A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —

— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Vantjelesna oplodnja (IVF) Crna Gora
25/06/2014
6:37 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 258
sp_UserOfflineSmall Offline
241sp_Permalink sp_Print

E Sanjice,bitno je da si postigla zeljeni cilj!!! :)

Jaco, fond zdravstva ti je ako znas gdje je stadion buducnosti ili gimnazija Slobodan Skerovic,preko puta njih narandzasta zgrada,na jednom cosku je hitna,a na drugom ti je ulaz u fond zdravstva. Ako se ne snadjes pitajte bilo koga objasnice Vam. Najlakse ti je da sa semafora sa mosta milenijuma skrenes lijevo i onda dolazis pravo na ulaz u fond (dodje ti sa desne strane). I srecno sjutra!!! Naravno,javi nam sta bi!!!

Ja nemam tih problema,mogu i pp da posaljem,mozda zato sto sam registrovana. Ali nikako ne mogu ili ne umijem sliku ubaciti. Yell 

25/06/2014
8:34 pm
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 80
242sp_Permalink sp_Print

Ehej evo ja, 

A lezim ono veci dio dana, ali ustani , “mama dodji do sobe”, ajd ja dodjem, mama hocu ovo, pusti mi crtani. Izadjem malo na terasu, da udahnem vazduha 😉 

Ali ne lezim ono non stop pa da mi dodaju, sabo sa mojom cickom da mozes lezat 🙂 

Reze me pomalo u stomaku, ali mi bas fuj utrogestan vagin… Aa! 😀 

Jeco ja sam nasla tvoj prof, ai nisam bila sigurna da li je tvoj i koristis li ga ti. Marina tebi sam na fb u messinger poslala slike sa onog foruma sta nakon e tranfera.

25/06/2014
8:56 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
243sp_Permalink sp_Print

Irence,odmaraj sta vise mozes… Mislim da bas treba da mirujes i lezis,bar mi tako receno… Laugh posalji i meni ako mozes na fb ako ne mozes privatnu poruku.

25/06/2014
10:45 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
Forum Posts: 133
244sp_Permalink sp_Print

E super, hvala snacicemo se vec :)

Irence poslacu ti fr a ti ako mozes u PM prosledi moj profil Milicici i Marini :) Ja sa “Filipa’ ne mogu nista.

Milicice superiska krece polako :)

Irena ne mogu da zamislim kako si nestrpljiva, saljem ti puno pozitivne energije :*

Javljam vam se sutra, pa konacno i zvanicno da vam se pridruzim nadam se …

25/06/2014
11:04 pm
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
245sp_Permalink sp_Print

Dr Janjic i Andrijana embriolog su mi rekli, da prva 3-4 dana ono odmarm, ali ne samo da lezim, da se krecem, zbog prokrvljenosti materice, da ne teglim tih prvih dana, da ne pomijeram namjestaj, nosim usisivac, kacim zavjese. Nego da se toga cuvam. A nakon toga da se polako vratim normalnom zivotu. 

Jelena ja sam te nasla sa tom profilnom slikom, ali nesto ne znadoh filip andric, vidim zene medju prijateljima ;-) :-D ne znadoh jesi to ti ili neki Filip :-P pa da ne cimam covjeka. 

E da sjutra konz? Srecnoooo! Da nam se javis sa finim vijestima! :-* 

26/06/2014
8:46 am
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 126
246sp_Permalink sp_Print

Jaco, SREĆNO NA KONZILIJUMU!!! LaughLaughLaughLaughLaughLaughLaughLaughLaugh

Marina82

26/06/2014
11:08 am
sanja2411
Forumaš(ica) ipo
Members
247sp_Permalink sp_Print

u novembru punih 35, mm 38. I ko sad ima titulu najstarije????Embarassed

jaco, ti sad verovatno cekas u redu a mi ti kolektivno drzimo fige. Imam osecaj da je konzilijum cista formalnost, kad smo mi bili bilo je 10ak parova i svi su dobili zeleno svetlo. Ja sam posle mesec dana zvala odabranu kliniku i od njih dobila informaciju da je stiglo odobrenje iz fonda.

