A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
06/08/2015
8:07 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
sp_UserOfflineSmall Offline
1001sp_Permalink sp_Print

I,ja sam prezadovoljna…a bas nijesam pitala ko ce mi raditi punkciju…meni je zakazana za oko 27. Avgust.

07/08/2015
1:24 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 133
1002sp_Permalink sp_Print

Cao devojke, kako podnosite ovu vrelinu?

Gde nam je Jelena , nadam se da ce da nas obraduje danas, bas sam se sad setila da joj je danas dan za betu. 

Nadajmo se sreci na nasem forumuKissKissKiss

07/08/2015
2:04 pm
jelenaavramovic
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 19
1003sp_Permalink sp_Print

Zdravo zenice drage evo da se glasnem jutros sam uradila betu ona iznosi 131,1moram da priznam da mi jutros nije bilo svejedno kad sam trebala da krenem na vadjenje nalaza iako sam sve ovo vreme bila opustena jutros prpa,ali super je imati malo treme,vazno je da je pozitivna a za dve nedelje na uz da vidimo kakvo je stanje

Srecno svima

07/08/2015
4:55 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
1004sp_Permalink sp_Print

Jelenaaaaa kako lepa vest, zelim ti da za dve nedelje cujes srculence i da sve protekne kako valja! Bas mi je milo, svu srecu ti zelim Kiss

07/08/2015
5:45 pm
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
1005sp_Permalink sp_Print

Srećno Jelena! Tako sam se obradovala kad sam vidjela, svaka čast, bravo, bila si pozitivna i opuštena, bravo..sad uživaj, ne mogu ni da zamislim kako se predivno osjećaš (mada se nadam da ću moći uskoro, kao i ostale čekalice) 🙂

jesi vodila računa o ishrani, jesi pila nešto od vitamina, minerala i sl. kao dodatak?Jesi li ležala svo vrijeme ili si se kretala slobodno? ne znam šta je bolje, oprečna su mišljenja o tome.. Izvini ako te davim sa masu pitanja odjednom:(

Mjesečina, šta ti radiš u ovim danima čekanja?Da nas uskoro i ti obraduješ kao Jelena:)

Svetlana, kako podnosiš stimulaciju? Bliži se i tebi.. Meni je aspiraciju radila dr. Crnogorac, a dr. Janjić je bio prisutan, koliko sam shvatila on prati njen rad tu, mada vjerovatno da neki dio procesa radi i samostalno.

Milicice,šta ti radiš? 

Ostale ženske, pišite, ogromni ljubac:) 🙂

07/08/2015
5:50 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335
1006sp_Permalink sp_Print

Jelena,super vijest,srecnoooo 🙂 ove pilule koje pijem podnosim dobro sta znam. Ne znam kako ce biti sa ostalim…a primaklo mi se i to dobro,malo me hvata trema 🙂 pozzz za sve :*

07/08/2015
8:01 pm
jelenaavramovic
Novajlij(k)a
Members
1007sp_Permalink sp_Print

vasilisa777 said
Srećno Jelena! Tako sam se obradovala kad sam vidjela, svaka čast, bravo, bila si pozitivna i opuštena, bravo..sad uživaj, ne mogu ni da zamislim kako se predivno osjećaš (mada se nadam da ću moći uskoro, kao i ostale čekalice) 🙂

jesi vodila računa o ishrani, jesi pila nešto od vitamina, minerala i sl. kao dodatak?Jesi li ležala svo vrijeme ili si se kretala slobodno? ne znam šta je bolje, oprečna su mišljenja o tome.. Izvini ako te davim sa masu pitanja odjednom:(

Mjesečina, šta ti radiš u ovim danima čekanja?Da nas uskoro i ti obraduješ kao Jelena:)

Svetlana, kako podnosiš stimulaciju? Bliži se i tebi.. Meni je aspiraciju radila dr. Crnogorac, a dr. Janjić je bio prisutan, koliko sam shvatila on prati njen rad tu, mada vjerovatno da neki dio procesa radi i samostalno.

