A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
12/08/2015
2:26 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
sp_UserOfflineSmall Offline
1041sp_Permalink sp_Print

ne znam ni ja koliko je “validan” nalaz antispermalnih at…a ona inace pokazuju alerigu na spremu kod oba partnera,jednako moze muskarac biti alergican na svoju spermu i onda mu organizam stvara ta antitijela i to bude jos jedan od uzroka neplodnosti,a kod zene pokazuju isto alergiju na njegovu spermu pa ili zena ne ostaje trudna ili ostane pa dodje do pobacaja,nadam se da sam vam nekako to objasnila 🙂
A,sto se tice CT i histeroskopije-nazovu se i telefonom se zakaze,inace je rade utorkom i petkom (cini mi se),ne ceka se mnogo,oni vam kazu sta od nalaza donijeti,to budu opsti nalazi,saglasnost za anesteziju,krva grupa,mislim da je to to…ujutru se javis tamo kod njih,popuni se formular,i do 9 su im pregledi,prvo svaku zenu pregledaju uz,i onda u sobu i pocinje,zovu jednu pojednu,u salu budes svega 15 min sa pripremama,pajkis,i kad se probudis sve gotovo,odlezis pola sata i kuci,sve se zavrsi do pola 1-1. eto…

13/08/2015
2:29 pm
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
1042sp_Permalink sp_Print

Što radite ženske, odmarate li? Jelena, hvala na savjetima za ishranu, imamo isti problem sa insulinom izgleda, ne znam koliko ti imaš godina i svaka čast za brzinu skidanja kilograma, ja sam toliko skinula od 18-e do 20-e godine, a sada imam 25 god.i 67 kilograma,promijenila sam drastično navike u ishrani, ali problem sa insulinom je ostao.Što se vitamina tiče,pored voća i povrća svakodnevno, sad uzimam i mamavitu,djelovalo mi je da je najbolji izbor u smislu zastupljenosti svega potrebnog. Ovu dilemu sa ananasom sam imala i ja kao Monta, jer mi je dr. Đogo rekao da ga izbjegavam, a stalno čitam da je dobar za endometrijum,tako da ne znam kako da postupim, ali što kažete, valjda je stvar samo u količini.

Mjesečina, ne treba žuriti sa tim testovima, samo se kidaju živci, dobro kažete da nam se svima na kraju štitna poremeti od svega ovoga, ja sam na eytirox-u od februara, a nikad ranije nisam imala problem sa tim.

Inače jutros sam bila kod dr.,dala mi je ponovo utrogestan, da pijem 10 dana, pa da se javim kad dobijem,s tim što instistira da vidimo hoće li ovaj ciklus biti ovulatoran, da uhvatimo prirodnu ovulaciju za transfer, ako ne bude, sledeći će injekcijama dovesti do ovulacije..To bi bilo onda u oktobru 🙁 🙁 znam da je najvažnije da bude kako treba i u pravom trenutku, ali ja ludim od ovog iščekivanja, najrađe bih zaspala i probudila se pred transfer 🙁 Znate li ikakve čajeve ili nešto sl. čime bih mogla da “osiguram” ovulaciju u ovom ciklusu? Čula sam za očajnicu, virak i hajdučku travu,probaću to da pijem,ne znam je li bolje u kombinaciji ili odvojeno..Ovo je u principu sastav femisan a kapi, ali mi se čini da brže djeluje ako je prirodno i neposredno se uzima..Pišite što god znate..poljubac za sve 🙂

13/08/2015
8:27 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
1043sp_Permalink sp_Print

Vasilisa, pozdrav. 

Na poslednjem pregledu na kom sam bila kod doktorke, posto imam malo manje antralnih folikula rekla mi je da pijem cajeve koje si navela. Ja ih nikada do tad nisam htela da pijem da nesto ne poremetim, ali mi je doktorka rekla da primeti da se zenama stanje poboljsa.  Mislim  za ovulaciju konkretno se pije macina trava, ali nije lose ni kombinovai je sa virkom i crvenim zdravcem. Ja pijem zadnja dva meseca ta tri caja. Eto ako sam ti nesto pomogla. A cula sam i da su feminisan kapi odlicne. 

