12:08 pm
23/06/2014
1:53 pm
Members
28/09/2013
8:35 am
17/05/2014
Jutrooo, o lijepih vijesti. Cestitam Mico. <3 :-* :-*
Ja sam nesto ispustila, jesi pisala o aspiraciji, kako je bilo. Nista nisam pohvatala koliko su vratili ovaj put? Kako se osjecas?
Ja sam jos u krevetu, kanim da ustanem da spremam palacinke sa heljdom. Kako ste vi ostale zenskice? Jeco kako se osjecas, za kad je uz? Ne mora da znaci ta beta, ja sam bila nestrpljiva pa test radila 8 dan, pozitivan je bio. Vjerujem da su dvije bebice mora da je poseban osjecaj , ali sta god bude, da ti lagano ide, i da uzivas! <3
Mico draga, kad kreces u drugi ciklus, jesi bila u kliniku? Trazila dr-a?
9:12 am
12/06/2014
HVALA PUNO DRAGE MOJE!
Samo još Mica da krene sa nama!!!
Sve je prošlo kako treba u najboljem mogućem redu, dva embriona su mi vratili. Osjećam se odlično, sve OK!
Nijesam pisala jer nam se pokvario lap top, a sa tel. nijesam mogla da pišem, tako da me evo čim su se stvorili uslovi.
E baš si vrijedna, od ranog jutra u poslu – svaka čast!
Marina82
10:26 pm
07/06/2014
Mmm volim palacinke sa heljdom Irena, dobro sam … nemam bas nikakvih simptoma ni promena, da me povremeno malo ne zaboli stomak ne bih ni imala osecaj Ne mogu docekati prvi uz, za desetak dana … Razumete me vec
Sanja, Irena recite mi jeste li radile kad ste saznale da ste trudne? Sta su vam lekari savetovali?
11:26 am
Members
28/09/2013
Drage moje trudnice,ljubim Vas!
Ja bila juce do ars na razgovor i uz. Pocela sinoc ponovo sa diferelinom… Idemo ponovo kao prosli put.. primacu diferelin dok mi se ne spusti estradiol,pa onda sa stimulacijom pocinjem.. nadam se da ce ovaj put biti kako treba.. u slucaju da opet prekinemo zbog estradiola i ovaj put onda cemo cekati 20-ti decembar da dodje dr. ljubic iz bg,ali se nadam da ce sad biti sve ok.
Ljubim Vas puno,puno!!!
11:30 am
23/06/2014
ahhhh, te slatke muke ocekujuci uz, ja i sada jedva cekam da odem da vidim bandu, bila sam u cetvrtak na uz i moji banditi su sada teski oko 1600g
ja sam prestala da radim cim sam usla u proces, a na prvom pregledu kod gin. u drzavnoj pisala mi je bolovanje jer od samog pocetka blizanacke trudnoce vode kao visokorizicne iako je kod mene sve do dana danasnjeg ok, hvala Bogu
a inace radim u porodicnoj prodavnici pa se kotrljamo sa papirologijom tako da ne znam kako to ide kod drugih
12:40 pm
17/05/2014
Ehej zenske ja sam u nekom speedu
Ja ljeti imam obaveza oko izdavanja stana i to je moj biznis a to sam sad prepustila muzu i djelimicno sestri.
Tako da nemam pojma kako ide to sa papirologijom.
Joj jedva cekas uz <3 , juhuuu kakav osjecaj. Ja se mazim sa mojim prasetom sto me suta.
Cica moja mazi mamin stomak i ljubi.
Boze kako je nama zenama taj osjecaj dat divan, zbilja divan…
Micka srecno sa ponovnim pocetkom. Samo pozitivne misli, i rekla sam ti muza pod ruku skitnja, mozak na otavu. I bice pozitivnih ishoda sigurna sam. :-*
5:17 pm
23/06/2014
7:14 pm
Members
28/09/2013
7:52 pm
23/06/2014
11:06 pm
23/11/2014
Cao svim drugaricama koje su našle zajedničku priču u ovoj IVF temi :).
