A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
03/07/2014
10:15 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 258
sp_UserOfflineSmall Offline
301sp_Permalink sp_Print

heeeejj… evo konacno stigoh da se ukljucim da vidim sta ima… :)

Gdje nam je Irence,dal je radila betu,nije se javljala jos,a?

Ima li sta novo kod Vas Jaco? Marina?

Kako nam je trudnica na ove vrele dane? :)

Da Jaco,napokon… :)

Sjutra u 8h smo na razgovor sa dr i embriologom,da mi daju program i na “tretman” kod psihologa. Suprug da da spermu na zamrzavanje.. I sve sam bliza cilju!! 🙂 

04/07/2014
9:28 am
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 126
302sp_Permalink sp_Print

Mico, SREĆNOOOO!!! Smile Javi kako je bilo!

Kod mene nema ništa novije tj. sve spremno čeka septembar SmileSmileSmile

Pozzz…

Marina82

04/07/2014
1:09 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
303sp_Permalink sp_Print

Hvala Marina,hvala!!! KissKissKissKiss

Bravo,znaci spremna za septembar,bravo!!! LaughLaugh

Mi stigli iz klinike. Dali mi program stimulacije. Ali prvo da sacekam ciklus i odem na UZ da vidimo da li mi je pukla cista,jer nece da pocinju sa procesom dok god je cista prisutna! Nadam se da ce puci… Ako bude sve po planu islo 24-og mi je aspiracija a  27-og ili 28-og embriotransfer. WinkLaugh

04/07/2014
1:54 pm
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
304sp_Permalink sp_Print

U svakom slučaju bolje je da se cista sredi da ti kasnije ne bi stvarala neke probleme. Držim ti palčeve da na UZ sve bude u redu i da u planiranom roku sve ostvarite LaughLaughLaugh

Marina82

04/07/2014
7:15 pm
sanja2411
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 133
305sp_Permalink sp_Print

zenskaci, evo meenee u debelu ladovinu!!!! ma podnosim ko zmaj, a i vi cete!!!! 

sto bi reko moj dr.Stanisic sve moguce smetnje otkloniti pre pocetka…ja uopste nisam bila kod psihologa, valjda videli mene ovako ludu pa mi nijee trebalo LaughLaughLaugh

ljubim vas nauzivajte se do septembra, pa u pobede!!! naoruzajte se optimizmom i let u visine!!!!

gde nam je irenica???

ljubim vas!!!!!Kiss

04/07/2014
8:29 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
306sp_Permalink sp_Print

Da,da to i dr kaze,bolje da se prije pocetka sve sredi da ne ulazim u trudnocu sa cistama!!! Mada pijem i caj od virka i macine trave (naizmjenicno) pa se nadam da ce puci i sve biti kako treba!!! 

Marina :*

Sanja uzivaj u trudnoci!!! :*

Za Irence ne znamo jos nista,ne javlja se odavno… :( malo sam se i zabrinula sto je nema… 

05/07/2014
9:29 am
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 80
307sp_Permalink sp_Print

Jutro zenske (_)D , evo kafica.

Dobro sam. Bila kod dr rekla da se vidimo za 15ak dana. Nisam onada izdrazala i uradila vec 8 Dana  baby rapid. I pojavila se blijeda crta. :-D :-D :-D <3 <3 <3 

Beta bila odlicna 135. Jos u cetvrtak. Nego zbog krvarenja nisam htjela ni da pricam mnogo ni pretjerano da se nadam. Dr zadovoljna a ja sad da uzivam i cekam uz. 

Mako srecno sa pocetkom, i ta cistica da ode pa polako sa andjelima da krenes. Sanja uzivaj. I ja cu nadam se , nisam izlazila ovih dana, bas me drmala depresija neka. Pih. Jedva cekamda odem za Br.  Eto ostalim curkama :-* pa se cujemo uskoro. 

05/07/2014
10:53 am
sanja2411
Forumaš(ica) ipo
Members
308sp_Permalink sp_Print

dobara dan!!!! irenice baas si me obradovala jutros!!!!! jeeeeeeeee, dobrodosla na moju stranu konopca da  vucemo ostale zenske zajedno na nasu stranu. odmaraj, koristi utrogestan i cuvaj se!!!!

ljubim vaaaasssssss LaughLaughLaughKissKissKiss

05/07/2014
5:10 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
309sp_Permalink sp_Print

Irencee divno!! Ajde da sad sve bude kako treba i laganica trudnoca. Ma znala sam da je ono bledunjavo na vesu dobar znak. Sto mi je drago sto smo ovako pocele, vuci jos nas tri :***

08/07/2014
8:13 pm
spajas78
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 2
310sp_Permalink sp_Print

Drage dame, 

imam želju da sa vama podijelim svoje iskustvo oko prolema začeća.