14/08/2015
9:36 am
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 258
1044sp_Permalink sp_Print

Dobro jutro zenice moje!!! Kako ste mi? Skupite pozitivne energije i misli..jos malo i dolazite do zeljenog cilja!!! Zelim Vam uspjeh bez imalo nervoze tokom postupka…da sve bude kako vi zelite… LaughLaughLaughLaugh

Mi smo usli u 8-mi mjesec… nama lete ovi trudnicki dani… LaughLaugh Rashladjujemo se rumenkom-uprkos kisjelini koja nas ne pusta ni danju ni nocu!! LaughLaughLaugh Bila sam i par dana do mora,rano izjutra i do podne se vratimo kuci… prija nam plivanje..a i poslije nam sladje i ljepse prodje dan.. CoolCoolCoolCoolCool

Monta,Vasilisa,Jelena… mislim da sto se tice insulinske rezistencije da ce vam promjena ishrane najvise pomoci u rjesavanju iste. A vidim da ste se svaka od vas lijepo informisale i da ste promijenile nacin ishrane!! Bravo za vas!!! 

Vasilisa – Jaco – ne znam sto da vam kazem za cajeve! Iskreno ja sam u konsultaciji sa doktorima pred proces pila samo ocajnicu macinu travu i vitamin E. Mislim da u svakom slucaju ne mogu da ti skode uopste!! Sto se tice tih femisan A kapi- i ja sam cula da su dobre…ali ja sam malo skepticna prema preparatima koji se mnogo reklamiraju tako da nisam ni pokusavala da ih koristim. 

Jaco – malo kasnim pa nisam u toku… jesi vec odradila histero ili ces sad sa ovim ciklusom? 

Zelim Vam uspjehe hrabrice moje!! Tako vas volim da ne mogu bez vas… moram ipak sa vremena na vrijeme da virnem da vidim kako mi napredujete.. LaughLaughLaugh

Ljubimo vas sve!!!! KissKissKissKissKissKissKissKissKissKissKiss

14/08/2015
3:34 pm
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
1045sp_Permalink sp_Print

Jaco,milicice, hvala na informacijama..pitala sam u biljnoj apoteci za ove čajeve, tj. krenula da uzimam svaki ponaosob,ali su mi objasnili da je bolje uzeti mješavinu gdje su svi zastupljeni,jer svakako ne bih vjerovatno sama najbolje odmjerila koliko čega treba staviti..

Tako da sad pijem mješavinu očajnice, hajdučke trave, virka, nevena i koprive,objasnila sam za šta mi treba, rekoše da je to najbolje..Mogu uzeti i kapi uz to,sličan je sastav, možda da pojačam, šta mislite?

Ne znam da li da nastavim sa mamavitom,tu su kao zastupljeni svi vitamini ili da pustim organizam da malo odmori od tableta, s obzirom da pijem siofor,eytirox i utrogestan..Od ovog poslednjeg sam pospana pola dana..:( ali ako koristi, nema veze:)

milicice, uvjek zračiš vedrinom,baš se obradujem čitajući tvoje postove, uvjek imaš neku lijepu riječ za sve:) poljubac ostalim ženskima:)

14/08/2015
4:01 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
1046sp_Permalink sp_Print

Vasilisa pa hvala ti na slatkim rijecima!!! KissKissKissKiss

Trudim se da vam svakoj pomognem koliko mogu eto sa mojim iskustvom… nekad je to sitnica a nekad to bas puno znaci!!! LaughLaugh Ja sam i htjela da ti napisem da je mozda pametnije pitati nekog iskusnijeg zbog koncentracije svakog caja ponaosob ali nisam znala hoces li me shvatiti. Super je sto si uzela mjesavinu. Bolje jedan da kuvas i pijes – a i lakse ti je nego dani da ti prolaze u kuvanju cajeva i onda samo bi mislila na to..a sad je nabitnije da se rasteretis. Sto se tice mamavita tbl – sad je ljeto imas u izobilju voca i povrca pa mislim da ti nece skoditi taman malo da odmoris od njih barem mjesec dana… pa poslije transfera nastavi ili kad ti dr kaze. Jedino mislim da mozes na svoju ruku uzeti folnu kisjelinu kad prestanes (ako prestanes) sa mamavita pa po jednu na dan. Ona ti je najbitnija na pocetku. U svakom slucaju ti se naravno jos raspitaj bolje jos neko da te posavjetuje. Pa…od utrogestana i hoce da hvata pospanost.. LaughLaugh Poslije transfera sam ga koristila 3x dnevno po 200mg,a kad je beta pokazala trudnocu ukljucili mi i injekcije na drugi dan.. tako da sam bukvalno bila kao pijana kokos… LaughLaughLaughLaughLaughLaugh ali neka..prodje i taj period brzo..bitno je da znas da ce ti taj lijek u bilo kom obliku pomoci! 