ja sam 4-5 dana bas mirovala, samo do wc i setnja kroz kucu 15ak minuta. nikakvo savijanje, usisavanje, ciscenje, dugo seenje…. neki preporucuju lezanje na stomaku….negde procitah penjanje i silazenje stepenicama nikako, ja posle transfera odlezala nekih 20min u sali i 30min u sobi i krenuli i ja naravno niz stepenice, vozila se 100km do kuce lezeci (sa velikim jastukom ispod guze), popela 10stepenika kuci i uspelo…. i mislim sve je onako kako je sudjeno.  na prvom UZ dr mi je rekao da su svi znali da ce uspeti jer sam pucala od pozitivne energije… bila strpljiva do bete 14.dana i nikakav simptom nisaam osetila, neke zene dobiju blago krvarenje, jedna koju ja znam imala malo jace krvarenje (njoj vratili 3, a primio se 1),zavrsila u bolnici, krvarenje stalo i saad uziva u trudnoci…sve je individualno… naoruzajte se verom u Boga, strpljenjem, lepim mislima, okruzenjem koje vas opusta, pozitivnom energijom i verom u  mala bica… i srecno svima!!!!!KissLaugh

ja se jos uvek nisam vratila u normalan zivot, mm i svi oko mene mi ne daju nista da radim. kad nam je dr. rekao da su blizanci, mm je rekao odmor, lagana setnja. mm je sve to strogo shvatio pa kad god nesto krenem on odma dize dreku i galamu, tako da sam prava pravcata lenstina i samo drndam net, setam, spavkam…Yelli opet u krug i dan mi traje 240sati

ljubim vas

26/06/2014
4:15 pm
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
248sp_Permalink sp_Print

Kako je bilo na konzilijumu?

Ja sam sad sa kumom razgovarala kojoj su se sva 3 primila, dr joj je rekao da lezi polasta na lijevu stranu i to je sveod lezanja sto joj je rekao ;-) radili su redukciju jednog ploda i sada je mama blizanaca od preko god dana. :-) jednostavno zena zna, neko 6 culo valjda. Koliko moze… mm se druzio sa usisivacem danas a ja samo ovlas kuhinja i pravila kolac sa domacim visnjama :-D mljac.

Dr najbolje zna i treba ga poslusat. Meni nijesu stepenice pominjali, mada imam lift u zgradi. Jesu usisivac i pomjeranje teskish stvari, kacenje zavjesa 😉 

E da imam 30g a mm 37ma. :-D

26/06/2014
7:24 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
249sp_Permalink sp_Print

Evoooo i menneee… 🙂 

Zakljucak ja najmladja,za sad ovdje… 🙂 

Irence,pohvala za tebe i tvoga muza… njemu za druga usisivaca,a tebi za (mmmmmmm) kolacic…

Jaco,sta bi na konz? Nestrpljive smoooo… :)))))

26/06/2014
8:58 pm
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
250sp_Permalink sp_Print

Evo konacno smo stigli iz Pg . Posle peripetija oko uputa izabranog lekara koji nisam imala ( doktorka mi nije pomenula, a ja nikada nisam bila u klinickom) uspela sam da zamolim gospodju na salteru da nas pusti na konzilijum. Tamo nas docekase sa recima jao kako ste mladi koliko pokusavate i sta radite ovde Surprised Doktore znam da mladje izgledamo ali imamo po 33 godine, oni se malo zbunise pa kao i dalje ste mladi, Pogledase one spermograme, moje hormone ni ne pogledase i potpisase. Posle predali u fond i sad sam konacno mirnija. 

Sta se ovde desava. Irence vidim registrovala si se, kakooo? Kako se osecas?

Milicice bebo nasa najmladja :)

Marina ti i ja jedine u Life, i danas parove koje sam pitala vecina ce u Ars.

Kako mam je trudnica nasa ?

27/06/2014
7:08 am
Marina D1
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 126
251sp_Permalink sp_Print

Jaco! Žao mi je što su vas izmaltretirali oko uputa ali negdje u prethodnim porukama sam ti napisala da treba uput za Konzilijum koji predaješ na šalteru i plaćaš 6,75 eura. U svakom slučaju najvažnije je da ste obavili ono zbog čega ste i otišli – SA SREĆOM!!! LaughLaughLaughLaughLaugh

Marina82

27/06/2014
8:47 am
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
252sp_Permalink sp_Print

Bravoooo Jacooo!!! Eto zavrsen konzilijum!!! Sa srecom!!!

Znas kako,u Life nece nista da pocinju da rade dok ne dobijes odobrenje,a u Ars (barem je tako sa nekim parom sto sam ih srela kod dr) dovoljno je da predas za konz. i pocinje se polako,i dok traje proces to se zavrsi. Imaju i svoju pravnicu koja parovima kaze sta,kako i olaksa im proceduru.

27/06/2014
9:45 am
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
253sp_Permalink sp_Print

Nisam, samo nick kao stavila :-( nadam se da ce nam Kristina uskoro javiti…

Super za konzilijum, dobro ste prosli, da ja i ti smo komentarisale uplatu i uput od izabranog. 

Da Ars je cim zavrsos konzilijum ti sa tim odmah ides u kliniku, ja sam cak i prije konzilijuma isla na kontrolni uz, na dogovor sta mi sve treba od nalaza. Dok cekas odgovor od fonda oni vec sa tobom “rade”. 

