A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
30/04/2015
9:34 pm
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
sp_UserOfflineSmall Offline
781sp_Permalink sp_Print

mjesecina,drzi se i iz ovoga ces izaci samo jaca, vec si i ostvarena kao roditelj,pa ce i to prosirenje doci uskoro,vjerovatno da to nisu preduge pauze, a cula sam da u codri nema guzve,znaci da ce ti biti maksimalno posveceni kada opet krenes..

zenske,hvala sto me bodrite,nadam se da cu se brzo oporaviti,sada mi je stomak naduvan,brzo se zamaram,a utrogestan-uzas, ne znam da li ste imali ta iskustva ko ga koristi,bukvalno krenem da spavam u pola rijeci..mada uzimam 3×2 od 100mg,mozda je jaca doza..kao da mi neko da anesteziju..

probacu to sa surutkom i mladim sirom sto ste mi preporucile,trudim se da stalno jedem voce i povrce,pijem svaki dan cijedjenu cveklu,sargarepu i jabuku,sok je odlican ,probajte,dobar je za sve,dodam blitvu,spanac ili kivi,uopste se ne odrazava na ukus,jabuka i sargarepa daju jacu,slatku aromu..ako imate jos koji savj16

30/04/2015
9:39 pm
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
782sp_Permalink sp_Print

greska u kucanju,saljite ako imate jos koji savjet ,poljubac i pozdrav za sve zenske:)

30/04/2015
9:42 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 96
783sp_Permalink sp_Print

Hvala Vasilisa draga, 

drzi se odmaraj. Ja sam isto bila pospana od utrogestana. Ali on ti lijepo priprema endometrijum za implementaciju. Samo odmaraj i pij puno tecnosti i to ce se povuci. Budi smirena i to mnogo znaci. Gdje su druge cure danas. Idete li gdje za praznike?

30/04/2015
10:28 pm
sanja2411
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 133
784sp_Permalink sp_Print

zene, moj drage evo i mene…kod mene od danas pocele pripreme za Slavu… danas generalka a od sutra polako pravljenje kolacica i ostalih djakonija….

utrogestan je ko tableta za spavanje, ja sam do polovinu trudnoce koristila i mislim da sam se probudila u drugom delu

inace, ne mogu da ne napomenem, da su na danasnji dan pre godinu dana “smuckana” moja dva andjela!!!! pre godinu dana je bila aspiracija!!!

veliki pozdrav za vas zene moje drage

a sad odoh da spavkam i ja

KissKissKiss

01/05/2015
8:43 am
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 258
785sp_Permalink sp_Print

Dobro jutro zenskaci moji!!! Evo i mene.. LaughLaughLaugh Kuvam kaficu svima.. SmileSmileSmileSmile

Jao Vasilisa… i mene uspavljuje.. sva sam usporena,bih kao nesto da radim da budem od koristi al jok.. mozak spava… LaughLaughLaughLaughLaugh

Mjesecina..uhh tako bih rado i ja isla za praznike..i setkala..ali i nama je slava iduce nedelje,pa se mora kao sto Sanjica kaze vec poceti sa pripremama… 

Ljubim Vas!! KissKissKissKissKissKissKissKissKiss

01/05/2015
1:18 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
786sp_Permalink sp_Print

Vrijedne moje zene. Bravo. Djurdjevdan jel tako? Super. Bice svasta nesto da se jede. Mi cemo mozda malo prosetati po primorju.  U svakom slucaju uzivajte i odmarajte :***. Ljubim i grlim sve 🙂

02/05/2015
10:59 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 335

From: svetlana22 <[email protected]>

Subject: vantjelesna oplodnja

Message Body:

Cao…nova sam na forumu a mogu reci i da sam nova u svemu ” ovome” odnosno vto…imam 25 god…pripremam se za postupak vto,moji nalazi dobro,nalaz supruga los…meni odradjena histeroskopija prosle nedelje kod dr,Zeljka Lazovica na CT, Maknut mi jedan polip i i konstatovana mikropolipoza i za 2 mjeseca da ponovim histeroskopiju,u medjuvremenu da pijem Jazz pilule za kontracepciju, 2 mjeseca…konzilijum zakazan za kraj juna…jos sam u nedoumici gdje je raditi…90 % cu u Ars Medicu…zanima me ima li neko iskustva sa dr.Lazovic sa CT….hvala

