9:13 pm
08/05/2014
Meni je pisalo da radim od 2-4 dana ciklusa… Pa zato se ja zacudih. Mora da je onda ok, da si ga radila tada, bio bi ok sigurno. A on ti nije rekao kad da ga odradis jel? Jel meni pise onakako kako sam ti rekla inhibin b mi je 28,1 a treba da bude izmedju 16,8 – 332,4 ; a sve ispod 17,5 pise postmenopauza. ne mogu sliku da ubacim ovdje, od mog nalaza.
9:52 pm
Members
15/12/2011
vidjevsi jedan marinin post pade mi na pamet… da pitam kako ste sve vi uopste dosle do vto. sta se pokazalo najcesce kao problem …koliko vremenski uopste ste pokusavale prije pocetaka price o vto.
ja sam licno imala probleme sa pcos i insulinska r. pa neredovan ciklus ucini svoje.. al sve se sredilo..
inace kad sam prvi put usla kod dr tanje m. u ordinaciju uslijedio je sok to su sve mladi parovi bili prosjeka godina od 25-30 b as uzasno.. ovo je postalo kao epidemija..
//
10:14 pm
Members
28/09/2013
On mi nije rekao tacno kad da ga radim (ili bar nisam to cula) a moj ginekolog mi je sinoc,kad sam bila za upute, rekla da oni ne mogu da se odrade u drzavnoj instituciji i da odem negdje privatno da ga odradim! Ja pitah hocu li cekati ciklus ona mi odgovori da ne moram da mogu vec danas da ga uradim. I ja ne razmisljajuci otisla. I slucajno citam o tim hormonima,nadjoh clanak u kojem pise da se oni rade od 2 do 4 dana ciklusa,da su tada validni rezultati. Zvah u ars,neka sestra Stasa mi rece,nema to veze sa ciklusom,ne brinite! Sad ne znam sta da radim,dal da ga ponavljam kad dobijem ili tako da to ostavim?
10:25 pm
Members
28/09/2013
Mamagaga… suprug i ja smo evo skoro tri godine u braku i od prva dana imamo nezasticene odnose. Medjutim ne dolazi do trudnoce. Onda smo rijesili da se malo opustimo misleci da je do glave problem. I kako ni tad nije islo kako treba meni je dr. Stevovic (moj izabrani ginekolog) savjetovala da odemo da uradimo pretrage! I sok!!! Spermogram katastrofa!!! Mjesecima pili ko zna sta sve,isli kod ljekara,urologa,ginekologa… imala sam odlican recept za poboljsanje spermograma,sto je njemu i malo pomoglo,ali nazalost to nije bilo dovoljno sa njegovim brojem nepokretljivih spermica.. i evo nas… od januara smo u prici za vto,ali nazalost u lifu nismo uspjeli da naidjemo na profesionalnost i ozbiljnost pa smo stoga i rijesili da promijenimo kliniku. U medjuvremenu sam otkrila da sam PCO,ali valjda mi to nece puno smetati u samom procesu!
10:27 pm
Members
15/12/2011
ako sam te dobro shvatila tebi treba inhibin i AMH..AMH mozes da odradis bilo koji dan ciklusa dok pak inhibin ne on se radi treci dan ciklusa isto kao fsh obicno ih daju zajedno da se rade…
milice nece ne brini i ja imam pcos pa sam oba puta prirodnim putem ostala t. drugi put doduse morala primati pregnyl da bih bila sigurna da ce folikuli puci a i spermogram nije bio najbolji ali smo pili nekoliko mjeseci proxeed i bilo je bolje i vitamin c.. a samo sto se nisam spremila da krenem na stimulaciju
10:36 pm
Members
28/09/2013
10:41 pm
Members
28/09/2013
10:59 pm
Members
15/12/2011
11:35 pm
07/06/2014
Marina septembar je nas mesec videces
Milice amh ne mora da se vadi pocetkom meseca, kao ni prolaktin, za ostale mislim da da. A cistu koju imas obzirom da je reko da ce puci uz sledeci ciklus je u stvari tvoj folikul, koji je prerastao i nije pukao. To se cesto desava i nije strasno. a sto se tice pcos i samog postupka ne mora nista da znci, svaka zena je prica za sebe. Mad cudi me da imas pcos a nizak amh, obicno ide visok amh i bojazn od hiperstimulacije.
11:49 pm
07/06/2014
A sto se tice vremena koje je proslo dok nismo stigli do vantelesne ide ovako. Posle manje od godinu dana pokusavanja nateram mm da uradi spermogram i vidimo da je broj i pokretljivost umanjeni. Posle tri meseca terapije stanje se pogorsava, idemo za Bg gde doktor predlaze hormonsku terapiju i za mesec dana kontrolu. U medjuvremenu uradim svoje hormone 3 dan ciklusa, sve ok osim amh koji mi spada takodje u kategoriju smanjena plodnost. Odlucim sa svim nalazima da odem kod dr Motrenko(kod koje sam inace pre isla na redovne godisnje preglede) koja je posle prvog pogleda na s-gram rekla IVF, moje hormone nije bila ni pogledala.
I evo nas sada cekamo komisiju 🙂
Inace sam nepusac, a mm naravno strastveni
12:02 am
07/06/2014
12:13 am
07/06/2014
10:45 am
Members
28/09/2013
Znam da ta cista ne znaci da siguno imam pcos. Dr. Motrenko je u svom izvjetaju napisala da imam pcos,a dr Janjic nije siguran da sam pcos,bas iz tog razloga sto su mi hormoni bili u redu,imam redovne cikluse,nemam problem sa maljavoscu. Ali vidjecemo sta ce biti. Bas mi je drago sto ste tu da me posavjetujete..
12:08 pm
08/05/2014
Ejjj, mah iz Arsa. 😀
Mi smo nakon 2 god pokusavanja, uradili sperm i sokkk! Sa pitanjem odakle nam cerkic kad ima azospermiju, to je radjeno u kbc-u , drugi radjen privatno u Arsu, oligo sa samo 100000 , ej mog soka, ne znam sta se deailo. Pije vitamine, jede sjemenke cuda, oni se duplo poboljsaju. Nema slabo pokretnih, ili deformisanih, prostoih ima ili su umreli B-) valjda sam dobro protumacila ta dva spermo.
Odmah nam embriolog sqvjetuje ivf, tj icsi kad su svi pricali da sam luda, sta radimo to ce se popravit. Dr Djurovic urolog nam je rekao zbog povisenog fsh kod supruga da zamrznemo uzorak, jer zbog nacina zivota, sikiracije, tempa i svega nalaz sper je los. I mozda se poboljsa, ali vjerovatnoda ce da se pogorsa vremenom. I plus moj smanjen ahm kasnije. Evo nas tu gdje smo
8:13 pm
Members
28/09/2013
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
3 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415