Milicice,šta ti radiš? 

Ostale ženske, pišite, ogromni ljubac:) 🙂

Hvala svima nadam se da cete i vi brzo u klub pozitivnih betaKissKissKiss

Vasilisa opusti se naravno da ces moci zasto nebi mogla,ubaci u sebe pozitivne misli i veruj u sebe i svoje telo to vazi za svaku samo verujte sve ce biti u redu.

Sto se tice ishrane ja sam imala problem sa hiperinsulinemijom ili ti hormonom insulina pa sam bila jako debela od aprila  kad mi je doktor rekao da moram smrsati ispod 78kg da bi krenuo uopste sa stimulacijom jesam promenila ishranu i za dva meseca smrsala 20kg.Ako si mrsava nema veze ubaci sebi za dorucak zitarice jedi sto vise voca i povrca rucak slobodno normalno.Jedino sto sam od vitamina uzimala je sojin napitak sa 9 vitamina to mi niko nije rekao ali mi se svideo ukus i zbog toga sto sam sebe drzala na 1000 kalorija dnevno a on sadrzi vitamine TIAMIN,RIBOFLAVIN,NIACIN,B6,B12FOLIC ACID BIOTIN KALCIJUM VITAMIN C,I dalje ga ja pijem umesto vecere i izbacila sam secer koristim zasladjivac.Od kad sam uradila embriotransfer 5 dana sam zaista samo lezala (na stomaku iskljucivo)jedina setnja je bila do toaleta i nazad do kreveta i onda sam ustala polako dan po dan kad osetim grcic u stomaku ja legnem 10 minuta i to prodje i super.Naravno svi na ovom forumu preporucuju ananas jedem ga neprekidam jos uvek.

Zelim samo jos jednu stvar da podelim sa svma vama jako je vazno da semena tecnost nebude starija od 7 dana

07/08/2015
9:41 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
1008sp_Permalink sp_Print

Cao zene drage. Joj kako volim kad vidim pozitivnu betu. Ja cekam. et je bio prije 8 dana. Ali ne znam da li je uspjelo. Ne osjecam nista i to me bas bas plasi. Vasilisa jesi li imala kakav simptom. Mene plase grudi. Boljele su me jako a sad cini mi se popustile. Ali su ogromne. Bas me strah. A rekli su da su embrioni perfektni. Cak amo imali i dva da zamrznemo. Pisite. Utjesite me. 

Sve vas ljubim

08/08/2015
2:21 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
1009sp_Permalink sp_Print

Jelena sveka cast na korekciji ishrane i gubitku 20 kg, to je stvarno izvanredno pre svega za tvoje zdravlje a evo i svakako za trudnocu. Svakako kod zena koje nemaju problema sa insulinom, preporucuje se vise proteina manje ugljenhidrata.

Mesecina ja dok sam cekala betu, grudi su mi bile skroz mekane i bezbolne, uopste nisu ni bile slicne kao nekada u pms-u kada su tvrde i bolne. Tako da te to ne brine.

08/08/2015
5:54 pm
jelenaavramovic
Novajlij(k)a
Members
1010sp_Permalink sp_Print

mesecina i mene su grudi bolele 9 dana pa su splasnule jer sam se nasla u jednoj situaciji gde sam se tresla kao prut od straha i osetila sam tacno kako prestaju da bole pa eto pozitivna beta netrazi simptome dace Bog da sve bude kako treba samo veruj u svoje telo

08/08/2015
7:22 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
1011sp_Permalink sp_Print

Drage moje ja sam uradila test i neg je :(. E sad mislim da je to tacno jer je 9 dan od transfera. Makar bi bila neka blijeda crtica. Sto je tu je. Ima dva zamrznuta pa cu se vratiti za njih. Da ne znate kako se krecu cijene FET. 

