Prvo me zanima o kakvom je “podvezivanju” rijec? Drugo, kako budes uplovljavala u ovu pricu, najmanje ce ti biti bitan pol djeteta, sorry ali jezim se od toga.

Kako ti je ustanovljen povisen insulin? Jesi radila ogtt test? Ako jesi, koje su ti bile vrijednosti?

16/02/2016
12:27 am
Marija G
Novajlij(k)a
Members
1405sp_Permalink sp_Print

U pitanju je neko podveyivanje gdje te masiraju i sveyu ti stomak sa zavojima da se navodno zavaljena materica stavi u drugi polozaj, inace nadri medicina i dosta zena to radi. A kako je vecini “bitno” da je musko onda imaju i dodatnu metodu za to, na sta sam se ja smijala na konstataciju, a jos gore sto preporuka isla od jedne koja je “zbog poduhvata” dobila troje djece od toga jednog sina.

OGTT sam radila i vrijednost bila 52 poslije dva sata, ne sjecam se poslije jednog ali mislim da je 25 bilo.

16/02/2016
12:39 am
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1406sp_Permalink sp_Print

196 trebalo bi da imas vrijednosti za nataste, nakon 30min, nakon 1h i nakon 2h. 

Nakon 30min vrijednost je najveca pa poslije opada.

Nisu ti dali terapiju?

16/02/2016
12:47 am
Marija G
Novajlij(k)a
Members
1407sp_Permalink sp_Print

Sjutra cu naci nalaze dva ta su bila povisena (pila sam casicu glukoze tada i mislila sam da cu povratiti)… Uglavnom bila sam i kod specijaliste poslije zbog nalaza ali je on rekao da ne treba nista da pijem vec da ishranu sredim i papir mi je dao sa mediteranskom dijetom. Na ct su mi rekli da nije strasno nista to.

Ali vidim da ima uticaja mada sam ja od tada korigovala ishranu maksimalno i manje slatkog jedem i grickalica.

16/02/2016
1:25 am
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
1408sp_Permalink sp_Print

Pozdrav svima, 

evo me posle duze pauze. Iza mene dvije neuspjesne vto. Uradjena histeroskopija. Sad u martu idem u prag. Inace sam imala seriju spontanih pobacaja. Ranih oko 8 nedelje. Sad u prag ce raditi preimplantacijsku analizu embriona. Puno kosta. Jos to da probamo i to je to. Inace samo su mi nasli trombofiliju. Svima zelim pozitivne veeeelike bete i puno srece. 

16/02/2016
8:28 am
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
1409sp_Permalink sp_Print

Hvala na podršci cure..

Mjesečina,želim ti puno uspjeha,Prag se pokaže uspješan ogromnom broju parova..čak smo i mi razmišljali o tome, mada imamo još dva embriona ovdje, a ja sam imala hiperstimulaciju u prvom postupku,tako da me strah ponovnog stimulisanja, ali ako se bude moralo, svakako bih tamo..Je li riječ o više klinika koje se preporučuju ili je u pitanju jedna? I koliko košta osnovni postupak?

196, ja imam problema sa insulinom,imam 26 godina i godinama pijem metformin, vodim računa o ishrani, ali sam na kraju ipak stigla do vto..

Provjeri to obavezno, pođi kod dr Đoga, kažu da je izuzetan u postavljanju dijagnoze. Bijelo brašno i bijeli šećer izbaci,slatkiše inače zamijeni voćem,uopšteno ti je zdravije i  postupaj svakako po tom uputstvu koje su ti dali..

Jaco,hvala na motivisanju,zaista sam se obeshrabrila, učinilo mi se kao da se nikom ne dešavaju ovakve stvari u nizu-komplikacija na početku, hiper za bolnicu,pola godine kasnije neuspjeh,dva mjeseca kasnije-prazan miješak..ali eto što kažeš, mora se dalje..

16/02/2016
9:39 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1410sp_Permalink sp_Print

Mjesecina,jeli idete na kliniku kod dr.Sonje Lazarovski? Bas sam zadnje dvije noci citala o njoj na nekom forumu. A,i jedna poznanica sad ide kod nje,u fazi je prikupljanja nalaza.

Vasilisa,moramo dalje….i ja sam u slicnoj situaciji kao ti…ali sta cemo…iz ove koze ne mozemo 🙂 znam da ce nam se sve ovo isplatiti na kraju.

16/02/2016
9:41 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1411sp_Permalink sp_Print

Ne napisah za Prag,da fond pokriva 1500€,a cijene budu razlicite za sve..od 2400€ do 4500€…

16/02/2016
12:10 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1412sp_Permalink sp_Print

Svetlana, jesi li sigurna da fond svim parovima pokriva taj iznos kad je u pitanju Prag? Ja kad sam prije zvala pokrivali su samo kome je potrebna donacija. 

196, onda je to ok. Dali bi ti terapiju da je alarmantno kao i nama. Vasilisa ti je sve dobro rekla. Samo pazi na ishranu.

Mjesecina, jesi li primala heparin u postupcima? Mozda i pronizon, aspirin 100? Ne brini, cim mozes da zatrudnis bice to super. Znam vise zena koje su imale isti problem, puno pobacaja zbog trombofilije, sad sve imaju po jedno ili dvoje djece. 🙂

Meni je od juce pocelo neko smedjkasto jutros roskasto krvarenje. Pretpostavljam da je ciklus…

16/02/2016
4:20 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
1413sp_Permalink sp_Print

MarinaaaaaaKissKissKiss

Monta pa je li bas kenulo roze. Meni je dva dana pred betu bilo braonkasto, nadam se da ce i kod tebe biti tako. Inace apsolutno se slazem sa tobom i jedina stvar koja me izuva iz cipela i samo na to mogu da odreagujem a to je spekulisati sa polom inace , a o nasoj situaciji i da ne pricam. 

