Ja sad odmaram poslije trece neuspjele skupljam energiju I psihu za novi postupak u maju ali mislim da svi koriste istu terapiju poslije transfera andol ili fraxiparin u zavisnosti imas li trombofilije,pronizon I utrogestan plus svaka posebno svoju terapiju od prije ne prekida npr za stitnu , prolaktin itd
7:55 pm
12/11/2015
Cao cao. Evo oporavljam se.:) Ok je proslo,polip sam imala makli su ga, izgrebali mi malo matericu, krvarim i danas, juce me je poslije procedure bas boljelo, ali kontam da zavisi od zene do zene, jer jedna zena koja je bila sa mnom nista je boljelo nije, bas je suoer podnijela, za razliku od mene. Anesteziju smo medjutim isto podnijele, kad smo se probudile smijale smo se kao blesave 🙂 Eto to vam je ukratkosredinom marta pocinjem jer doktor ide na put krajem februara pa necemo moci tada…
2:57 pm
12/11/2015
A gdje si radila do sad? Cula sam da ovdje po privatnim ne rade uopste histeroskopiju… a to je mnogo bolje od hsg, npr meni su svi nalazi ok bili, na ultrazvuk sve tip top ginekoloski oregled isto, i onda na histeroskopiju nadju polip koji je bio tacno na ulazu u matericu i neki oblik materice nisam ni shvatila sta uglavnom rekao mi je doktor da je i to moglo da doprinese nezacecu… Tako da bih ja svakoj preporucila da prije IVF uradi obavezno histeroskopiju, to jeste operacija ali makar znas da ti je materica cakum pakum poslije toga. 🙂 Meni je dr kad sam rekla da bih ja hsg rekao nikako to ne valja za zensko, posebno mladje zene…Vidjecemo sta ce biti sa mnom, ali vidjela sam curu koja sad radi treci put, radila je dva puta privatno u PG i nijednom joj nisu radili histeroskopiju, sad je uradila tek. Ne kazem da je to 100% razlog, ali valja sve odradit kako treba i povecati sanse… 171bice to cetvrta sreca;)
7:27 pm
10/09/2015
171 a koliko se pravi pauza poslije neuspjele ivf? Da li je to individualno ili postoji neko siroko prihvaceno pravilo?
55 nije mi jasno zasto ti je dr rekao sa se hsg ne preporucuje?! Mislim da ukoliko se sumnja da postoji nesto sto bi eventualno mogli praviti problem u materici i ako postoje rizici (koje te oni ispitaju prije) da se onda preporucuje histeroskopija. Hsg je mnogo manje komplikovan ali ne vidim logiku u tome da je opasan, cak rastvor joda koji se ubrizgava tokom procedure zna da “razbudi” sluznicu materice pa se desava da zena zatrudni poslije hsg-a (naravno ako ne postoji neki veci problem).
Ja sam pocela sa stimulacijom, bockam se menopurom, puregonom i od ranije dipheralinom. Da li je neka od vas koristila ovu kombinaciju i da li ste imale neke nus-pojave? Mene glava “razbija” 🙁 🙁 🙁
8:56 pm
12/11/2015
Breskvice ne znam, samo prenosim doktorove rijeci…. HSG je bukvalno produvavanje jajnika stavi rastvor pa gleda jel ima nedje zacepljenje, a histeriskopija udje kamerom i pregleda sve bukvalno,,, meni je dr rekao ne hsg jer to ne valja za zenu, da li zracenje sta li pojma nemam, a i rekao je da je histeroskopija produktivnija i djelotvornija pa sam se odlucila da to uradim… Kazem ti, za mene nije imalo potrebe ni hsg ni histeroskopiju ni nista gledajuci nalaze, sve top, ginekoloski nista nije osjetila sve cisto kaze ultrazvuk isto sve super, i histeroskopiju cisto reda radi jer za ivf MORAS uraditi jednu od one tri procedure(hist,hdg i laporosk)i vidis sta je meni bilo
7:10 pm
Members
06/10/2011
Breskvice, koliko ja znam hsg se sve manje praktikuje. To jeste produvavanje jajovoda, ali ako ima bilo kakvih vecih zacepljenja priraslica itd, hsg ih ne otklanja. Tako da ako budu pokazana veca zacepljenja moras na laparaskopiju. Ja bih na tvom mjestu, ako postoji bilo kakva sumnja uradila laparaskopiju. Histeroskopija je metoda kojom se ispituje supljina materice, njome se jajovodi ne mogu oregledati, mozda samo pocetak jajovoda.