Ljubim vas sve 

08/08/2015
8:01 pm
jelenaavramovic
Novajlij(k)a
Members
1012sp_Permalink sp_Print

Ne mesecina test nije tacan i test se radi ujutro ne posle podne kao drugo tek od danas krece daraste nvo hcga i test nema sanse da otkrije,zao mi je sto nisam sacuvala po danima ali ako nadjem prepisacu ga.Odmaraj i zamisli kao da ga nisi radila a ja cu sad da se potrudim da pronadjem

08/08/2015
8:15 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
1013sp_Permalink sp_Print

Jelena :* volim taj pozitivizam koji se inace i osjeca na ovom forumu. Eto daj Boze da bude tako. Ljubim vas. 

08/08/2015
8:41 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
1014sp_Permalink sp_Print

Mesecina ne kazem da 9 dan nakon et  ne moze da bude neka bleda crta, ali koliko ja pratim ovu temu a to su zadnje dve godine intezivno, da su se mnoge devojke razocarale bez potrebe jer su rano odradile test. Tes detektuje betu koja je visa od 50, tako da to nista ne mora da znaci. Koji dan su ti vraceni embrioni? i bitno ie koliko su celija imali? Takodje te razumem i sto nisi mogla da cekas betu i ja sam to radila Smile

08/08/2015
9:03 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
1015sp_Permalink sp_Print

Vraceni su mi osmocelijski na treci dan. A nekako sam imala osjecaj da nema nista. Ne znam. Inace meni pred dobijanje prorade crijeva i svako malo sam u wc. Tako je i sad. Inace se mislim da odradim histeroskopiju pa da opet idem na fet. Vidjecemo. Javljam vam sve :*

10/08/2015
11:51 am
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 73
1016sp_Permalink sp_Print

Jelena cestitam! 🙂 

Da li ces vaditi betu ponovo? Znam da se treba vaditi neko vrijeme na svaki 2 dan, da se vidi da li pravilno raste.

Posto imas insulinsku rezistenciju, zar smijes jesti ananas? Pitam te jer je imam i ja, i mislila sam da se ananas jer je presladak, smije jesti u vrlo malim kolicinama

Mesecina, mozes i sada da izvadis betu, bice vjerovatno niza za 9 dan poslije transfera, ali ce se pokazati… 

Ja sam do juce pila orgametril sad cekam da dobijem… 

10/08/2015
12:02 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
1017sp_Permalink sp_Print

Mesecina ipak implatacija moze da bude kasnije, beta ce reci stvarno stanje. Svakako ti zelim uspehSmile

Mislim da nema potrebe ponavljati betu, nama bar doktorka to nije trazila, ako je pozitivna, a dobro pozitivna kao trocifrena onda se zakazuju uz za 14 dana.

Monta i ti cekas ciklus, pa krecete sa stimulacijom ili?

Ja jutros odradila hlamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu, pokupila sve nalaze i spremna sam, kad krene ciklus za histeroskopiju. Da znate da su stigli reagensi za ove tri bakterije u Klinicki ako neko treba da ih odradi.

10/08/2015
12:11 pm
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 73
1018sp_Permalink sp_Print

Stimulacija ce biti pocetkom septembra. Sad treba da mi se skrate ciklusi, da bi punkcija bila 21 ili 23 septembra, kad dodje dr Ljubic. 

10/08/2015
12:33 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
1019sp_Permalink sp_Print

Ih mi cemo ako Bog da zajedno cekati betuSmileSmile

Kako ce oni uspeti to da izvedu sa punkcijom svaka im castLaugh

10/08/2015
12:35 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
1020sp_Permalink sp_Print

Ja i dalje pokusavam da se ulogujem preko sajta a ne ovo preko fejsa i ne ide mi. Da vas ne zbunjujem sa imenomSmile

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
13 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
3 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335