Mesecina zelim ti srecu u Pragu oni su neprikosnoveni. Da li su ti davali fraxiparin prevenivno u tim postupcima?

196 Odmaraj sad, zelim ti svu srecu i da ti se primi jedan ako ne i dva embrioncica koji su ti vraceniLaugh A sto se tice utrogestana meni ga je moj ginekolog davao i dok sam cekala betu, tj.propisao mi recept.

Vasilisa veruj mi, sve mi koje smo u ovoj prici ocigledno moramo dobro da se napatimo da dodjemo do cilja aj to ovako, bolje sad da je mesak bio prazan i da se sve zavrsilo na pocetku, nego ne daj Boze u nekom kasnijem stadijumu trudnoce. Znam to to sad ne moze puno puno da te utesi, ali cim krenes u novu pricu ostavi sve iza sebe, sve ce na kraju doci na svoje.

16/02/2016
4:35 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1414sp_Permalink sp_Print

Jaco, jeste bas svijetlo roza boja. 

Poci cu da izvadim betu, eto cisto da stavim tacku i da javim u kliniku. 

Javljam vam se. 

16/02/2016
6:52 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1415sp_Permalink sp_Print

Moja beta je 1.2 eto, pored sve terapije i dobrih embriona.

16/02/2016
7:33 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1416sp_Permalink sp_Print

Bas tolika je bila i moja beta… 🙁

nemoj da se nerviras,ako je to moguce a znam da nije…

mene licno je bas iznerviralo najvise,kad sa, dosla na transfer i tamo lezim na stolu,znate vec kako,a Danijela embriolog mi kaze da ova jedna slamica nikako nije valjala a da je druga savrsena…a cijelo vrijeme od aspiracije tj,avgusta do transfera meni je prica bila kako su embrioni savrseni…kako je sve u najboljem redu i ne znam ni ja sta sve…

doduse…ne treba traziti krivca…ili uspije ili ne…moramo dalje….samo nam je potrebna pozitivna energija za sve ovo…

ja ne mogu iscekati cetvrtak da odem da cujem jos necije misljenje pa cu valjda znati na cemu sam…

bas sam sinoc citala,na portalu za Prag,za one moje nalaze…uglavnom ih rade zene u godinama… +45 poslije dosta pokasaja IVF i spontanih…cak dosta njih tek tada radi AMH…

Osjecam se tako zbunjeno…

16/02/2016
7:59 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1417sp_Permalink sp_Print

Ma necu. Ja uvijek kazem – ko zna zasto je to dobro. Valjda mora postojati neki razlog, mada ga trenutno ne vidim. 

Svetlana tebi je ovo prvi put?

Sto se tice Praga, oni po difoltu zenama daju pronizon, a on se koristi za antitijela tako da njime pokriju taj dio. Vjerovatno daju i malu dozu heparina, preventivno. 

Zasto ja drvim pricu o dijagnostici. Misljenja sam, da sve treba ispitati na vrijeme, jer se desavalao da zeni koja ne ostaje trudna cca 2-3 godine urade inseminaciju i zena ostane trudna vanmatericno. Jer joj niko prije toga nije provjerio jajnike, iako tama na onom papiricu u skoro svakoj klinici stoji da su histeroskopija i laparaskopija obavezne prije bilo kakve potpomognutne oplodnje.

Tako je i za ostale nalaze. Znam i dosta zena koje su gubile bebe zbog trombofilije, na kraju su dobile djecu al poslije velikih muka.

Kad covjek zna gdje ima problem lakse se boriti. Mada evo, ja znam pa opet nista, al ko zna sta jos ne znam….

Naravno, rijetko uspijeva prvi put, i ako ne uspije ne znaci da se ima neki problem. Samo se nisu poklopile sve kockice. Ima i dosta idiopatskih neplodnosti gdje se uzrok nikad ne sazna, a opet se nekad desi trudnoca.

Ne zelim samo da me ijedna od vas pogresno shvati vezano za dijegnostiku, ja samo zelim da sto prije ostvarimo nase zelje 🙂

16/02/2016
8:03 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1418sp_Permalink sp_Print

da,prvi mi je put…

16/02/2016
8:10 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1419sp_Permalink sp_Print

Onda polako Svetlana 🙂 jos su ti bili zamrznuti. Rjedje uspijeva sa zamrznutim embrionima. 

Sledeci put ce sve ici po planu, nece biti prepreka i uspjece. Ako se ne daj boze ne desi, onda razmisljaj o dodatnim nalazima. 

16/02/2016
10:33 pm
Marija G
Novajlij(k)a
Members

Monta vasilisa jaco hvala nadam se da ce biti uspijesno.

Monta zao mi je zbog tebe, mozda da sacekas koji dan pa ponovis nalaz?!

Svetlana sretno.

OGTT- 

Insulin  10,1   50,6   42,2

GluC  5,2    4,6    5,2

DR kod koga sam isla je endokrinolog Kavaric Sreten…

ja se puno ne rayumijem u sve ovo pa zato pitam jer sam se malo zabrinula.

A danas drugi dan imam puno gasova i bole me ledja od lezanja jer mora da se miruje 5 dana. Takodje svako malo idem u toalet i ziga me po dnu stomaka. Nadam se da su to povoljni znakovi… 🙂

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
54 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335