A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
11/01/2016
12:28 pm
ninvuj1412
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 8
sp_UserOfflineSmall Offline
1281sp_Permalink sp_Print

Drage moje zenice,

Prije svega zelim vam srecnu i uspješnu ovu 2016. godinu i da se svima (kojima vec nije) ispuni najveca zelja da postanu roditelji.

Ja se rijetko javljam, ali vas rednovno pratim, pa rekohda vam ispisem moje iskusvo (moze nekom biti od pomoci).

Suprug i ja smo u novembru-decembru radili nasu prvu VTO. Dijagnoza kod njega Azzospermija a kod mene policisticni jajnici (u ranoj fazi). Sto nasa doktorica kaze, kod njega manjak kod mene visak 🙂

Njemu je radjena biopsija testisa (druga) koja je dala mnogo bolji rezultat nego prethodna jer je pio terapiju (zamrznuto je 8 slamcica). Terpiju smo po dogovoru sa nasom doktoricom narucivali iz inostranstva. U pitanju je lijek Condensyl koji smo narucivali iz Italije (nema ga na nasem trzistu).

3 embrioncica su vratili od cega se jedan primio, beta bila 137.5, medjutim, prvim ultrazvukom se ispostavilo da iako se embrion pirmio nije nastavio da se razvija, tj. nije imao srcanu funkciju. Sad sam u periodu cekanja spontanog, pa onda, na proljece novi pokusaj.

Na zalost ispalo je tako, ali dobra stvar je sto se embrion uopste primio (sto znaci da kod mene sve funkcionise) kao i da su kod supruga nasli dobar materijal….

Eto drage moje… Zelim puno srece svima vama u borbama koje vam prestoje….

13/01/2016
11:45 am
majica
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 1
1282sp_Permalink sp_Print

Veliki pozdrav Drage hrabre zenice i sve najbolje u ovoj novoj sa mnogo plusica od koje vam od srca zelim kao i sebi :). Mozda nisam za ovu temu kandidat bar jos, vidjela sam da je vrlo aktuelna a i ovaj dio sajta je aktivan. Htjela sam da vas pitam za misljenje o doktorici Tatjani Montrenko? Namjeravam da idem kod nje pa zelim da cujem vasa misljenja. Naime iako idem vec duzi niz god kod gin Djurovica u Kotoru. Sticajem okolnosti posto radimo na bebi vec god ipo dana sama sam odlucila da uradim polne hormone. Prolaktin povecan ne strasno ali jeste 764 pa nakon sat vremna mirovanja 264, tetstosteron 3.3.. progesteron cu tek da vadim. Otp test 5.2, pa nakon glukoze 9.9 i nakon 3 sata vadjenja sec 6.7. . Bila sam kod endokrinologa on mi je dao glucophage 500mg jedna dnevno. I vitamin D. On smatra da nemam ovulacije i da imam policisticne jajnike a ciklusi uredni. Jutros sam vadila secer opet 5.5. Inace spermogram mog supruga ne moze biti bolji da kucnem u drvo odlican 🙂 izvinjavam se na duzem postu. I Izvinjavam se sto ovom postu nije mjesto ovdje . Unaprijed hvala 

18/01/2016
10:22 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 73
1283sp_Permalink sp_Print

Zdravo svima.

ninvuj i 163, posto kazete obje da imate policisticne jajnike, moj savjet vam je da utadite prvo ogtt test sa insulinemijama, ukoliko niste. Kod 90% zena uzrok policisticnih jajnika je insulinska rezistencija zbog koje ne dolazi do ovulacije ili ako pak i dodje do trdunoce dolazi do spontanih pobacaja. Odmah da napomenem, posto je 163 napusala da je radila nalaz secera, secer i insulin nisu isto, tj ako je secer u granicama normale ne mora da znaci da insulin jeste. 

Ne bih voljela da izgubite godine i godine, novce i zivce kao sto sam ja, zbog nemarnosti doktora i izostavljanja tako jednostavnog nalaza, a koji ako se potvrdi uz adekvatnu terapiju rjesava problem.

ako imate bilo kakvih pitanja tu sam da vam odgovorim. 

21/01/2016
6:24 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
1284sp_Permalink sp_Print

Cao…sto smo tihe u ovoj novoj…

Ja sam jutros primila pregnil tako da transfer ocekujem kroz koji dan… folikul je juce bio 17-18mm a endometrijum trolistan 10mm,sta mislite kad ce biti transfer?

Sjutra sam opet na pregled,pa se nadam da cu znati sve…

22/01/2016
1:35 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 73
1285sp_Permalink sp_Print

Meni danas poceo ciklus. Sjutra krecem sa terapijom 🙂 konacnoooooooo 🙂 

22/01/2016
2:27 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
1286sp_Permalink sp_Print

Zdravo zenice! 

Svetlana22, to mi super zvuci!