Ljubimo vas mi… KissKissKissKissKissKissKissKissKissKissKiss

18/08/2015
8:35 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1047sp_Permalink sp_Print

E,pa drage moja i ja danas pocinjem sa stimulacijom,u 18h da budem u Ars da primin prvu inekciju i ostale nosim sa sobom…eto…  🙂

18/08/2015
9:45 am
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
1048sp_Permalink sp_Print

Svetlana sa srecom ti bilo!!!!!! Obavestavaj nas ovde o svemu Laugh

Micka , evo cekam da mi jave kada je histeroskopija, danas mi je peti dan ciklusa, pa ocekujem krajem sedmice ili pocetkom sledece. I onda sledeci ciklus ako Bog da krecemo sa bockanjemLaughSmileSmileSmile

Devojke kako ste?

18/08/2015
9:50 am
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
1049sp_Permalink sp_Print

Svetlana SRECAN POCETAK. Sad samo opusteno,setkaj i uzivaj na svezem vazduzu ovih dana stimulacije. 🙂 🙂 

Sad vas vucemo jednu po jednu da nam bude drugara jos,jos ii jos.. 🙂 🙂 🙂 🙂 

Ljubimo vas!! :-* :-* :-* 

I Svetlana javljaj nam se kako napredujes. 😉 😉 

18/08/2015
11:27 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1050sp_Permalink sp_Print

Hvala vam…uf…malo me trema “drma” 🙂

18/08/2015
9:57 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
1051sp_Permalink sp_Print

Jaco samo sa srecom da sve prodje!!! Blizi se i tebi… naravno da ce sve biti kako treba… Drzimo palceve da sve bude onako kako ti zelis!!! KissKissKissKissKiss

Svetlana,kako prodje prva boca? Sad samo pozitivno,i jos malo dolazis do cilja… LaughLaughLaugh

21/08/2015
9:29 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1052sp_Permalink sp_Print

Bas sam mislila da sam vam se javila poslije prve inekcije i sad vidim da nijesam,ne zamjerite 🙂 prva inekcija prosla super…obzirom da sam se bas bila prepala 🙂 u nedelju radim estradiol pa cemo da vidimo,vjerovatno nakon gonal f prelazim na cetrotide…ali vidjecu u nedelju,sta vi radite? Kako ste? 

21/08/2015
7:33 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
1053sp_Permalink sp_Print

Cao Svetlana… na nema zamjeranja ovdje..razumijemo te.. 🙂 🙂 bitno je da je pocelo sve onako bad kako treba. Znaci prva kontrola estradiola u nedelju…bravo… 🙂 🙂  

Ja sam gonal primala do samog kraja. Samo zadnja 3-4 dana (ne sjecam se tacno) primala i njega i cetrotide.. ali u svakom slucaju ti se opusti i ne razmisljaj o tome. Neka dr misle a ti uzivaj.. i pusti da se lijepo folikuli razvijaju naravno da budu puni jajnih celija.. :-):-):-)  

Uzivajte drage moje!! Ljubim vas ja sve!! :-* :-* :-* 

Mi konacno lakse disemo i ljepse spavamo malo nam pala kisica i odmah drugacije 🙂 🙂 

21/08/2015
11:06 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1054sp_Permalink sp_Print

da,u nedelju prva kontrola,danas me cijeli dan bole jajnici,neki tupi bol,cak sam se jedva i popela do stana (4ti sprat) pa ne znam jeli to normalno?