NADAM SE DA SAM OVO DOBRO POSTAVILA JER MI JE NESTO TESKO ISLO SA REGISTRACIJOM…IZVINITE 🙂

02/05/2015
11:32 am
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
788sp_Permalink sp_Print

Svetlana caoo. Dobrodosla. Na pravom si mjestu. Mi smo sve bile ili smo u postupku vto. Djevojke ce ti prenijeti iskustva. Moje je da sam sad u  aprilu imala prvu vro. Na zalost neuspjesnu. Ali ne predajem se. Vec u cetvrtak sam na konzilijum da mi odobre jos jedan pokusaj. Moje iskustvo je da sam ja radila u kodri kod dr kopitovic. I ja i suprug imamo dobar nalaz ali ja sam imala seriju spontanih pobacaja. E sad nije uspjelo jer nije bio momenat ali se nadam da ce drugi put biti ok. Ja sam takodje dva mjeseca bila na kontraceptivnim pilulama. Sve sto te interesuje pitaj. I jos jednom dobro dosla. Pozdrav

02/05/2015
11:38 am
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
789sp_Permalink sp_Print

E,bas ti hvala… 🙂 koliko se ceka odobrenje iz fonda? Dje ces da radis drugu? 

02/05/2015
2:56 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
790sp_Permalink sp_Print

..i da li neko moze da mi kaze kojr su cijene u Ars za pocetak…taj prvi pregled,otvaranje kartona i tako to…?

02/05/2015
3:13 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
791sp_Permalink sp_Print

Cao zene moje… kako podnosite ovaj kisan dan?

Mjesecina draga – jeste slava nam je sad 6-oga Đurđevdan.. bice kolacica,bice svega… LaughLaughLaugh

Svetlana 22 – dobrodosla. Mislim da si na pravom mjestu,ovdje su divne zene koje ce ti dati puno,punoo dobrih i kvalitetnih savjeta. 

Ja sam radila dva postupka u Ars mediku. Moje iskustvo,kao i drugih dragih zena ovdje,mozes procitati na predhodnih stranama,da se ne ponavljamo..LaughLaughLaugh Iskreno,ja kad sam posla prvi put u Ars,bio je razgovor sa ljekarima i odradila mi dr ultrazvuk. I to je naplaceno 35 eura,a to je cijena UZ-a. Nisu mi naplatili otvaranje kartona. Doduse evo skoro godina kako sam otvorila karton kod njih,ali odgovorice ti ove cure sto su skoro radile tamo da li je nesto mijenjano. Mogu ti samo reci da su embriolog i biolog dvije divne zene koje ce ti dosta olaksati sam postupak!!! Ali i da znas,za koju god se kliniku odlucite bice Vam troska,jer fond pokriva sam postupak,anesteziju,i ne znam tacno koliko jedinica stimulacije tj. boca koje ce ti dati dr da primas. (tako je bilo bar meni). Eto,nadam se da sam te barem malo uputila… U svakom slucaju,zelim Vam srecu i da uspijete iz prvog puta!!! KissKissKissKissKissKissKissKiss 

02/05/2015
3:22 pm
sanja2411
Forumaš(ica) ipo
Members
792sp_Permalink sp_Print

svetlana, prvo da ti pozelim dobrodoslicu

na odobrenje iz fonda se ceka oko mesec dana i ako sve sa nalazima koji trebaju za VTO bude ok kreces odmah. inace ja sam moju VTO radila u Kodri kod dr Stanisica i imala srecu da mi uspe iz prve, inace na danasnji dan pre godinu dana je bio transfer. za Ars ne znam, recice ti zenske koje su tamo radile.. inace meni su konsultacije u kodri bile besplatne inace je pregled sa Uz mislim 50e, a ako nisi vec procitala imaj u vidu da ce tu biti i dodatnih troskova sto se tice samog procesa, neke injekcije nisu u sklopu onoga sto fond daje, ako premasis dozu koju oni propisuju opet placas ti…

zenice moje sta radite??? kako ste po ovom kisnom danu??? 

anci kako provodis vreme do bete???

mjesecina, jesi li pripunila baterije??? od ponedeljka na posao

veliki pozdrav i poljubac od nas

02/05/2015
3:24 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
793sp_Permalink sp_Print