Monta, bravo bravo 🙂

Ja se bockam dipherelin-om vec par dana. Ne pada mi tesko, malo je samo ruzno sto sam sebe bodes ali ajde! I da, stomak mi je nadusen kao pred ciklus ali tako treba valjda..hormoni su to..

Krajem jan.idem ponovo na prgled i uz i da vidimo kad startujem sa stimulacijom. Na poslednjem uz je dr napisala da je endometrijum tanak i uradila mi schretchnig endometrijuma. Ja sad kao pokusavam da malo vise jedem i pijem sve sto procitam da je dobro za zadebljanje. 

22/01/2016
2:32 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1287sp_Permalink sp_Print

Evo i mene 🙂 jutros bila na pregled,folukil pukao jutros,endometrijum 11 mm sto je bas dobro. I transfer u ponedeljak,vjerovatno popodne.

Srecno monta i breskvica 🙂

I ostalim zenama koje su u pripremama :*

22/01/2016
6:20 pm
bekolino82
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 25
1288sp_Permalink sp_Print

Cao drage moje I ja sam jos malo u 4.postupku pa bih vas zamolila da mi detaljnije objasnite grebanje materice da li se radi pod anestezijom da li boli I koliko traje hvala vam I puno srece

22/01/2016
8:47 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
1289sp_Permalink sp_Print

Pozdrav za sve devojke,  one koje su u postuku i cekaju postupak puno srece!

Svetlo konacno! Sa srecom vam bilo!!!Kiss

171 ja nisam ni znala sta ce mi doktorka raditi, tek kad sam osetila da se nesto cudno dogadja, onako kao lagano neprijatno grebuckanje ona mi kaze sta radi. Ja joj kazem ako je tako samo grebuckajte Laugh Najvise lici na transfer samo fino osetis da ti onom spravicom cacka po materici. Sve ukupno traje ni minut, tako da nema potrebe da te plasis, a imam osecaj da mnogo pomaze implantaciji embriona. Sa srecom!

23/01/2016
10:52 am
bekolino82
Novajlij(k)a
Members
1290sp_Permalink sp_Print

jaca2 said
Pozdrav za sve devojke,  one koje su u postuku i cekaju postupak puno srece!

Svetlo konacno! Sa srecom vam bilo!!!Kiss

171 ja nisam ni znala sta ce mi doktorka raditi, tek kad sam osetila da se nesto cudno dogadja, onako kao lagano neprijatno grebuckanje ona mi kaze sta radi. Ja joj kazem ako je tako samo grebuckajte Laugh Najvise lici na transfer samo fino osetis da ti onom spravicom cacka po materici. Sve ukupno traje ni minut, tako da nema potrebe da te plasis, a imam osecaj da mnogo pomaze implantaciji embriona. Sa srecom!

Hvala ti jeco citala sam da si I ti to prosla I zavrsilo se uspjehom .Nadam se da cu I ja vise zavrsiti sa ovim problemima.Da li se to nesto dodatno placa posto ja sad cijeli postupak placam I odlucila sam kod dr mòtrenko .

23/01/2016
3:14 pm
breskvica85
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 105
1291sp_Permalink sp_Print

171 kao sto ti je jaca rekla, vise je malcice neprijatno nego sto boli! Ja sam prije par dana radila schretching endometrijuma kod dr motrenko, i nisam ni znala da cemo to raditi dok mi nije ona rekla. Cijeli postupak traje 1-2 minuta. Taj schretchin se radi da bi se zadebljao endometrijum sto jako povecava sanse da se embrion lijepo smjesti. Doktorica mi je rekla da je on najslicniji transferu. 

Ja nisam dodatno nista placala, ali imam odobrenje od fonda. 

23/01/2016
4:21 pm
bekolino82
Novajlij(k)a
Members
1292sp_Permalink sp_Print

breskvica85 said
171 kao sto ti je jaca rekla, vise je malcice neprijatno nego sto boli! Ja sam prije par dana radila schretching endometrijuma kod dr motrenko, i nisam ni znala da cemo to raditi dok mi nije ona rekla. Cijeli postupak traje 1-2 minuta. Taj schretchin se radi da bi se zadebljao endometrijum sto jako povecava sanse da se embrion lijepo smjesti. Doktorica mi je rekla da je on najslicniji transferu. 

Ja nisam dodatno nista placala, ali imam odobrenje od fonda. 

