A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
10/08/2015
1:04 pm
jelenaavramovic
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 19
sp_UserOfflineSmall Offline
1021sp_Permalink sp_Print

monta said
Jelena cestitam! 🙂 

Da li ces vaditi betu ponovo? Znam da se treba vaditi neko vrijeme na svaki 2 dan, da se vidi da li pravilno raste.

Posto imas insulinsku rezistenciju, zar smijes jesti ananas? Pitam te jer je imam i ja, i mislila sam da se ananas jer je presladak, smije jesti u vrlo malim kolicinama

Mesecina, mozes i sada da izvadis betu, bice vjerovatno niza za 9 dan poslije transfera, ali ce se pokazati… 

Ja sam do juce pila orgametril sad cekam da dobijem… 

Monta bas kao sto Jaca rece nisu m rekli da ponavljam betu do UZ koji je sad 21 da se vidi jel se embrion “ulogovao”haha u materici i jel sve u redu.Sto se tice ananasa a i svog drugog voca smes da jedes u neogranicenim kolicinama,taj secer je fruktoza i nece ti podici secer u organizmu.Izbaci ti beli secer iz upotrebe,kolace cokolade sladolede sve u sta se stavlja secer koristi zasladjivac,i siofor pijes redovno i nebrini on ujedno pomaze debljanju materice.

Jaco ja sam uspela da se registrujem sa drugog maila probaj sa gmailom ako ga imas

Jac

10/08/2015
1:52 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 133
1022sp_Permalink sp_Print

Jelene na gmailu sam ali nece, probala sam i sa svog i sa suprugovog. Ja sam i prosle godine pokusavala i nisam uspevala danima, pa sam sl.probala sa suprugovog fejsa i eto ostalo je  tako sve vremeSmile napisem nick name i mail, i onda one brojeve i kaze mi da ce mi obavestenje stici na mail, i naravno nikad mi nista ne stigne. A bzv mi ovako da zbunjujem nove devojke koje se pridruze.

10/08/2015
9:25 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 73

Jelena, moram ti reci da grijesis sto se tice voca i njegovog nepodizanja secera.

Od kad znam za sebe otac mi je dijabeticar, a i sad kad imam insulinsku rezistenciju iscitala sam dosta toga, a i potvrdili su mi moji doktori.

Od voca smijemo da jedemo jabuke kisjele, nektarine, breskve, pipun i to po max 2 komada dnevno. Bobicasto voce je jedino koje se smije jesti u neogranicenoj kolicini.

Banane se smiju jesti nezrele, max pola ili jedna dnevno. Lubenica, jedno parce, grozdje i smokve, ananas su za izbjegavanje. Pomorandze max jedna. Grejpfrut moze da se jede…

Vocni secer itekako podize insulin i glukozu. Treba jesti namirnice sa sto manjim glikemiskim indexom, ako mislis pravilno da se hranis kod ir.

Nadji na netu tablicr glikemijskog indexa i procitaj o tome, vrlo je bitno.

Evo tablica glikemijskog indexa http://www.freedomtek.org/zdra…..irnica.php

Mi trebamo jesti namirnice iz trece kolone, sa niskim gl indexom ili srednjim. Tu ti je vecina voca i povrca navedena… Mislim njihov gl index

11/08/2015
10:54 am
jelenaavramovic
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 19
1024sp_Permalink sp_Print

Filip A said
Jelene na gmailu sam ali nece, probala sam i sa svog i sa suprugovog. Ja sam i prosle godine pokusavala i nisam uspevala danima, pa sam sl.probala sa suprugovog fejsa i eto ostalo je  tako sve vremeSmile napisem nick name i mail, i onda one brojeve i kaze mi da ce mi obavestenje stici na mail, i naravno nikad mi nista ne stigne. A bzv mi ovako da zbunjujem nove devojke koje se pridruze.

Jesi li proveravala SPAM jer je meni stiglo odmah u spam pogledaj tamo meni je odmah dosao mail za aktivaciju naloga.

Monta hvala na informaciji mada meni secer nije skocio ni od glukoze koju sam popila ostao je isti mene fruktoza neplasi tolko mislim da niko nece sesti i pojesti kilo banana isto tako i ananasa,a sobzirom na to da sad treba doneti novi zivotic makar voce i povrce koje ce doprineti da se pravilno razvija cu jesti bez obzira na njihov indeks mada vecinu stvari iz oneih tablica nejedem

11/08/2015
11:12 am
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1025sp_Permalink sp_Print

Jelena, ni meni glukoza nije skakala kad sam radila ogtt test. Da jeste, onda bi bile dijabeticari 🙂 Ali posto znamo da imamo IR, ukoliko se ne hranimo pravilno moze se dobiti i trudnicki dijabetis, i dijabetis militis II, jer je IR preddijabetosno stanje. Ja ti kazem iz najbolje moguce namjere, jer vocni secer itekako moze da nam skodi. 