U braku smo 5 godina i naravno kao i svi, u početku smo se vodili “desiće se” logikom međutim kako se ništa nije dešavalo, riješili smo da potražimo pomoć.
Naš izbor je bio klinika Life i dr. Čejović. Posle pregleda i potrebnih analiza, predočio nam je mogućnosti a one su samo značile hitan IVF. Obzirom na moj nzak AMH i visok FSH, nismo imali puno vremena. Naravno, niko nije znao da nam objasni tako loše vrijednosti obzirom na godine ali to nije sada ni bitno. S-gram je , srećom, uredan.
Dr je predložio dug protokol, 3 mjeseca mikroginoma pa početak stimulacije. U međuvremenu se pojavila i cista koja je srećom sama nestala i ja krećem sa stimulacijom menopurom i pergonalom. Prva dva dana se apsolutno ništa nije dešavalo, folikuli nisu mrdali, dr je predlagao da odustanemo, ja nisam htjela. Tek peti dan počinjem da reagujem na terapiju i folikuli kreću da rastu. Primalaa sam stimulaciju ukupno 23 dana i mislim da za sada držim rekord :). Nisam imala specijalne nus pojave osim osjećaja da ću da puknem kao balon :).
Na uz se vide 5 folikula od 17 mm, te primam 4 orgalutrana i konačno stop inekciju. Zakazana aspiracija, i sve protiče kako treba. Budim se i vidim tužno lice doktora koji mi kaže da su svih pet bili prazni.
Nekoliko dana mi je trebalo da se oporavim od šoka, jer to nisam uzimala u obzir. Bila sam negdje spremna i na neuspješan transfer i na sve što slijedi nakon toga ali prazne JC ne…
Uglavnom, mm i ja smo sazvali duet sjednicu i odlučili sa idemo za Prag. Stupili smo u kontakt sa njima, poslalai mailom sve što su tražili, odgovorili su mi šta treba da odragim od dodatnih pretrada i sada smo u protokolu zaa januar mjesec. Trenutno se bakćemo oko pretraga koje traže mali milion ali nije mi teško i spremam se u januaru da odem za svoju bebu :).
Veliki pozdrav za sve
10:04 am
Members
28/09/2013
Tara… dobrodosla!!
Prije svega zao mi je sto se tako zavrsilo… znam kako ti je jer sam i ja u julu bila sa praznim folikulima… i sad me stegne u grudima kad se sjetim tog trenutka kad su me probudili i saopstavaju takvu vijest… ali… proslo je…
Sad sam i ja u pripremi ponovo,mi smo ostali u istoj klinici… nadamo se ovaj put uspjehu!! Zelim i Vama srecu,da sve prodje lagano!! Treba dosta strpljenja i vjere!!! Ali,bicemo hrabre!!! Sve za najljepsi cilj…
Ljubac za sve!!!
Trudnice uzivate li u ovim hladnim danima?
11:37 am
Members
28/09/2013
6:34 pm
17/05/2014
Ehej, Tara dobrodosla. :-*
Nas dvije smo put kraja , a njih dvije su pocetak. Sad jos ti i Mica da se zalaufate pa cemo u svaki trimestar imati po jednu
za Prag znam dosta njih iz Bara koji su uspjesno uspjeli da odrade sve.
Tamo je stimulacija kraca, mozda i najkraca ovo sto ja znam, mislim da je samo par dana stimulacije samo u pitanju.
Zelim ti da se u januaru obradijes “zakasnjelom” novogodisnjem paketicu.
Most Users Ever Online: 287
Currently Online:
9 Guest(s)
Currently Browsing this Page:
3 Guest(s)
Top Posters:
mamika m: 1304
Ana P: 543
lara92: 415
Budimka G: 386
svetlana22: 335
Cekalica N: 333