Malo mi je cudno jer u srbiju kosta 35000din bar tako cure pisu na forume ali valjda dobro prodjem.Hvala vam na odgovorima stalno vas pratim I dosta ste mi pomogle kad krenem u postupak pisem I ja :)))

23/01/2016
5:44 pm
mira888
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 124
1293sp_Permalink sp_Print

Cao cao svima. Vidim ima i novih clanova dobrodosli!! Ja sam od decembra do sad odmarala i nisam razmisljala ni o cemu al sad vec se blizi pa me je frka… Zakazana mi je histeroskopija za petak, pa moze li neko da mi objasni kakve su pripreme i kakva je procedura i tako to? Rekli su mi ako sve prodje ok sledeci mjesec pocinjem pa da mi neko objasni sta se moze desiti na histeroskopiji ako gibekoloski i ultrazvuk je sve ok jedino imam policisticne jajnike, radila sam sve zive nalaze ukljucujuci insulinometriju sve je ok jedino prolaktin malo ppvecan 650… Vidim vi sve to razumijete endometrijum folikule i velicinu i kad treba da pukne kad ne ja ppjma nemam sta me ceka sad s tom histeroskopijom i poslije ako pocnem sledeceg mjeseca…. 🙂

23/01/2016
6:30 pm
bekolino82
Novajlij(k)a
Members
1294sp_Permalink sp_Print

_55 said
Cao cao svima. Vidim ima i novih clanova dobrodosli!! Ja sam od decembra do sad odmarala i nisam razmisljala ni o cemu al sad vec se blizi pa me je frka… Zakazana mi je histeroskopija za petak, pa moze li neko da mi objasni kakve su pripreme i kakva je procedura i tako to? Rekli su mi ako sve prodje ok sledeci mjesec pocinjem pa da mi neko objasni sta se moze desiti na histeroskopiji ako gibekoloski i ultrazvuk je sve ok jedino imam policisticne jajnike, radila sam sve zive nalaze ukljucujuci insulinometriju sve je ok jedino prolaktin malo ppvecan 650… Vidim vi sve to razumijete endometrijum folikule i velicinu i kad treba da pukne kad ne ja ppjma nemam sta me ceka sad s tom histeroskopijom i poslije ako pocnem sledeceg mjeseca…. 🙂

Cao 55 ja sam radila histeroskopiju pa cu ti ukratko objasniti:nadam se da si prikupila sve nalaze kao za aspiraciju jer se radi u totalnoj anesteziji.Nista ne osjecas dok se ne probudis tada primis injekciju protiv infekcije I pijes 5 dana antibiotik .Bolovi su blagi otprilike kao poslije puncije folikula ako si radila ijednu vto.Ako zelis detaljnije ukucaj na you tybe histeroskopija I pogledas cijeli protokol.Wink 

23/01/2016
6:42 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1295sp_Permalink sp_Print

_55 ja sam radila dvije histeroskopije na CT…nije nista strasno…treba da ste tamo do pola 8,(ustvari ne znam dje je radis?) Popunjava se neki upitnik,za anesteziju i neke opste informacije…onda su prvo pregledi,ako je radis na CT mislim da ce pitati partnera da radi spermogram,ukoliko imate uput mozete ga uraditi,jer je kod njih najtacniji,mozda vam pomenu insemimaciju ako bude uslova za to tj.ako spermogram bude dobar i ako je kod tebe sve ok…

Sama histeroskopija traje,sa pripremama u salu,nekih 15 min…nije nesto posebno bolna,po zavrsetku se primi inekcija i obicno se nastavi sa dovicinom 5 dana,onda kod doktora na razgovor…

Kod mene su,na prvoj,makli 2-3 veca polipa i konstatovana mikropolopoza (vise manjih polipa) pa sam naredna dva mjeseca pila jazz kontraceptivne pilule,onda odradjena druga i sve bilo ok…i dobila zeleno svijetlo za ivf…

Ne smijes da jedes i pijes od 22h noc ranije…

Sigurno imas sve nalaze prikupljenje za nju…

Srecno 🙂

23/01/2016
6:52 pm
bekolino82
Novajlij(k)a
Members
1296sp_Permalink sp_Print

Kako da napisem post a da mi se prethodni ne kopiraCry

23/01/2016
6:57 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1297sp_Permalink sp_Print

171 pri odgovorima idi na “ADD REPLY” mada cijeli decembar nije moglo tako vec da se kopira…

23/01/2016
7:42 pm
bekolino82
Novajlij(k)a
Members
1298sp_Permalink sp_Print

svetlana22 said
171 pri odgovorima idi na “ADD REPLY” mada cijeli decembar nije moglo tako vec da se kopira…

Hvala svetlana22 kako si ti iscekujes li transfer to mi je najmiliji dan:)) 

23/01/2016
7:46 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1299sp_Permalink sp_Print

Uf…primaklo mi se…malo me trema drmucka 🙂 cijeli dan se vrtim po stanu i cistim a sbe i krug oko sebe idem…u ponedeljak ujutru ce mi javiti sve detalje…uf…neka mi tezina u grudima 🙂 ne znam da li mi se place ili sam srecna…a vjerovatno uzbudjena samo 🙂

23/01/2016
7:52 pm
mira888
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 124
1300sp_Permalink sp_Print

Nijesam radila, prva mi je ovo vto, dobili smo sva odobrenja sve nalaze povadili zakazana mi je u petak histeroskopija, pa me zanima kolika je vjerovatnoca da ako na ultrazvuku nista nije pronadjeno,nalazi svi ok i ginekoloski pregled pokazao da je sve ok, da mi nesto na histeroskopiji nadju 🙂

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
7 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335