Ono sto je problem kod insulinske rezistencije je to, da skokovi insulina stete pankreas, nama je pankreas jos uvijek dobar, zato nam je i glukoza dobra. 

Mada opet, ako je i to voce u granicama tipa 1-2 komada onda ne moze skoditi. 

Banane jedi nezrele, jer su zrele pune skroba i secera. 

Zenske, sta ste sve od nalaza radile prije postupka? 

11/08/2015
1:36 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 135
1026sp_Permalink sp_Print

Jelana baravo!!! Hvala ti punoKiss Evo me konacno sa pravim imenom Wink

Monta od nalaza treba ti:

Vaginalni bris, cevikalni bris, hlamidija, mikroplazma i ureoplazma ne starije od sest meseci. Papa test. Onda ti treba  HbsAg, HCV, HIV, VDRL – serologija

Hormonsko ispitivanje: dva do četiri dana od početka menstrualnog krvavljenja (jednokratno)
– FSH, LH, E2, Pg, T, Prolaktin, TsH, T3, T4,. To ces uraditi dugi dan ciklusa u mesecu kad krece stimulacija.

Opšte pripreme:
krvna grupa, Rh faktor, krvna slika, urin,  – neposredno pred postupak

Ja sam pored svega ovoga na svoju ruku odradila i TORCH.

Sto nisi odradila polako kreni da prikupljas da spremno docekas stimulacijuSmile

A ako bi administratori mogli da odgovore zasto neke stalne clanice ne mogu da pristupe forumu vec mesec dana? Ne mogu da se uloguju.

11/08/2015
2:45 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1027sp_Permalink sp_Print

Bakterije sve sam radila u maju, pred operaciju. Znaci to imam.

Viruse smo radili davno, prije 3 godine, da li ih moram ponavljati? Ne spadamo u neke rizicne grupe… 

I hormone sam skoro vadila, mozda prije 4 mjeseca. Da li i njih trebam ponavljati? 

11/08/2015
5:11 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
1028sp_Permalink sp_Print

Moji hormoni su stari od marta-aprila,pa ih nijesam radila opet,ja sam uz ovo gore sve radila inhibin b i antimelerov hormon,to na pocetku pred upustanje u sve ovo,ogtt,i trebala mi je i histeroskopija i kolposkopija.

11/08/2015
5:15 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1029sp_Permalink sp_Print

sjetih se i antispermatozoidnih antitijela za tebe i supruga,mi smo i to radili.

11/08/2015
5:21 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
1030sp_Permalink sp_Print

Pa ja sam to odradila jel vidim da na poznatijim klinikama ne uaze u postupak bez TORCH-a, mada doktorka mi prosli put to nije trazila. Sto se hormona tice, nama doktorka trazi da u mesecu kada se radi postupak, kada krene ciklus drugog dana odradimo hormone. Da bi znala kako terapiju da dozira. Tako da ce ti to verovatno reci ako bude trbalo na klinici na kojoj radis. Moja preporuka svakako da obavezno prekontrolises tsh jer vecini nas proradi stitnjaca od svega ovogaYell

11/08/2015
5:23 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
1031sp_Permalink sp_Print

Antisperoidna tela, e to mi nismo radili. Svetlna gde bese vi radite ivf?

11/08/2015
6:15 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 258
1032sp_Permalink sp_Print

Zene moje drage,dobar dan!!! 

Jelena – prvo tebi da cestitam na pozitivnoj beti!!! Bravo!! Sad strpljivo do uz-a. I onda najradosniji trenutak-cujes srculence kako kuca. LaughLaughLaugh

Jaco – konacno ulogovana pod pravim imenom! WinkWink Kako idu vase pripreme za postupak? 

Monta – nema se sta dodati ovome sto je Jaca napisala. I nama je stvarno bilo to sve sto je potrebno (kao i TORCH) za postupak od dokumentacije. Jedino sto vidim da vjerovatno traze samo u Ars-u je antimilerov hormon i inhibin b. Koji se inace rade privatno jer ih nikad nema u klinicki. I kostaju negdje zajedno mislim oko 40-50 eura. 