22/08/2015
9:07 am
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
1055sp_Permalink sp_Print

Svetlana ti slobodno pitaj veceras sestru koja te bude bockala tamo za taj bol sto osjecas…pa neka se ona ili ti konsultuje sa ljekarom..ali mislim da je to normalno-reakcija na hormone koje primas… ja nisam imala bolove ali zato sam tokom citavog procesa osjecala grceve (poput menstrualnih). Ali mi nisu smetali uopste..ja sam to shvatila kao da to tako mora,da svako od nas drugacije reaguje na lijek koji prima… Tako da..moj savjet- ne sjekiraj se to je sve u savrsenom redu sigurno-ja bih rekla da je to znak da se mnoze jajne celije… LaughLaughLaughLaugh

22/08/2015
9:54 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1056sp_Permalink sp_Print

moje menstruacije su inace nenormalno bolne,uvjek se zavrse sa inekcijama po bolnici i flasama,a ovaj boj je bio manji,pretpostavljam da je to normalno. A,koliko ste se pazile da ne radite nista tesko ili tako to? Obzirom da zivim sama sa muzem,onda znate sta sve obavim u toku dana,mada je on pripremljen da ce me morati mjenjati neko vrijeme u tim obavezama 🙂 

22/08/2015
2:59 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
1057sp_Permalink sp_Print

Ti svakako provjeri i priupitaj doktore za taj bol..cisto da budes mirna… ali kazem ti mislim da je sve to ok. LaughLaugh

I ja i suprug zivimo sami..tako da dok je trajao proces obavljala sam normalno kucne poslove.. nisam sad nesto teglila ili izmjestala namjestaj,kacila i skidala zavjese..ali svakodnevni poslovi (rucak,sudovi,usisavanje,ves,peglanje i td) malo po malo sam koliko sam mogla u datom trenutku radila sama… e vec poslije aspiracije sam bukvalno mirovala…samo do toaleta… i sve tako do bete… poslije pozitivne bete sam malo po malo (bez ikakvog savijanja i istezanja i naprezanja) ipak morala da se ukljucujem u posao… jer ipak suprug odrzava stan tih 20 dana…a mi zene uvijek nadjemo mana u tom njihovom radu. LaughLaughLaughLaugh I tokom prvog trimestra trudnoce (posto sam malo krvarila taj prvi period) suprug se voljno ukljucivao i naravno pomagao mi oko obaveza…tako da…uzivaj i ne odbijaj njegovu pomoc,koliko god da ti se cini da je nespretno uradjeno.. LaughLaughLaughLaugh ja se malo raspisah,ali nadam se da ce ti nesto koristiti. LaughLaughLaughLaugh

22/08/2015
3:36 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1058sp_Permalink sp_Print

E,bas ti hvala na svemu,bas sam bila u nedoumici oko toga,trenutno obavljam sve od tih poslova,ali me sad zadugi nece gledato izmicanje namjsetaja i ostalog tezeg posla,bas ti puno hvala,znala sam da poslije aspiracije trebam da se pazim i to bas…ali nijesam znala za ovaj sad period… 🙂 hvala ti puno 🙂

22/08/2015
4:24 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
1059sp_Permalink sp_Print

Cao devojke, Milicice primaklo se, jos maloKiss

Svetlana, to sto odecas bol ili pritisak u predelu jajnika je nesto najnormalnije prilikom stimulacije. Od velike kolicine fsh hormona koji primas, svi folikuli koje imas na jajnicima pocinju da rastu za razliku od prirodnog ciklusa gde raste samo jedan. Uz to i sam jajnik ce se povecavati i ti ces ih sve vise osecati. Tako da to ne treba da te plasi. E sad sto se tice ponasanja tokom stimulacije ja sam se najnormalnije ponasala i sve radila. Isto zivimo sami i secam se dan pred punkciju sam komplet kucu sredila, naravno usisavanje , brisanje podova jer sam znala da cu doci i lezati 15 dana pa da mi sve bude sredjeno LaughSmileLaugh E sad ne treba preterivati verovatno, ali svakako se najnormalnije ponasati do Et.

Meni je zakazana histeroskopija u utorak, i posle toga ako sve bude dobro krecemo sa stimulacijom, to je sredinom septembra nadam se Laugh

Sta je sa ostalim devojkama, odmaraju Laugh

Jos jednom molim administratora da vidi zasto se neke clanice ne mogu ulogovati na forum vec duze vreme?

22/08/2015
4:29 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
1060sp_Permalink sp_Print

E svetlana isto sam imala bolne cikluse kao i ti, od 14 godine nikada mi ni jedan ciklus nije prosao bez tableta i injekcija u hitnoj, i zamisli sad posle porodjaja ciklusi kao da me nikad nijsu ni boleli, mozda prvi dan malo osetim i evo svaki put sam u soku da li je to moguce da dobijem a da i ne znam da sam dobila. Tako da ti nama sada ostanes trudna, rodis bebce jedno ili dva komada i ujedno se resis velike muke LaughWink

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335