Evo me u lezecem polozaju, cicka u vrticu, meracim kafu :-D

27/06/2014
11:26 am
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
254sp_Permalink sp_Print

Samo neka je ovaj prvi korak zavrsen. Bila ubedjena kada smo pricali o uputu da je to onaj izvestaj sto  mi je dala dr Motrenko. Mislila sam da je to dovoljno jer mi ni jednog momenta nije rekla otidjite kod izabranog lekara, ja i nemam izabranog lekara tj.od kako zivim u Cg nikada nisam isla u bolnicu. A verovatno je to osnovna stvar koju sam trebala znatiEmbarassed Moracu vas vise slusati :)

E osto znam kako to ide u Life-u, ja cu narednih dana otici kod doktorke Montrenko u njenu ordinaciju u Bd (ne treba da se zakazuje jer ce nas ona voditi) da mi kaze kako da se pripremamo i kada cemo histeroskopiju da odradimo.

A veoma ljubazna devojna u Fondu mi je dala br.naseg predmeta da zovem i da se raspitujem dokle je stigao jer ce tako pre stici  u Life. Sve u svemu neka u proces udjemo septembar oktobar ja cu biti zadovoljna. Ala vas udavih :) Ali pisem da bi dr.devojke ubuduce znale kako lakse da predju ovaj prvi korak.

Irena planiras li i kada neki test pre bete?

27/06/2014
11:26 am
sanja2411
Forumaš(ica) ipo
Members
255sp_Permalink sp_Print

caoooo, devojcice moje

bravo za konzilijum, mada i dalje mislim da je cista formalnost??? izgleda da sam ja jedina koja je izabrala CodruLaugh

prijatna ti kafica…ja evo sedim na verandi i uzivkam u lepom vremenu.. napokon sunceCool

meni su na prvom pregledu dali spisak svih nalaza koji nam  trebaju, ako nekog interesuje mogu da napisem i sta je moglo u drzavnoj a sta u privatnoj lab…

jaco, pokusaj da kod odabranog gin. uzmes upute za sve nalaze koji ti budu trebali i posto vidim da nisi iz Pg trazi i putne troskove, nije neka suma al bar za kaficu bude.

ljubim vasKiss

27/06/2014
11:38 am
Filip A
Forumaš(ica) ipo
Members
256sp_Permalink sp_Print

Sanja hvala na bas korisnim informacijama. To znaci da sad sta god treba da uradim idem u u dom zdravlja u Herceg Novom da mi daju uput i posto predpostavljam tamo nemaju oprmljene laboratorije idem u Pg sa tim uputama. Jao moracete me dobro usmeriti kako i sta. Sreca pa ste se aktivirale na forumu u pravo vreme, bez vas bila bih kao guska u magli :)

27/06/2014
11:41 am
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
257sp_Permalink sp_Print

Ej cao trbo , joj jes konacno sunce. Sinoc je bio kijamet od kise 🙁 

Obavezno moras odabrati svog gini u gradu gdje zivis! Kakvo bre placanje, vidis da sam ja jevrej pravi  😛 

Sve sto moze drzavno, raditi. Ima ovdje negdje na 8-9 ja mislim o nalazima. Samo inhibin i amh da odradi privatno,a ovo ostalo do sept ima vremena u kc da odradi. Tu je i br tel ja sam ga postvila da zoves u kc, higijenski za reagense.  da se raspitas. 

Pa ja bih ga radila, mozda u pon? Danas mi je 6 dan transfera.

27/06/2014
12:08 pm
milicica88
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
258sp_Permalink sp_Print

Tako Irence,uzivaj,leskari,pijuckaj kaficu… a ja radim… :(  sad bih ja rado malo skitnula,setkala ali… 

27/06/2014
12:49 pm
irena_dautovic
Forumaš(ica)
Members
259sp_Permalink sp_Print

Ovo 8-9. Strani foruma. ;-) vrati se malo nazad. Imas uglavnom sve.

27/06/2014
12:52 pm
sanja2411
Forumaš(ica) ipo
Members
260sp_Permalink sp_Print

da se devojke posle nas ne bi bunile oko papirologije za konzilijum, nadjoh u mojoj hrpi papira spisak iz KBC-a

*konziijum za IVF*

1.ginekoloski pregled i uz pregled (ja radila kod odabranog gin.) + nalaz HSGa, laparoskopije, histeroskopije (ako ste radile) i bilo koji predhodni nalaz 

2. hormonski status (FSH, LH, TSH…..)

3. predhodni postupci VTO, inseminacija

4. uput odabranog ginekologa

za partnera:

1. pregled urologa (otpusna lista ako postoji)

2. najmanje 2 nalaza spermograma (zadnji nalaz ne stariji od 3-4 meseca)

barje meni ovaj list dala ona teta sa saltera u oktobru 2013.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 287

Currently Online:
13 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
4 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335