Cekalice drage – jos malo i stize septembar i vi u pobjede!!! 

Mjesecina koji je dan od ET? Kako provodis vrijeme? Srecnoooo!!!

Kako su nam ostale zenske? Ljubim vas sve!!!! KissKissKissKissKissKissKissKissKissKiss 

11/08/2015
6:34 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1033sp_Permalink sp_Print

meni je moja doktorica u NK,dala da odradim inhibin b i antimilerov,to je cak bio prvi moj nalaz uz suprugov spermogram,znam da se doktor u Ars bas iznenadio kad je vidio da to imam odradjeno.

11/08/2015
8:10 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
1034sp_Permalink sp_Print

Milicice trudnjacice nasa , kako si, kako izdrzavas ove temperature?Kiss

Ja sam sve nalaze odradila, ostao mi je jos TORCH i PAI, ali ima vremena do septembra. Ovo sam sve odradila jer mi treba za histeroskopiju koju radim narednih sad u ovom ciklusu a i svi ce mi vaziti za  septembar.

Ja sam takodje antimilerijan odradila prosle godine kao jedan od prvih nalaza, i nema potrebe vise da ga radim. Sada su dosta bitniji Fsh i Lh. Antimilerijan pokauje zalihe jc ali o svakako nije precizan pokazetelj istih. On se posmatra zajedno sa navedenim hormonima i antralnim folikulima i onda se dobije jasna slika plodnosti zene, tj.njenij ovarijalnih zaliha.

12/08/2015
12:36 am
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1035sp_Permalink sp_Print

Radila sam antimilerov i inhibin b zajedno sa svim hormonima u maju mjesecu. I komplet nalaze na bakterije… Prije su cini mi se i ti nalazi vazili do 6 mjeseci.

12/08/2015
10:06 am
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
1036sp_Permalink sp_Print

Jaco, gdje radis histeroskopiju. Ja planiram da je uradim sad u septembru ali sam cula da u kbc dr trenutno ne radi. A kakva je procedura za zakazivanje. Ja sam se raspitivala u bg. Tamo kosta oko 500 e. Uf tako da sam mislila i ovdje da je uradim ali ako moram da cekam dugo onda bih je radila u bg. 

Pozdrav drage moje zenice

12/08/2015
12:19 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
1037sp_Permalink sp_Print

Mjesecina,sta bi sa tvojom betom,da li si je ponavljala opet osim ono 8-9 dan od et kad si nam se javila?zasto bi histeroskopiju radila u bg,mozes da je uradis na Cetinju,kod dr.Zeljka Lazovica,bas su strucni za to,i uopste se ne ceka dugo,ja sam je kod njih radila dva puta.
Jaco,ne znam gdje mi ode post za antispermalna at,mi smo za IVF u Ars,i ta antispermalna at jedino nijesmo imali kad smo isli na dogovor kod njih za postupak,i to nam je dao dr,Janjic da uradimo i ja i suprug,ne rade ih u kbc uopste vec privatno,mi smo u Bona Lab,30e kostaju po partneru,i nijesmo imali uretralni bris na bakterije (za supruga) pa smo i to odradili u Bona Lab,10e.

12/08/2015
12:52 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
1038sp_Permalink sp_Print

Monta, sve ce ti to vaziti, jedino ako ti budu trazili hormone kada krenes u postupak.

Mesecina, eto Svetlana ti je sve fino rekla za Cetinje ako hoces gore. Ja cu raditi kod moje doktorke Motrenko u Budvi, nekako zelim da mi to ona odradi cena je 400e dijagnosticka a operativna je 600e. Odradim to za jedan dan i spremno cekam septembar. E sad na Cetinju se valjda ceka nesto, to vec devojke neka ti kazu koje su gore radile.

12/08/2015
1:00 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
1039sp_Permalink sp_Print

A zanima me jos za antispermatozoidna antitijela. Davno smo radili i taj nalaz, da li mi i to vazi? Mozda to nije nesto sto je promjenjivo, nisam sigurna…

12/08/2015
1:11 pm
jaca j
Forumaš(ica) ipo
Members
1040sp_Permalink sp_Print

E to ne znam, i volela bih da znam zasto se rade antispematozoidna tela? Ona se verovatno ne rade ukoliko moze da dodje do oplodnje, je li tako? Serologija ti vazi godinu dana a brisevi sest meseci.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
9 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335