Naime ja i moj suprug smo u braku 6 godina, imamo jedno dijete od 5 godina, koje je bukvalno iz prvog pokusaja zaceto :) dakle prvi mjesec braka, nakon toga smo htjeli pauzu da napravimo, i nakon dvije godine krenemo opet, racunajuci da ce biti kao i prvog puta … medjutim 🙁 

prvu godinu nijesmo tome pridavali vaznosti, bice kad bude, međutim, kad je prosla prva godina, krenem prvo ja kod dr … u pocetku je kao sve u redu bilo, pa pratili plodne dane, pa ciljani odnosi, pa opustanje, ali neće i neće, u tom periodu ja nešto pobrkam hormone, pa odradim i HsG, sve u redu, ali hormoni u haosu, dijagnostikuju ranu menopauzu, dr predlazi hitnu VTO jer bukvalno hvatam zadnji voz. MM takođe uradi nalaz, savršen nalaz, 80% pokretnih … ali zbog mojih loših, tj smanjenih rezervi jajnih celija svi dr (a slala sam nalaze na meil u dvije – tri drzave) predlazu hitnu VTO, pored svega dijagnostikuju hašimoto (poremećaj funkcije štitne žlijezde), dobijem terapiju i za to … i tako mi razmišljajući gdje da radimo VTO, šta kako, riješimo da ćemo ići na komisiju, pa ćemo u međuvremenu odlučiti gjde i kako, ja pokupim sve moguće upute od izaranog doktora kao i MM, kako bismo još jednom pred komisiju sve imali … i čekam da dođe ciklus … a u međuvremenu nekih 15-tak dana pijem terapiju za štitnu … meni ciklus kasni … ja čitam neželjena dejsta tableta koje sam počela da pijem zbog štitine, kaže može da poremeti ciklus … ma kažem sebi to je to … i dalje čekam, i ne pomišljam da radim test ili nešto slično, jer nema šanse … prodje 10 dana, i ja ne znam šta da radim, zovem svog ginikologa, pita me jesam li radila test, kazem neee, nema šanse … kaže prvo uradi test pa ćemo se čuti … i ja uradim test … iiii  🙂 :) :) ugledam jako crvenu drugu liniju … drage moje ja sam sa svim mojim dijagnozama prirodnim putem ostala u drugom stanju, nakon pune tri godine pokušaja … 

sad sam u 16-toj nedelji, sve do sada teče hvala Bogu kako treba, molim se da tako bude i do kraja … 

eto, željela sam da podijelim ovo sa vama, jer znam sebe dok sam lutala i čitala razne forume uvijek sam se radovala kad pročitam ovakve priče, tako da  … samo glavu gore … i naprijed … doći će i vaših 5 minuta …

pozdrav za sve :)

08/07/2014
11:40 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
311sp_Permalink sp_Print

Spajas78 divna prica, lepo sto si je podelilla sa nama, ohrabruje. Uzivaj u trudnoci i zelim ti sve najlepse :*

09/07/2014
7:01 am
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
312sp_Permalink sp_Print

Odlicno,divno iskustvo i velika sreca i vjera prepostavljam. <3 

Malo je zeznuto kada su spermici losi, tu su slabije sanse. Indukovana ivf zbog suprugovog nalaza. 

Po mom amhormonu dr je bio frapiran, kao rana menopauza, hvatamo zadnji voz, tra la da bi na kraju na uz bez stimulacije na jednom bilo 5 na drugom 3. 

Poslije stimulacije gdje sam odreagovala na skoro malo vise od polovine koju drzava refundira bude ih 12, nakon toga mi moja dr kaze, ooo jako si plodna. o_O 

Mislim da oni tu bas i ne mogu bar sto se tice hormona biti ni upola sigurni. Hormoni su nesto sto je najmanje istrazeno, i toliko faktora utice na njih da su tako promjenjivi. 🙁 

Znam dosta tko sto su u pripremi bile pa zena ostane trudna 😀 

Savrseno. 