Pricala sam sa embriologom Danijelom iz Ars-a prije nekih 2-3 mjeseca kad je uradjen prvi spermogran i naravno u tom momentu je to za nas bio sok…ali nam je ona sve lijepo objasnila pa je to nekako ublazeno 🙂 nego samo za pocetak da vidim. I da li da prvo ja odem kod njih na jedan pregled ili da cekam prvo odobrenje iz fonda? Izvinite 🙁

02/05/2015
3:30 pm
sanja2411
Forumaš(ica) ipo
Members
794sp_Permalink sp_Print

ja sam cekala na odobrenje iz fonda, posto nisam iz pg.a mozes ih pozvati i dogovoriti se sa njima za prvi pregled i kakva je politika njihove klinike. recimo, ja sam bila na komisiji 31.10. a na prvi razgovor bila sredinom decembra

02/05/2015
3:36 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
795sp_Permalink sp_Print

Sanjice draga!!! Ja kao i ti u pripremicama…al dobro… Kako su momci? Ljubimo Vas… KissKissKissKissKiss

Svetlana22 – ne znam sta da ti kazem,ja mislim da nema potrebe prije nego dobijes odobrenje ici na pregled kod njih jer oni sve to na vrijeme i kazu i odrade,tako da sad odes mislim da je samo bacanje para. Kad sam ja bila..oni su me pozvali na pregled i razgovor kad su dobili odobrenje.. Jer sam im prethodno dok se cekalo odobrenje odnijela od nalaza sta sam imala i oni mi dali jos po nesto da radim i vadim..

02/05/2015
3:41 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
796sp_Permalink sp_Print

E hvala vam…ovo cekanje me izludjuje…ne znam jeli tako kod vas…taman kad sve zavrsim isteci ce mi brisevi pa cu sve na novo…uzas…

02/05/2015
3:49 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
797sp_Permalink sp_Print

Samo se naoruzaj strpljenjem i pozitivnom energijom!!! To ti je najbitnije i najpotrebnije!!! Sve ce se stici na vrijeme,a meni su isticali nalazi ali lakse mi je bilo da ih ponavljam kad sam u postupku ili bar blizu bila!!! 

02/05/2015
3:58 pm
svetlana22
Forumaš(ica) ipo
Members
798sp_Permalink sp_Print

Pa ja sam brisevr odradila u martu i sve one hormone i ono ostalo…i taman ce mi isteci…negi eto imacu ih za konzilijun pa cu opet ponavljati sta mi treba…nego mi je najgore bilo cekato mikoplazmu i urea plazmu…cekala sam ih mjesec dana…a klamidiju sam privatno i bio je gotov za dva tri dana…

02/05/2015
4:03 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
799sp_Permalink sp_Print

A znam,sve ja to znam..nazalost tako je…nekad se zena mora pomuciti i vise nego sto treba… ali sta cemo,sve za najsladji cilj!!! Interesuj se,jer sam cula da sad u institutu trenutno nemaju nista od reagenasa za briseve.. Jer njih ce ti sigurno traziti da budu svjezi… a hormone,mislim da oni traze na pola godine da se ponavljaju. Tako mi se cini da je meni bilo. 

02/05/2015
4:31 pm
mjesecina
Forumaš(ica)
Members
800sp_Permalink sp_Print

Svetlana koliko god ti se cini da sporo vrijeme ide sve ce brzo proci. Ja briseve nisam ponavljala nego sam one stare pokazala i nije bio problem. Ma ne mogu po hiljadu puta da ih vadim. Oni su bili korektni pa su ih priznali. Kao sto rece Sanja treba oko mjesec dana da stigne odobrenje od fonda. Ja sam hvatala malo protekciju da to poguram. U svakom slucaju ja cu sad opet da guram istu pricu. U cetvrtak sam zakazala konzilijum (opet sam pogurala malo) :). Hormone cu sledeci mjesec i to je to. Nadam se da vise od nalaza mi nece trebati. Inace ja sam odlucila da drugu radim isto u kodri kod dr stanisica. Milicice, Sanja kakav kisni dan. Da pijemo kafu???? Sve vas ljubim. 

A gdje nam je Anci? Kako provodi vrijeme????

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
8 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335