7:59 pm
02/05/2015
Vjerovatnoca je…jer je meni sve u najboljem redu bilo…nalazi svi za pripreme kao kod pilota i nadju mi te polipe i odlozi se dva mjeseca…
Nijesmo svi isti…mozda ti nece nista naci sto je jos bolje…
Eto meni poslije svih nalaza…dvije histeroskopije…silnih pregleda na kolposkopiji nadju promjene na grlicu materice…biopsija radjena,odstranjen dio grlica koji je bio pod promjenama…zivot skracen za 10 godina i na kraju hronicna upala…
Nema nikakvih pravila…
Samo polako….
8:23 pm
11/08/2015
Breskvice i 171 pre svega svaka cast na izboru doktora, mislim da ste u pravim rukama. Stvarno sve pohvale za doktorku. Mislim sve sto sam procitala na inostranim i srbskim forumima doktorka apsolutno ne zaostaje u metodama ako ne i prednjaci. Grebanje matereice se kod nje placa 40e, breskvice nemoj misliti da se ne placa jer oni sve to zabeleze pa na kraju ispostave racun Jos imam racun posle ovog postupka koliko sam dodatno morala da doplatim za lekove. Ali grebanje iziritia matericu, nardrazi kapilare i onda ona lakse prihvata embrion da se usadi, evo najjednostavnije receno
Sto se tice histeroskopije i nju sam radila kod dr Motrenko i bukvalno nista nisam osetila, a bila je operativna(odstranjen septum). Bol nikakvu nisam imala posle, samo malo krvarila. Cak sam dobila i Cd sa citavim postupkom kako mi doktorka secka septum, nista strasno i ne izgleda na snimku …
Bas se radujem sto sve krecete uskoro, bodricu vas iz sve snage
Hvala jaco neces vjerovati ali zbog tvojih I marininih postova odlucila sam kod nje.bila sam ja na pocetku kod nje zbog briseva I prvih pregleda I kao sto je tada rekla tako je I dan danas jest da je na jezik zustra I malo me tada to pokolebalo ali to je prava istina zeljela ja to ili ne.bila u codru dva puta sve stvarno prelijepo nema guzvi dr kavaric divna ali losi embrioni treci put u ars guzva nenormalna osjecala sam se kao na traci sve rutinski I opet nista I sad cu u bd nadam se uspjehu
Uzgred ja imam policisticne jajnike , pijem siofor od 500 I pola dostinexa sedmicno zbog prolaktina , sve sam to regulisala ali sa spermogramom ne mrdamo losa morfologija zbog koje su nam embrioni uvjek fragmentisani.sve sto procitam da ste koristile kupim ali proxeed god dana nije dao bolje rezultate ni profertil .
12:01 pm
Members
06/10/2011
Zenske cao. Od juce sam pocela sa terapijom gonal f 112.5, pronison od 10mg, aspirin do trasfera pa prelazim na fraxiparin.
Zanima me da li je neka od vas pila pronison? Mora li se piti svaki dan u isto vrijeme?
Sto se tice histeroskopije, nije strasna intervencija, lagana. Samo bih preporucila nakon nje da pijete dosta supe iz kesice i tecnosti, da bi se nadoknadili elektroliti. Ja sam imala poremecaj elektrolita nakon nje zbog one tecnosti kojom se u toku intervencije siri materica.
7:01 pm
11/08/2015
jaca2 said
Breskvice i 171 pre svega svaka cast na izboru doktora, mislim da ste u pravim rukama. Stvarno sve pohvale za doktorku. Mislim sve sto sam procitala na inostranim i srpskim forumima doktorka apsolutno ne zaostaje u metodama ako ne i prednjaci. Grebanje matereice se kod nje placa 40e, breskvice nemoj misliti da se ne placa jer oni sve to zabeleze pa na kraju ispostave racun Jos imam racun posle ovog postupka koliko sam dodatno morala da doplatim za lekove. Ali grebanje iziritia matericu, nardrazi kapilare i onda ona lakse prihvata embrion da se usadi, evo najjednostavnije recenoSto se tice histeroskopije i nju sam radila kod dr Motrenko i bukvalno nista nisam osetila, a bila je operativna(odstranjen septum). Bol nikakvu nisam imala posle, samo malo krvarila. Cak sam dobila i Cd sa citavim postupkom kako mi doktorka secka septum, nista strasno i ne izgleda na snimku …
Bas se radujem sto sve krecete uskoro, bodricu vas iz sve snage
7:12 pm
11/08/2015
Ovaj kopirani post je zbog greske u predhodnom srbski umesto spski, malo me sramota
Ajde da se mi vratimo nasim temama.