Mi smo danas uradili aspiraciju. Imamo 7 jajnih celija 🙂 ako sve bude ok u cetvrtak transfer 🙂
Prvu sam radila u codru sa osnovnim nalazima , drugu u codru sa dodatnim nalazima plus histeroskopija na ct sve ok,trecu u ars sa dodatnim nalazima trombofilije , spermatozoidna antitjela I genetika sve ok ali embrioni fragmentisani sad cu na grebanje materice I cetvrti put kod dr motrenko u bd
8:19 pm
12/11/2015
Ne znam drugari sta bih vam rekla… Osim da sam ja htjela u privatnu da radim da ne navodim sad dje i sta itd jer sam bila vodjena onim nasim stereotipima ono sto je drzavno veze nema, ne valja i sl. I pricala sam sa dosta ljudi bas i shvatila da realno bas privatnici deru cijenama tu i ne urade sve da sanse budu sto vece… Mislim nemam nista ni protiv koga ali ovo je meni prvi put i iako je sve ok radili su mi histeroskopiju,grebanje materice itd, dakle da ne bude sledeci put aj sad cemo histeroskopiju, pa treci put aj sad cemo grebanje, nego sve odjednom prije prvog puta i SVE BESPLATNO,centa nisam dala od pocetka bez za prvi spermogram i za mikoplazme kontrolu jer nisam mogla da cekam. Mislim da privatnici dobar dan naplacuju 30em Ne kazem da rade bolje jedni ili drugi, ali samo kazem da nema neke razlike u smislu da su ovi bolji jer su privatni i jer platis histeroskopiju 600e od ovih drzavnih dje ti je histeroskopija dzabe. Naravno,ima milion zena koje su uspjele iz prve u privatnim isto tako i Na Cetinju… sve zavisi, ali po sebi kazem, sta god bude ne kajem se sto sam izabrala CT jer znam da su sve uradili da uspije… Nece biti iz fazona ee ne uradise mi ovo ne uradise mi ono…. Najjace sad mi ne uspijem i odem kod privatnog sledecu 🙂 🙂
9:06 pm
12/11/2015
E ne znam ali ti kazem, bas kroz milion kanala sam se raspitala sve zivo prije nego sto sam krenula, poznanicu imam radila je u Life uspjelo je sve ok, ali su joj cim je dosla za dobar dan naplatili 30e, bez ikakve potrebe… Ja sam spremna bila i da potrosim i sve, ali necu stvarno da me neko pravi budalom i naplacuje mi sve i svasta. Vidjela sam ovdje na forumu neko je napisao cini mi se da je gubio trudnocu zbog toga, na kraju se ispostavi jer nije radio insulinometriju onu, meni su to dali odmah da radim, zajedno sa milijardu drugih nalaza.
9:43 pm
02/05/2015
Zene,evo da vam se i ja javim 😉 odmaram,odmaram…tek danas malo bila i setnju…u ponedeljak beta pa cemo da vidimo…
Breskvice super za jajne celije,u koji si ti kliniku?
Dje nam je Vasilisa???
Jaco,kako si ti?
55 procitah da si imala polip,slicna prica kao i kod mene…sve ok a na histeroskopiji polip i mikropolipoza…samo sam ja morala kontrolni da radim nakon 2 mjeseca.
10:29 am
10/09/2015
Ja sam u oktobru uradila hsg, i to zato jer sam morala, a inace nisam imala nikakvih rizika da postoji bilo kakvo zacepljenje, ali kako ste pomenule, jedan od tih nalaza je potreban za komisiju. Tad su mi rekli da s’obzirom da je sve ok, nema potrebe da se bilo sta drugo radi po tom pitanju, i ne bi ja tu vise nista dalje dirala i istrazivala!
svetlana22 ja jos nisam dosla do faze jajnih celija 🙂 to je monta! Ali se nadam da cu i ja ovih dana 🙂 Jos danas stimulacija i idem na uz da vidimo sta se desava 🙂 Inace sam kod dr motrenko i za sad i vise nego zadovoljna.
svetlana22 drzim pesnice da beta bude ogromna!
i tebi monta da transfer prodje kako treba u cetvrtak 🙂
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
13 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
4 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335