Hocemo li ja i ti i Sanjica nasa trudnica “dizat onu temu” i vuc ove dame odavde da se druzimo na prvom tromesjecju. :-P :-) <3 

09/07/2014
1:14 pm
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
313sp_Permalink sp_Print

Spajas78 SVAKA ČAST! SREĆNOOOO LaughLaughLaugh 

UŽIVAJTE DRAGE MOJE… Kiss

Marina82

09/07/2014
3:20 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
314sp_Permalink sp_Print

Irena i meni se cini da se cuda redje desavaju kada je manji broj spermatozoida. Sad si me uplasila sto su ti rekli da si u predklimakterijumu. Nama je slican Amh a meni je dr rekla da imam jos najmanje 4-5 plodnih godina. A imala sam 8 antralnih folikula na oba jajnika.

Irence pa nista nam ne pises kolika je sad beta, jesi li isla na ultrazvuk, nemoj da nam bezis bez najlepsih informacija :)

Milicice sta se desava?

Marina i ja cekamo … :D

09/07/2014
4:56 pm
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
315sp_Permalink sp_Print

Ma to kazem koliko su hormoni nepredvidljivi. Ja se nisam nadala bez bozda jedna jc, a jos smo imli i da zamrznemo 6…

Nisam nista radila betu mi nije trazila… Spustila sam se do mora par dana. samo da se ne pentram stepenicama, mada sam juce setala pored mora dosta. Kad me zateze nesto legnem, inace mi je rekla da se ponasm normalno kao i sa prvom trudnocom. 

09/07/2014
11:05 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
316sp_Permalink sp_Print

Caoooo zenske… 🙂 KissKissKissKissKissKiss

Spajas78… divna prica i bas ti hvala sto si je podijelila sa nama!!! Nama to bas sad treba,PODRSKA!!! Laugh

Ja sa mojih 26 godina imam nizak amh pa se i meni isto dr cudio kako,nije moguce da sam u predmenopauzi. A u jajnicima po 10-tak.  Ima Irena pravo,na hormone utice mnogo stosta a to jos do kraja nije ni istrazeno. Rezultati hormona i variraju jako brzo a da smo toga potpuno nesvjesni. 

Trudnice nase,uzivajte u ovom divnom periodu i vucite nas odavdeeee… KissKissKissKissKissKiss

Ja bila jutros na kolposkopiju… sve ok. Danas zavrsih sa orgametrilom i sad cekam vjesticu pa da picim na UZ. Ako ne bude ciste (nadamo se da je nece biti) pocinjem sa stimulacijom!!! 

Brzo dodje septembar i Vama Jaco,Marina… Brzo,brzo… KissKissKiss

10/07/2014
8:16 am
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
317sp_Permalink sp_Print

Jutro, sluzim kafuuu. 

Mico da dobro prodjes na uz i da te cisturine nema. Evo saljem dobre vibre ~~~~~~~.

A septembar, tu je bre. :-D ja uopste nemam osjecaj da je ljeto. Brzo ce nam proci jos ova mjesec ipo i opet u nove pobjede. Stimulacija pa da dizemo zajedno onu temu trudnoca…

Nama pocinje od septembra Vrtic, cuda.

10/07/2014
11:59 am
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
318sp_Permalink sp_Print

Cao devojko evo ja sad pijem kafu, danas radim drugu smenu. 

Meni prosle godine nije bio smanjen amh tj. na ultrazvuku je bilo dovoljno antralnih folikula, pa sad vidite sta se desi za godinu dana. Posto mi je fsh malo veci oko 10 a gornja granica je 12 ja evo vec 2 meseca jedem smokve u maslinovom ulju kazu da je dobro za jajne celije.

Irence jedva cekam da ides na ultrazvuk da vidim da li tvoja devojcica dobija jednog ili vise drugara :)

10/07/2014
6:31 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
319sp_Permalink sp_Print

Irence,hvala ti na podrsci!!! KissKissKissKiss

I ja se nadam da je nece biti na UZ i da pocnemo!!! 

Da,vrijeme brzo prolazi a ljeta skoro da nema ove godine… Frown

Lubim Vas… KissKissKissKissKiss

10/07/2014
7:04 pm
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
320sp_Permalink sp_Print

Moj suprug je to jeo jer je i njemu lovisen fsh i za to nemas nista bez manje nervoze i manje stresa, manje zracenja.

Poboljsao mu se spermogram za mjesec dana duplo. :-)

Iduce nedelje sam na uz ne znam kad cetvrtak petak mozda.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335