171 jeste sve si u pravu, doktorka zna da bude malo direktnija, ali ja sam osoba koja to bas voli i moze da podnese. Znam da se mnogi zale zbog toga i naravno ni ona nije cudotvorac, ali najbitnije da ona odradi svoj posao. Sad sam se cula sa Marinom, pozdravlja te, zeli ti srecu kao i svim devojkama koje krecu sa postupkom. Ona i dalje ne moze da pristupi forumu Uspavljuje svog bebana i salje vam puno pozitivnih vibracija
Takodje nemoj da se brines za morfologiju spermograma, nama je bila 0%, ja sam za razliku od tebe poor responder, ti imas previse a ja malo jajnih celija ali oba puta smo imali savrsene osmocelijske ebrione. Tako da se samo opustis i uzivas u svakoj boci jer ja stvarno jesam
7:37 pm
02/05/2015
Zene 🙂 javljam se zajedno sa svojim embrionima 🙂 transfer bio oko pola 5,tamo lezala sat vremena i sad stigla kuci 🙂
Imali smo zamrznute dvije slamice po dva embriona,medjutim odmrznuta jedna slamica ali embrioni jako losi…onda su odmrzli i ovu drugu oni su savrseni.
Dobila sam terapiju utrogestan ujutru i na podne po 200 da pijem a uvece vaginalno isto 200mg,aspirin od 100mg jednu dnevno…i folacin
Imam nesto utrogestana od 100mg i mozda nekoliko od 200mg,i sad sestra isla u bolnicu da uzme recept za utrogestan,jer su nam u Ars i u apoteku u PG rekli da ide na recept,ali nije ga dobils jer na recept ide samo trudnicama.
Znate li nesto o tome?
7:51 pm
02/05/2015
Sto se tice celija bas ne znam 🙂
Na onom izvjestaju koji sam dobila stoji slika embriona,mislim da je jedan sa 4 a drugi sa 2 celije,ako sam to dobro vidjela u autu.
A za utrogestan su mi u Ars rekli da ide na recept da ga ne kupujem jer je 8e,isto mi je to rekla zena u apoteku. A u bolnicu mi ne daju recept.
8:26 pm
12/11/2015
Jaoj Svetlana svaka cast, bas sam srecna:) Nadam se da cu sledeceg mjeseca bas u ovo vrijeme samo da prekopiram ovu tvoju poruku 🙂 Sad mirovanje desetak dana jel tako? Koliko su ti vratili? Je li to ti biras ili ti oni preporucuju? U kojem to dijelu ciklusa vracaju, Koliko sam shvatila drugi,treci dan ciklusa pocinju hormonske injekcije poslije toga stop injekcija pa vade, polode i onda za dva tri dana ako se sve bude razvijalo kako treba odma vrate jel tako? Jaoj jos jednom srecnooooo <3
8:39 pm
02/05/2015
55 hvala 🙂
Drugi dan ciklusa pocinjes sa terapijom hormonskim i bockanjem…prate ti rast folikula…kad dostignu odredjenu velicinu primas stop inekekciju i onda sjutri dan ili kroz dva dana rade aspiraciju tj.vadjenje jajnih celina…i onda mislim da opet kroz 3 dana ides na vracanje…ali kod mene nije bilo tako…pocela sam sa stimulacijom (hormonima) u avgustu a tek veceras vraceni embrioni…na stimulaciju dobro odreagovala,imala sam preko 15 folikula na po jednom jajniku,ali na aspiraciji (vadjenju) dobijene svega 4 jajne celije…sto je bio totalni sok…ali…uvjek postoji ali…dan pred aspiraciju radis progesteron (nalaz) koji je meni bio 10 puta veci od normalnog i nijesu smjeli da mi vrate….ond cekala jedan ciklus da prodje….bez ikakve terapije (septembar) u oktobru nije bilo ovulacije,jer zena godisnje ima 2-3 ciklusa koji nijesu ovulatorni,u novembru sve sjajno ali njima bio kongres pa nista…u decembru me kacili praznici pa nista..i evo januar nadam se dobitan 🙂 eto…to ti je moja prica 🙂
10:46 am
10/09/2015
svetlana22 svaka cast! sad uzivaj i odmaraj! i zelim da se embrioni lijepo ugnijezde kod mame 🙂
171 docices do cilja! uglavnom svi dodju prije ili kasnije, pitanje koliko si samo uporan,…, ja recimo ne spadam u bas precvrste osobe, jako emotivno reagujem na sve (mozda dijelom sad od ovog depher.kojm se bockam 🙂 !
Vazan je krajnji cilj, a ne vrijeme koje izmedju protekne. Moramo biti jaaako pozitivne i hrabre! 🙂
Sto se tice utrogestana mislim da on ide na recept trudnicama, ali treba i to provjeriti.. ja sam ga isto prosli put kupovala.
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
10 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
3 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333